kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

EPDK Elektrik Lisansı Nedir? Lisans Sorgulama Nasıl Yapılır?

EPDK Elektrik Lisansı Nedir? Lisans Sorgulama Nasıl Yapılır? EPDK Lisans Sorgulama Nasıl ve Nereden Yapılır? EPDK Elektrik Lisans Başvurusu Nasıl Yapılır? EPDK Elektrik Lisans Başvurusu İçin Gerekli Belgeler Nelerdir? EPDK Elektrik Lisans Başvurusu Nasıl ve Nereden Sorgulanır?

A+
A-

Türkiye’de enerjinin yeterli, sürekli ve kaliteli şekilde tüketiciye sunulması son derece önemlidir. Enerjinin çevreyle uyumlu ve ekonomik olması için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) düzenlemeler ve denetlemeler yapmaktadır. Bu nedenle elektrik kullanan milyonlarca hanede yaşayan kişinin hayatını EPDK doğrudan etkiler. EPDK ile ilgili sık yapılan işlemlerden biri de elektrik lisans sorgulamasıdır. Elektrik lisanslarının EPDK üzerinden sorgulanması oldukça kritik bir konudur. EPDK’ya lisans veya bayilik lisansı için başvuran işletmeler için hayati derecede önemlidir. EPDK elektrik lisans sorgulama işlemleri doğrudan EPDK’nın resmi internet sitesi aracılığı ile başvuru numarası kullanılarak yapılır. Peki EPDK elektrik lisansı nedir? EPDK elektrik lisansı nasıl ve nereden sorgulanır?

EPDK Lisans Sorgulama Nasıl ve Nereden Yapılır?

Enerji Piyasaları Düzenleme Kurumu (EPDK) lisanslarının alınması için pek çok işletme ve kurum başvuru yapabilir. Bu başvuruların amacı elektrik üretimi yapmak için olabileceği gibi dağıtım yapmak için de olabilir. Son dönemde alternatif enerji kaynaklarının da artmasıyla kendi elektriğini üreten firmalar bu üretimi artırarak, bu üretim fazlası enerjiyi satmak istemektedir. Bunun için de EPDK’dan lisans alınması gerekir.

Küçük veya büyük elektrik dağıtım şirketlerinin ve üretim yapmak isteyen kurumların EPDK’dan lisans almaları şarttır. Hatta zaman zaman şahıslar da başvuru yapabilir. Örneğin arazisinde, çatısında, tarlasında güneş enerji sistemi kuran biri bu elektriği kullanabileceği gibi satmak da isteyebilir. Bunun için başvuru yapanlara öncelikle önlisans verilmektedir. Önlisans aslında bir sürecin başladığını gösterir. Bu süreci başarıyla tamamlayan kurum ve kişilere lisans verilir.

EPDK Elektrik Lisans Başvurusu Nasıl Yapılır?

EPDK elektrik lisans başvuruları için tek ve doğru adres EPDK’nın resmi internet sitesidir. www.epdk.gov.tr adresi üzerinden lisans işlemleri başlığına tıklayarak her işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için lisans türüne göre başvuru gerçekleştirilmektedir. İşte lisans başvuru türleri;

  • EPDK Önlisans başvurusu
  • Üretim lisans başvurusu
  • OSB üretim lisansı başvurusu
  • Tedarik lisansı başvurusu
  • Dağıtım lisansı başvurusu
  • OSTM dağıtım lisansı başvurusu

EPDK Elektrik Lisans Başvurusu İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

  • Mülke ait tapu kaydı aslı
  • İmar içindeki yerlerde yapı kullanım ve imar izni
  • Köyler için yapı kullanım ve imar izni
  • Diğer yerler için imar ve yapı kullanım izni
  • İş yeri için belediye/valilikten alınan iç yeri açma ruhsatı
  • Yeni inşaatlar için şantiye izin belgesi
  • Elektrik enerjisi üretimi için elektrik üretim projesi
  • Orman vasfını kaybeden yerler için yasa ile kapsam dışına çıktığını gösteren izin belgesi
  • Yasal işletme belgeleri

EPDK Elektrik Lisans Başvurusu Nasıl ve Nereden Sorgulanır?

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) elektrik lisanslarının EPDK üzerinden sorgulanmasıan yönelik pek çok konu merak edilmektedir. Bunun için başvuranların vergi numarası ve barkod numarası ile işlem yapması gerekmektedir. İşlem yapılacak adres EPDK’nın resmi internet sitesi olan www.epdk.gov.tr adresidir. Bu adres içindeki lisanslar başlığından kolaylıkla işlem yapılabilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.