Gümrük Bakanlığı Avukat Maaşları
Hukuk fakültesi mezunu olup KPSS B grubu atamalarıyla kamu kurumlarına avukat olarak yerleşmeyi düşünenler için Gümrük Bakanlığı avukatlığı artıları ve eksileriyle.
Makalede Neler Var?
Gümrük Bakanlığı Avukat Maaşları
Gümrük Bakanlığı Avukat maaşları ve tayin şartları neler gibi sorularınızın yanıtını sizler için bu yazımızda derledik. Gümrük Bakanlığı Avukat maaşlarının bulunulan yere göre değiştiğini de belirtmemiz gerekir.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı oldukça fazla avukat istihdam eden bakanlıklardan biri. Gümrük Bakanlığı avukatlarının vekalet ettiği dava çeşitleri çalışılan bölgeye göre farklılık gösteriyor.
Örneğin doğuda kaçakçılık dosyaları fazlayken batıda hukuk ve vergi dosyaları daha yoğunlukta.
Kurum avukatları tama yakın vekalet ücreti alabiliyor, önümüzdeki yıllarda davalar sonuçlandıkça üst sınırdan alınacağı tahmin ediliyor.
Son 5 yıldır her sene alım var, alımlar devam edecek ancak büyük çoğunlukla doğu bölgelerimize alımlar daha fazla olacak. Çift yıllarda yapılan KPSS P3 puanıyla başvuru ve mülakatla alım yapıyor.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Avukatlığı Muvafakat ve Tayin Şartları
Tayin ve muvafakat konusunda Gümrük Bakanlığı oldukça katı. Hakim-savcılık dışında başka kurumlara muvafakat verilmiyor. Doğudan batıya veya doğuda daha rahat bölgeye tayin de aynı şekilde.
Mazeret dışında isteğe bağlı tayin çok zor. Önce doğuya atanayım sonra hemen batıya tayin isterim düşüncesinde olan arkadaşlar bir kez daha düşünsün. Atanılan yerde yıllarca çalışmaya hazır olun.
Çalışma ortamı ilden ile değişiyor, genel itibariyle Gümrük Bakanlığı avukatları en fazla 2 avukat aynı odada kalacak şekilde rahat bir çalışma ortamında mesleğini icra ediyor.
gümrük avukatları vekalet haricinde yollukta alabiliyor çünkü gümrüğün tüm personelinin böyle bir hakkı var zaten. Ama yolluk miktarı ilden ile değiştiği için ne kadar tam bilmiyorum.