kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Evde Ütü İşi Yapmak İstiyorum, Nasıl Yaparım? Para Var Mı?

Evde Ütü İşi Yapmak İstiyorum, Nasıl Yaparım? Para Var Mı? Evde Ütü İşi Veren Firmalar ve Firma Telefonları Evde Ütü İşi Nasıl Yapılır? Evde Ütü İşi Ne Kadar Kazandırır? Bu İşte Para Var Mı?

A+
A-

Türkiye’deki ekonomik şartlar belli. Gelirler azalıyor, giderler artıyor. Ev ekonomisine destek olmak, harcamaları ve masrafları azaltmak önem kazanıyor. Bu nedenle ev hanımı olan kişiler, gençler, yaşlılar küçük küçük işler yaparak eve destek olmaya çalışıyor. Bu işlerin başında evde tespih, bileklik, kolye yapmak, internetten satış yapmak, peynir, yoğurt yapmak gibi faaliyetler geliyor. Ayrıca son dönemde evde ütü işi yapmak da popüler hale geldi. Yoğun tempo ile çalışan kişiler, uzun çalışma saatlerine sahip meslektekiler, bekarlar, beceriksizler, ütü yapmak istemeyenler takım elbiselerini, eteklerini kısacası tüm kıyafetlerini ütületmek istiyor. Kimi bu hizmeti kuru temizlemecilerden alıyor kimi ise evde ütü işi yapan kişilere yöneliyor. Talep olunca arz da gelişiyor. Evde ütü işi yapmak isteyenlerin sayısı artıyor. Peki evde ütü işi nasıl yapılır? Evde ütü yapmanın kazancı ne kadar?

Evde Börek Yaparak Para Kazanılır Mı? Ne Kadar Para Kazanılır?

Evde Ütü İşi Veren Firmalar ve Firma Telefonları

Türkiye’de ekonomik şartlar gittikçe kötüye gidiyor. İnsanlar iş bulamıyor, işsiz kalıyor. İşe girenler de ikinci bir iş yapmak zorunda kalabiliyor. Ayrıca aile üyeleri de ev ekonomisine katkı sağlamaya çalışıyor. Ev hanımları işlere giriyor, gençler iş arıyor. Ayrıca el işi yapan, evden iş yapan insanların sayısı da artıyor. Evde yapılan işlerin başında ise ütü işi geliyor. Pek çok kişi evde ütü yapıyor, evde ütü işi veren firmalara çalışıyor.

Evde Ütü İşi Nasıl Yapılır?

Evde ütü işi yapmanın ilk kuralları iyi derecede ütü yapabilmektir. Ayırca iyi bir ütüye, ütü sehpasına da ihtiyaç duyulur. El çabukluğu, yakmamak, hata yapmamak, istenilen hizmeti vermek ve kendinizi geliştirmeniz önemli hususlardır. Evde ütü yapma işine hazır olduğunuzda ise ihtiyaç duyacağınız tek şey müşteri olacaktır. Bunun için aile üyeleri, apartmandaki komşularınız, cadde ve mahalledeki arkadaşlarınız ilk müşterileriniz olabilir. Daha sonra iş yoğunluğuna yetişemeyen kuru temizlemecilerle de çalışmanız mümkündür. Şirketlerle de bağlantı kurabilirsiniz. Bu iş için girişimci ruha ihtiyacınız vardır. Tanıdığınız herkesle iletişime geçebilirsiniz.

Evde Ütü İşi Yapmak İstiyorum, Nasıl Yaparım?

İlk önce yakından uzağa doğru tüm aile üyelerine bu işe gireceğinizi söylemelisiniz. Komşularınıza, arkadaşlarınıza ve çevrenize bu işe gireceğinizi duyurmalısınız. Ayrıca ütü yapamayan, bu işe yetişemeyen, ütü hizmetine ihtiyaç duyan kişilere ulaşabilirsiniz. Kuru temizlemecilerin yüksek fiyatlarından rahatsız olan insanlara ulaşmaya çalışmalısınız. Bunun için sosyal medya hesapları açabilir, küçük maliyetlerle internette reklam verebilirsiniz. Forum sitelerine, şehir sitelerine veya sayfalarına üye olup bu hizmeti verdiğinizi belirtebilirsiniz. İnstagramda yorum atarak bu işe girdiğinizi göstermeye çalışabilirsiniz. İletişim bilgilerinizi de verip insanların size dönüş yapmasını bekleyebilirsiniz. Ancak en doğru yöntem müşterinin size gelmesini beklemek değildir. Siz müşteriye gitmelisiniz. kamu haber

Evde Ütü İşi Ne Kadar Kazandırır? Bu İşte Para Var Mı?

Bu sorulara cevap vermeden önce müşteri sayısına, iş yoğunluğuna bakmak gerekir. Ayrıca parça başına belirlediğiniz ücret veya aylık ücretiniz de belirleyicidir. Bu noktada kuru temizlemecilere kıyasla daha uygun bir ücret belirlemelisiniz. Örneğin kuru temizlemeciler parça başına 5 TL ütü ücreti alıyorsa siz 2-3 TL gibi bir ücret belirlemelisiniz. Böylece oradan kaçan müşteriler size gelebilir. Parça başına 2-3 TL ile hizmet vererek ayda 1-2 bin TL kazanca ulaşabilirsiniz. Üstelik zamanla eliniz hızlanır ve kısa sürede daha çok parça ütü yapabilirsiniz. Böylece daha büyük ücretler kazanabilirsiniz.

Evde Bebek Şekeri İşi Yaparak Para Kazanılır Mı? Ne Kadar Kazanılır?

Gömlek ütüsü nereden başlanır?

Gömlek ütülerken ilk olarak gömleğin yaka kısmından başlanmalıdır. Yakanın arka kısmını önce, ön kısmını sonra olmak üzere ütüyle güzelce düzleştirdikten sonra omuz kısımları ütü masasına geçirilip ütülenir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.