kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Ford Otosan Personel Alımı Nasıl Yapılır? Ford Otosan İş İlanları Nerede Yayımlanır? Ford Otosan İş Başvurusu Nasıl Yapılır?

Ford Otosan personel alımı süreci nasıl işlemektedir, Ford otosan iş ilanları nerede yayınlanır, iş başvurusu nereden ve nasıl yapılır, Ford Otosan’da hangi unvanlar için kadro açılmaktadır, Ford Otosan iş ilanı var mı gibi soruların cevaplarını ve Ford Otosan hakkında genel bilgileri yazımızda bulabilirsiniz.

A+
A-

Kariyer ve eğitim alanında yazdığımız yazılara bir yenisini daha ekliyoruz. Okuduğunuz yazıda Ford Otosan hakkında genel bilgileri, Ford Otosan’ın personel alımını nasıl yaptığını, iş başvurularının nereye ve nasıl yapıldığını ve bu tarz bilgileri paylaşmaya çalıştık.

FORD OTOSAN HAKKINDAKİ BİLGİLER, FORD OTOSAN NASIL BİR FİRMADIR?

Ford markasını hemen hemen bilmeyen yoktur. Ford markası Ford Motor Company adı altında Henry Ford tarafından 16 Haziran 1903 tarihinde Higland Park, Michigan, Amerika Birleşik Devletleri’nde kurulmuştur. Firma o tarihten bu yana otomotiv sektöründe devliğini sürdürmüştür.

Ford Otosan ise (Ford Otomotiv Sanayi A.Ş.) Ford Motor Company ve Koç Holding ortaklığında 2004 yılında kurulmuştur. Türkiye’nin en fazla ihracat yapan üç şirketi arasında yer almakta olan Ford Otosan, hakkındaki genel bilgileri resmi internet sitesinde şu şekilde belirtmektedir.

Ford Otosan (Ford Otomotiv Sanayi A.Ş.), Ford Motor Company ve Koç Holding’in eşit oranda hisse sahibi oldukları halka açık bir şirkettir. 2004 yılından bu yana, Türkiye’nin en fazla ihracat yapan ilk 3 şirketi arasında yer alan Ford Otosan, son 8 yıldır otomotiv sektörü ihracat şampiyonu ve son 4 yıldır Türkiye ihracat şampiyonu olma başarısını göstermektedir. 2018 yılında da 5 kıtada 94 ülkeye yaptığı 5,7 milyar dolar tutarındaki araç ve parça ihracatı ile Türkiye ihracat şampiyonu olmuştur. Kocaeli’deki Gölcük ve Yeniköy Fabrikaları, Eskişehir’deki İnönü Fabrikası, İstanbul’daki Sancaktepe Ar-Ge Merkezi ve Yedek Parça Deposu ile 3 ana merkezde faaliyet gösteren Ford Otosan, 11.000’e yakın kişiye istihdam sağlamaktadır. Ford Otosan, Borsa İstanbul’daki en değerli otomotiv şirketidir.

Ford Otosan, 1.100 kişilik Ar-Ge mühendisi kadrosuyla Türkiye’nin otomotiv sektöründeki en büyük ve en yetkin Ar-Ge organizasyonuna sahiptir. Ford’un ağır ticari araçlarının, ilgili dizel motorlarının ve motor sistemlerinin küresel mühendislik merkezi, Ford’un hafif ticari araç tasarım ve mühendisliğinin destek merkezi konumundadır.

1959’da kurulan Ford Otosan, 2018 yılı sonu itibariyle 455 bin ticari araç ve 75 bin adet motor ve 140 bin adet aktarma organı üretim kapasitesi sayesinde Ford Avrupa’nın en büyük ticari araç üretim merkezi konumundadır. Kocaeli ve İnönü Fabrikaları, Ford fabrikaları arasındaki değerlendirmelerde Ford’un “En İyi Araç Üretim Merkezleri” arasında gösterilmektedir.

Bayileri ile kökleri çok eskilere dayanan bir iş ortaklığı ilişkisine sahip Ford Otosan, Türkiye’nin dört bir yanında, bu ortaklığı benimsemiş ve buna değer katan güçlü isimlerle temsil edilmektedir. Yine Türkiye’nin dört bir yanında uzman yetkili servisler aracılığı ile bakım, onarım ve servis hizmetleri sağlamaktadır. Ford Otosan, Ford Trucks iş birimi ile birlikte yurtdışında da distribütörlük ve bayilikler atamakta, bayilikleri aracılığıyla servis ve yedek parça hizmeti vermektedir.

