kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Müdür Yardımcılığı Sınavı 2019 Hakkında Merak Edilenler

Müdür yardımcılığı sınavı 2019 soru dağılımı. Müdür yardımcılığı sınavı konuları. EKYS mülakat soruları. Müdür yardımcılığı başvuru tarihleri, sınav tarihi.

A+
A-

MEB EKYS nedir?

Herkes tarafından müdür yardımcılığı sınavı olarak adlandırılan sınavın resmi kısaltması MEB EKYS olarak belirlenmiştir. Sınav her yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi’ne (ÖSYM) hazırlatılmaktadır. Yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamadan oluşan müdür yardımcılığı sınav puanı iki puanın belirtilen oranlarla ortalamasının alınması şeklinde hesaplanmaktadır.

Müdür Yardımcılığı Sınavı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okul yönetici ihtiyacını karşılayabilmek amacıyla ÖSYM’ye hazırlatılan eğitim kurumlarına yönetici seçme sınavı 2019 kılavuzu yayınlandı. Kılavuzda müdür yardımcılığı sınavı soru dağılımı ve konuları başta olmak üzere birçok değişiklik yapıldığı görülüyor. Öncelikle yazılı sınav etkisi %60 yerine %80 sözlün sınav etkisi ise %40 yerine %20 olarak belirlenmiştir. Yani artık yazılı sınav daha etkili sözlü sınav ise daha etkisidir.

Müdür Yardımcılığı Sınavı başvuru şartları

Aday öğretmenlik dahil en az iki yıl öğretmen olarak görev yapan herkes müdür yardımcılığı sınavına başvurabilmektedir. Ancak son dört yılda soruşturma nedeniyle görevden uzaklaştırma ve zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmaması, görevlendirileceği eğitim kurumunda verebileceği ders bulunması gerekmektedir. Yani sınıf öğretmeni ders veremeyeceği lise ve dengi okullarda müdür yardımcılığı veya benzeri bir görevde bulunamaz.

28 şubat 12 mart 2019 tarihleri arasında başvuru yapılması gereken sınavın geç başvuru tarihi ise 21 olarak belirlenmiştir. Adaylara tavsiyemiz bütçesini düşünen geç başvuru alternatifine yönelmesin!

Müdür Yardımcılığı Sınavı konuları

Yayınlanan eğitim kurumlarına yönetici seçme sınav kılavuzunda bu sene ilk kez değerler eğitimi alanından soru gelecek. Ayrıca önceki yıllarda sorulan genel kültür ve gelen yetenek, Atatürk ilke ve inkılapları, mevzuat ve eğitim bilimleri alanlarının yüzdelik etkisi de 2019 sınavı için değişti.

Konu

Yüzdesi

Soru Sayısı

Genel Kültür

    

     %35

14

Genel Yetenek

14

Değerler Eğitimi

     %5

4

Atatürk İlke İnkılapları

    %10

8

Eğitim Öğretimde Etik

   % 5

4

Mevzuat

    %10

8

Eğitim Bilimleri

    %35

28

Toplam

    %100

80

Müdür yardımcılığı sınavı 80 sorudan oluşmakta olup sınav süresi 150 dakika olarak belirlenmiştir. Geç başvuru ücreti 270 TL olarak tespit edilmiştir ÖSYM aday işlemleri sistemi üzerinden başvurulmakta, sınav başvuru ücreti 180 TL olarak belirlenmiştir. Sınavda önceki yıllardan farklı olarak mevzuat sorusu sayısı oldukça azalmış onun yerine matematik ve coğrafya soruları eklenmiştir. 

ÖSYM tarafından yayınlanan konular ve soru dağılımı indirmek için tıklayınız.

Müdür Yardımcılığı Sınavı 2019 Ne Zaman Yapılacak?

Yazılı sınav 21 nisan saat 10:30 da yapılacak olup başarılı olan adayların sözlü mülakat tarihi daha sonra ilan edilecektir. 

Müdür Yardımcılığı Sınavı Örnek Sorular

ÖSYM tarafından yeni sınav sistemi müdür yardımcılığı sınavı örnek soruları 2019 için yayınlamıştır. Soruların KPSS benzeri olduğu söylenebilir. Piyasada kaynak kitap olarak satılan eserlerin 2019 güncel sınav sistemine göre güncellenip gücellenmediğine mutlaka dikkat edin. Sınava hazırlık için en fazla tavsiye edilen kitaplar olan Pegem ve Data yayınları olup data yayınları hazırlık kitaplarını an itivariyle güncellemiş ve satışa sunmuştur. Kamu Haber

Müdür yardımcılığı sınavı örnek soruları buradan indirebilirsiniz.

Konuyla ilgili forum başlıklarına buradan erişebilirsiniz.

Müdür Yarmcılığı Mülakat Soruları 

Kapalı zarf çekilmesi akabinde zarfınızda çıkan soruların size yöneltilmesi yöntemiyle yapılan mülakatlarda. Genellikle aynı veya benzer sorular çıkmaktadır. Mülakat etkisinin %20 olmasıyla birlikte 2019 mülakatları adaylar için daha değersiz hale gelimiştir. Her zartfa toplam 5 soru olup genel kültür, tarih, güncel, anayasa ve eğitim bilimleri alanında sözleşmeli öğretmenlik mülakat sorularına benzer sorular gelmektedir. 

Yorumlar

  1. idareci Avatar idareci dedi ki:

    müdür yardımcılığı sınavı sistemi yine değişmiş. Bu sistem iyi gibi tek saçmalığı tarih coğrafya sorulması.