kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

(Fen Bilimleri) LYS 2 Nedir

LYS 2 nedir, LYS 2 hangi derslerden oluşmaktadır, LYS 2 fen bilimleri sınavı kaç soru, LYS fen bilimleri sınavı kaç dakika gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

YKS
A+
A-

LYS 2 nedir, LYS 2 hangi derslerden oluşmaktadır, LYS 2 fen bilimleri sınavı kaç soru, LYS fen bilimleri sınavı kaç dakika, LYS 2 hangi puan türlerinde kullanılmaktadır, LYS nedir, LYS 2 fen bilimleri sınavına kimler girmelidir? sorularının cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz.

Su Bilimleri Mühendisi Maaşları Ne Kadar?

LYS NEDİR?

Lisans Yerleştirme Sınavı yani LYS Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen ve Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) üzerinden barajı geçmiş olmak şartını yerine getirme sonrasında, en az dört yıllık eğitim veren lisans programlarına yerleşmede kullanılacak puan türlerini almak amacıyla girilen üniversiteye giriş sınavlarının ikinci basamağıdır.

LYS 2 NEDİR?

LYS 2 diye adlandırılan sınav Lisans Yerleştirme Sınavlarının ikincisi olan ve fizik, kimya ile biyoloji sorularından oluşan sınavdır. Fen Bilimleri sınavının LYS 2 olmasında ikinci yapılan sınav olması gibi bir durum yoktur. Sınav tarihleri genelde farklı şekilde düzenlenmektedir.

LYS 2 FEN BİLİMLERİ SINAVI KAÇ SORU VE KAÇ DAKİKA?

LYS 2 Fen Bilimleri sınavı toplamda 90 sorudan oluşmaktadır. Bunun 30 tanesi fizik, 30 tanesi kimya ve 30 tanesi de biyoloji konularından çıkmaktadır. ÖSYM 90 soruya karşılık 135 dakika sınav süresi vermektedir.

LYS 2 HANGİ PUAN TÜRLERİNDE KULLANILMAKTADIR?

Lisans Yerleştirme Sınavı sonrasında toplamda 4 farklı kategoride 12 puan türü hesaplanmaktadır. Bunlar MF, TM, TS ve DİL kategorileri olup buradan da 4 MF, 3 TM, 2 TS ve 3 DİL puan türü hesaplanmaktadır. LYS 2 fen bilimleri sınavı bu puanlar arasından MF puan türlerinin hesaplanmasında katkı sağlamaktadır. LYS 2 fen bilimleri sınavının bu puan türleri üzerindeki yüzdelik değeri ise şu şekildedir.

MF 1 puan türünün % 21’i LYS 2’den gelmektedir.

MF 2 puan türünün % 37’si LYS 2’den gelmektedir.

MF 3 puan türünün % 42’si LYS 2’den gelmektedir.

MF 4 puan türünün % 27’si LYS 2’den gelmektedir.

LYS 2 FEN BİLİMLERİ SINAVINA KİMLER GİRMELİDİR?

LYS 2 fen bilimleri sınavının yukarıdaki puan türlerinin hesaplanmasında etkili olduğu göz önünde bulundurulursa LYS 2’ye yükseköğrenim kurumlarının sayısal programlarından tercih yapmak isteyen adayların girmeleri uygun olacaktır.

Yukarıda yer alan yüzdelik dağılımlar ve puan türleri ile ilgili bilgiler “2023-ÖSYS : Kılavuz ve Başvuru Bilgileri” içinden alınmıştır. Yapılacak herhangi bir değişiklikte ÖSYM’nin resmi web sitesinden yapacağı bir duyuru esas olacaktır.

KPSS Fen Bilimleri Fen ve Teknoloji Öğretmenliği ÖABT Konuları

2765 1 a5b5534de98d51a8f150b12dc9f237e2

LYS 2 FEN BİLİMLERİ SINAVINA KİMLER GİRMELİDİR?

LYS 2 fen bilimleri sınavının yukarıdaki puan türlerinin hesaplanmasında etkili olduğu göz önünde bulundurulursa LYS 2’ye yükseköğrenim kurumlarının sayısal programlarından tercih yapmak isteyen adayların girmeleri uygun olacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.