Toplumsal sorumluluklar konusundaki duyarlılığıyla da öne çıkan Ford Otosan, faaliyet bölgelerinde okullar yaptırarak, meslek okullarına laboratuvarlar kurarak, ekipman ve burs sağlayarak eğitim kalitesinin yükselmesine katkıda bulunmaktadır. Ford Otosan, toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık çalışmaları da yürütmektedir.

FORD OTOSAN HANGİ UNVANLAR İÇİN KADRO AÇMAKTADIR? HANGİ POZİSYONLARA ALIM YAPMAKTADIR?

Koç Holding’in çok farklı alanlarda yatırımı bulunmaktadır ve Ford Otosan bunlar içinde otomotiv sektöründe hizmet veren kollarından biridir. Bu yüzden de özellikle otomotiv sektöründe çalışacak personel alımı yapılmaktadır.

Yazımızı yazdığımız sırada Marketing Communication Specialist unvanında personel alımı ve stajyer alımı bulunan firma; otomotiv alanına dair birçok alanda stajyer, satış temsilcisi, mühendis, teknisyen gibi unvanlarda alıma çıkabilmektedir. Tekrar belirtelim ki otomotiv sektöründe faaliyet gösteren bir firma olması nedeniyle ağırlıklı olarak bu alanlarda personel alımı yaparken bir işletmenin ihtiyacı olabilecek avukat, insan kaynakları uzmanı, satış görevlisi, pazarlamacı, güvenlik görevlisi gibi unvanlarda da personel alımı yapabilmektedir. Kamu Haber

Özetlemek gerekirse; tekniker, teknisyen, mühendis, güvenlik görevlisi, pazarlamacı, avukat, uzman gibi unvanlar Ford Otosan bünyesinde çalışılabilecek pozisyonlara ait unvanlardır.

FORD OTOSAN PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR? FORD OTOSAN PERSONEL ALIM İŞLEMLERİNİ HANGİ SİSTEM İLE YAPMAKTADIR?

Ford Otosan Türkiye’de bulunan pek çok köklü ve güçlü firma gibi personel alımına kendi web sitesindeki kariyer bölümünde çıkmaktadır. Bu personel alımlarını da düzenli periyotlar ile değil daha çok ihtiyaç olması durumuna göre yapmaktadır.

Ford Otosan yine diğer bütün büyük firmalar gibi gücünden ve farklı departmanlarda çalışacak personel almasından kaynaklı olarak net bir şekilde başvuru şartları diyebileceğimiz bir şey bulunmamaktadır. Ortak bazı başvuru şartları bulunsa da bir avukattan, stajyerden veya mühendisten isteyebileceği başvuru şartları farklılık gösterebilmektedir. Ortak başvuru şartlarına bakacak olursak şu tip şeyler karşımıza çıkmaktadır:

  • İlgili pozisyon ile ilişkili olan 4 yıllık lisans veya 2 yıllık önlisans programı mezunu olmak.
  • Birçok kadro için iyi derecede İngilizce bilmek hatta bazı ilanlar için ikinci dil biliyor olmak.
  • Başvurulacak pozisyonla ilgili olan sertifikalara sahip olmak.
  • Yine bir çok kadro için MS Office programlarını iyi derecede kullanıyor olmak.
  • Başvurulacak ilana bağlı olarak o alanda en az 3-4 yıl tecrübe sahibi olmak.
  • Yoğun çalışma temposuna ayak uydurmak ve yine çalışılacak işe bağlı olarak seyahat engeli bulunmamak.
  • Proje üretme alanında veya yönetim departmanlarında çalışacak olanlarda üretilmiş projeleri bulunmak veya yönetici olarak deneyim sahibi olmak.
  • Kadroya bağlı olarak gerekli programları ve ekipmanları kullanma konusunda beceri ve deneyim sahibi olmak.
  • Takım çalışması, insanlarla iletişim, disiplin gibi konularda elverişli olmak.

Hatta bunlara ek olarak yukarıda da gördüğünüz gibi unvanın İngilizce olduğu ve en üst seviyede İngilizce bilme şartı arayan unvanlar bulunmaktadır. Kurumun gücü ve geçmişi göz önünde bulundurulduğunda beklentilerinin yüksek olduğunu görülmektedir.

