kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

POMEM 25. Dönem Polis Alımı Ne Zaman? Başvuru Şartları Nelerdir?

POMEM 25. Dönem Polis Alımı Ne Zaman? Başvuru Şartları Nelerdir? 10 bin polis alımı ne zaman yapılacak? POMEM baraj puanı düşecek mi? POMEM renk körü olanlar başvuru yapabilecek mi? POMEM polis alımı başvuru şartları neler?

A+
A-

Türkiye’de gerçekleştirilen kamuya memur alımlarının büyük bir çoğunluğunu polis alımları oluşturmaktadır. Her yıl binlerce polis alım ilanı yayınlanmak ve bu ilanlar kapsamında personel alımı yapılmaktadır. 24 dönem yapılan polis alımları kapsamında binlerce hatta on binlerce polis Emniyet Genel Müdürlüğü teşkilatı bünyesinde göreve alınmıştır. Şimdiyse gözler yeni alıma yani 25. dönem POMEM alımına çevirlmiştir. Polis olmak isteyen binlerce kişi polis alımı için beklemeye başladı. POMEM polis alımı başvuru şartları ve başvuru tarihleri ile ilgili araştırma yapan kişilerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Son olarak Özel Harekat şubesi bünyesine 500 kadın polis alımı yapılacağı açıklanmıştı. Peki 25. dönem POMEM polis alımı ne zaman? Başvuru şartları nelerdir? İşte en çok merak edilen konuyla ilgili tüm cevaplar…

POMEM Polis Alımı Ne Zaman?

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından Özel Harekat bünyesine 500 kadın polis alımı yapılacağı açıklandı. Polis olmak isteyen binlerce kişiyi heyecan sardı. 500 kişilik kadın polis alım ilanı sonrasında başvuru yollarını ve şartlarını araştıran kadın adayların yanı sıra ilan bekleyen erkekler de alım olup olmayacağını araştırmaya başladı. 500 kadın polis adayı özel harekat branşında yetiştirilecek. En az lise ve dengi eğitim kurumlarından mezun olan önlisans, lisans veya denkliği verilen kurumlardan mezun olan adaylar alıma başvuru yapabilecek. Kamu Haber

500 kadın polisin yanı sıra POMEM bünyesine 10 bin polis alımı daha yapılacak. 10 bin kişilik alım ise binlerce kişiyi heyecanlandırıyor. Henüz resmen ilan paylaşılmadı ancak binlerce kişi ilanın gelmesini bekliyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz günlerde 10 bin kişilik alımı duyurmuştu. Bakan Soylu bu kez 10 bin polis alımıyla ilgili konuştu. Soylu müjdelediği alımla ilgili olarak çalışmaların sürdürüldüğünü ve alımla ilgili son hazırlıkların yapıldığını aktardı. Soylu’nun açıklamaları doğrultusunda önümüzdeki günlerde ilanın duyurulacağı beklenebilir.

POMEM Baraj Puanı Düşecek Mi?

POMEM bünyesine polis alınırken istenen baraj puanı 60 olarak belirlendi. Ancak binlerce kişi bu puanın 55 puana düşürülmesini istiyor. Tartışmalar da tam olarak burada başlıyor. Bazı vatandaşalr daha düşük puanla daha yksek kişinin başvurabileceğini söylüyor. Bazıları da polis alımı yapılırken baraj puanının yüksek tutulması ve personel kalitesinin artırılması gerektiğini savunuyor. Konuyu değerlendiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da başvuru sayısı ve süre sorununa dikkat çekti. Puanların düşürüldüğünde 500 bin kişi cviarında insanın sınava girdiğini ve değerlerndirme sürecinin 1 yıla yakın sürdüğünü ifade etti.

Renk Körü Polis veya Asker Olabilir Mi?

Türkiye’de polis olmak isteyen binlerce kişi sağlık sorunları nedeniyle başvuru yapamıyor. Bu sorunların başında ise renk körlüğü geliyor. Renk körü rahatsızlığından muzdarip olanlar bugüne dek polis alımlarına başvuru yapamadı. Ancak binlerce kişi başvuru şartlarında yapılacak değişiklikle bunun değişmesini istiyor. Konu hakkında konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu binlerce kişiyi umutlandıracak söler sarf etti. Bakan Soylu, dünyadaki örneklerin incelendiğini, üniversitelerin de katılımıyla araştırmaların yapıldığını söyledi. Gelecek günlerde kararın açıklanacağını duyurdu.

POMEM Başvuru Şartları Nelerdir?

POMEM Başvuru şartlarıyla ilgili olarak en önemli ve en güncel kaynak Polis Akademi Başkanlığının yaptığı son alımdır. Bu kapsamda 24. dönem yapılan polis alımı ilanında başvuru şartlarına göz atmak faydalı olacaktır. İşte POMEM polis alımı başvuru şartları…

Adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları gerek.

ÖSYM lisans mezunları için yapılan 2017-2018 KPSS lisans puanı türünden P3 60 almak ve önlisans mezunu adaylar için 2018 KPSS P93 70 puan almak.

Şehit ve gazi eş ve çocukları için KPSS lisans 2017-2018 P3’ten en az 48, 2018 KPSS önlisans P93 panı için en az 56 almak.

Adayların sınavın yapıldığı yıl itibariyle 30 yaşından gün almamış olmaları gerekmektedir.

Adaylarda yaş şartı aranır. Bu kapsamda 18 yaşını tamamladıktan sonra yapıaln düzeltmelerde  düzeltme öncesi yaş dikkate alınır.  Ayrıca sınavın yapıldığı yılın 1 Ocak tarihi itibariyel 30 yaşından gün almamış olmaları önemilidir.

Adaylar da boy şartı da aranır. Kadın adayların 162 cm’den kısa olmamaları ve beden kitle indeksi 18-27 (ikisi de dahil) arasında olmaları gerekir.

Adayların silah taşımaya ve silhlı görev yapmaya hukuki ve sağlık engeli bulunmaması gerekir.

Adayaların Sağlık Yönetmeliğinde aranan şartları taşımaları gerekir.

Adaylarda aranan diğer şartlar ise şu şekildedir…

1111

222

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.