kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Evde Gelin Çiçeği Yaparak Para Kazanılır Mı? Ne Kadar Kazanılır?

Evde Gelin Çiçeği Yaparak Para Kazanılır Mı? Ne Kadar Kazanılır? Evde Gelin Çiçeği işi Nasıl Yapılır? Bu İşi Veren Firmalar Var Mı? Nereden ve Nasıl Bulunur?

A+
A-

Düğünler dünyanın en özel, en eski etkinliklerinin başında gelir. Bu düğünlerde bazı genel ritüeller, uygulamalar vardır. Bazı özel eşyalar bulunur. Örneğin gelinlik, damatlık gibi elbiseler olmazsa olmazlar arasındadır ve bunlara örnektir. Ayrıca gelin çiçeği olmadan da düğün olmaz. Gelin düğünde bu çiçeği bekarlara doğru atar ve kim kaparsa sıradaki evlenecek kişi olacağına, hayatında kimse yoksa evleneceği birini bulacağına inanılır. Bu nedenle bu çiçeğe büyük önem atfedilir. Düğün yapacak kişiler muhakkak düğün çiçeği satın alır. Organizasyon şirketleri de genellikle bu çiçeği organizasyonun paketi içinde sunar. Bu da büyük bir iş hacmi oluşturur. Çiçekçilerin dışında evden çalışan kişiler de düğün veya gelin çiçeği yaparak para kazanmaya çalışır. Peki gelin çiçeği yaparak ne kadar para kazanılır?

EVDE GELİN ÇİÇEĞİ YAPARAK PARA KAZANILIR MI?

Bu dünyada yapacağınız her işle para kazanma ihtimaliniz bulunmaktadır. Düğünlerin vazgeçilmezi gelin çiçeği yaparak para kazanmak da mümkündür. Bunun için çiçekçilerle, organizasyon şirketleri ile, düğün salonları ile anlaşabilirsiniz. Böylece bu kişiler düğün hizmetlerine gelin çiçeği maddesini de koyar ve sizden bu hizmeti satın alır. Sizde gelin çiçeği yaparak para kazanabilirsiniz. Yapacağınız çiçek başına veya firmalarla anlaşmanıza bağlı olarak para kazanabilirsiniz.

EVDE GELİN ÇİÇEĞİ YAPMA İŞİ VEREN FİRMALAR NASIL VE NEREDEN BULUNUR?

Dünyadaki trendleri takip ediyorsunuz. 10 parmağınızda 10 marifet var. Muhteşem çiçekler ortaya koyuyorsunuz. Bu halde ihtiyacınız olan tek şey müşterilerdir. Bunun için bu işi toplu olarak veren, bir anlaşma çerçevesinde iş yapan firmalar bulabilirsiniz. Bu kapsamda çevrenizdeki düğün salonları, organizasyon şirketleri, stüdyolarla konuşup bu işi yaptığınızı haber verebilirsiniz. Ayrıca yaptığınız çiçekleri sosyal medyada paylaşarak daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Son olarak çevrenize, ailenize, arkadaşlarınıza da size müşteri bulmaları konusunda haber verebilirsiniz.

Evde gelin çiçeğini firmalarla anlaşarak yaparsanız malzemelerinizi ya firma verir ya da siz maliyetinizi firmaya fatura edersiniz. Böylece masraflarınız olmaz. El emeğiniz için para kazanırsınız. Bu ücretler ödenirken belirli bir çizgi çizilir. Sipariş başına, çiçek ve iş başına para alabilirsiniz.

EVDE GELİN ÇİÇEĞİ YAPARAK NE KADAR PARA KAZANILIR?

Evde gelin çiçeği fiyatları sektörde çiçek başına 250 TL ile 1-2 bin TL arasında değişmektedir. Düğün sektörünün içinde bu fiyatlarla hizmet verildiği için insanlar, evlenecek kişiler daha ucuz yollu bir alışverişe yönelmektedir. Bu noktada evde butik olarak bu işi yapan kişiler avantaj elde edebilme şansına sahiptirler. İnternet alışverişleri ve satışları daha ucuza mal olduğu için verilen siparişler artar. Evde gelin çiçeği işi yapan kişiler özellikle düğünlerin arttığı yaz döneminde aylık 1-2 bin TL civarında para kazanabilir. Bu noktada iş yoğunluğu, anlaşmalar, tek müşteriler ve firma anlaşmaları da kazancı etkileyen önemli unsurlardır. Yani daha azını veya fazlasını kazanmak sizin pazarlama yeteneğinize bağlıdır.

EVDE GELİN ÇİÇEĞİ İŞİ NASIL YAPILIR? EVDE GELİN ÇİÇEĞİ NASIL HAZIRLANIR?

Biz burada bu işten para kazanıp kazanamayacağınıza dair bilgiler vermeye çalıştık. Bu yüzden evde çiçek yapımının nasıl olduğunu biz anlatamayız, uzmanlığımız bu değil fakat internette oldukça basit anlatımların bulunduğu videolar mevcut. Bunları izleyerek ilk evrede fikir sahibi olabilirsiniz. Ardından kendi becerilerinizi ve hayal gücünüzü işin içine katarak bu konuda kendinizi geliştirebilir ve eşsiz işler ortaya koyarak müşteriler bularak evde gelin çiçeği üretim işini yapabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.