FORD OTOSAN İŞ İLANLARI NEREDE YAYIMLANIR? FORD OTOSAN İŞ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Yine yukarıda da yazdığımız üzere Ford Otosan iş ilanlarını kendi resmi internet sitesindeki kariyer bölümünde yayımlamaktadır. fordotosan.com.tr/tr/kariyer/kariyer-firsatlari/is-basvurulari adresine giderek Sen Varsan Gelecek Bizim yazan kısma tıklayarak iş ilanlarını görebilirsiniz.

Bu iş ilanlarına başvuru yapabilmek için ise şartların size uygun olduğunu düşündüğünüz ilanı tıklayıp başvur dedikten sonra karşınıza çıkan ekrandaki Bir hesap oluşturarak kariyer fırsatlarımıza ulaşabilirsiniz kısmından hesap açıp, cv oluşturduktan sonra başvurunuzu yapabilirsiniz.

Tekrar belirtelim ki bu yazıyı yazdığımız sırada Marketing Communication Specialist ve Ford Otosan Uzun Dönem Staj Başvurusu ilanları yer almaktaydı. Düzenli periyotlar ile burayı takip ederek kendiniz için uygun bir ilan açılması halinde başvurunuzu yapabilirsiniz.

Tercihini Yap Ekibinden Öneri

Tercihini Yap web sitesi ve editörleri olarak size kariyer ve eğitim hayatı planlamanızda destek olacak, rehberlik edebilecek içerikler üretmeye ve forum sayfalarımızda da sorularınızı yanıtlamaya çalışıyoruz. Bu bölümde de size bu tip firmalarda işe girebilme ile ilgili birkaç öneride bulunacağız.

Bu tarz köklü, kariyer fırsatı bulabileceğiniz ve sizi hem maddi hem manevi yönden mutlu edecek iş yapabileceğiniz şirketlerde, firmalarda çalışabilmeniz için kendinizi geliştirmek zorunda olduğunuzu söyleyerek lafa başlayabiliriz. Bu cümlenin biraz havada kaldığını biliyoruz ama bunun altını çizmek zorundayız ki kendinizi geliştirmelisiniz, bunu nasıl yaparım sorusunun cevabı ise her alana göre bazı farklılıklar taşısa da ortak noktada çalışkanlık, planlı olmak ve disiplinden geçmektedir. Bunlar da gerek eğitim ve öğretim hayatınızda gerekse iş hayatınızda taşımanız gereken özelliklerdir.

Eğitim ve öğretim hayatınızda kendinizi yeterince geliştiremedi iseniz bunu iş hayatına başladığınız yerde yapmayı denemelisiniz. Projeler üretmek, kendinizi geliştirmek için çalışmalar yapmak, farklı şeylere yönelmek bu süreçte yapabileceğiniz şeyler olacaktır. Hem özgeçmişinize koyabilmeniz hem de sonrası için referans oluşturmanız açısından bu da önemli bir detaydır. Özellikle referans konusu hayatın her alanında önemlidir, sizinle ilgili bilgi alındığında çalışkandır, ataktır, çok iş üretmiştir gibi sözler duyulması elinizi güçlendirecektir bu yüzden de kariyer planlamanızda buna önem verin ve bunu çalışkanlığınız ile kazanın. Kesinlikle referans konusunda amca, dayı, tanıdık gibi konulara meyletmeyin çünkü şartlar bunu gerektiriyor gibi görünse de zaman değişince kendi çalışkanlığınız ile edindiğiniz bir konum muhakkak kalıcı olacaktır diğeri ise her zaman risklidir.

Bugünün Türkiye’sinde iş bulmak ve orada kalıcı olmak, yükselmek zordur ve giderek zorlaşmaktadır ama bunların üstesinden gelmek de kişilerin yine kendileri ile ilgilidir. Bu zamanlarda kendinizi geliştirmeniz ve işsiz kalmamanız dileklerimizle…

SORULARINIZ VE PAYLAŞIMLARINIZ İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET ADRESİNİ ZİYARET EDEBİLİRSİNİZ

Yorumlar

  1. Cemaettin yılmaz Avatar Cemaettin yılmaz dedi ki:

    Çokiytiyacım