kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Güvenlik Soruşturmasında Ahlaki Durum

Güvenlik soruşturmasında ahlaki durum neleri kapsar ?

A+
A-

Güvenlik Soruşturmasında Ahlaki Durum Nedir?  Güvenlik Soruşturmasında Ahlaki Durum Aileyi Kapsar mı?

Ülkemizin içinde bulunduğu durum sebebiyle kamuya kadrolu olarak atanmayı bekleyen herkes birden fazla kez güvenlik soruşturmasına tabi tutuluyor. Güvenlik soruşturmaları kadronun önemine göre Emniyet Genel Müdürlüğü veya Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından yapılıyor. Bakılan belirli kriterlerin başında ahlaki durum geliyor.

Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Sınav Soruları

Ahlaki Durum Nedir ?

Güvenlik soruşturmasında ahlaki durum nasıl anlaşılıyor ? Soruşturmayı yapmakla görevlendirilen memur, yaşadığınız bölgede, çalıştığınız bölgede sizi tanıyan kişilerden bilgi almaya çalışıyor. Diğer taraftan otel kayıtları bu konuda yardımcı oluyor. Aynı zamanda kredi kartlarınız aracılığıyla yapılan harcamalarda incelenerek sizin ahlaki durumunuzla ilgili bilgi sahibi olunmaya çalışılabilir. kamu haber

Ailenizin Ahlaki Durumu Güvenlik Soruşturmasını Etkiler Mi ?

Her ailede  kuralları ihlal eden kanunsuz veya toplumsal kurallara uymayı reddeden fert veya fertler çıkabilir. Çok uç durumlar haricinde kardeşinizin babanızın veya annenizin ahlaki durumu sizin güvenlik soruşturmanızı etkilemeyecektir. Ailenizin güvenlik soruşturmanıza etki edebileceği en temel konu terör sempatizanlığıdır. Bu sebepten sabıkası olan bir yakınınız varsa sizi daha yakın incelemek görevlilerin hak ve yükümlülüğüdür.

Sosyal Güvenlik Kurumu Müfettiş Yardımcılığı Sınavı Soruları (2023)

3141 1 bcfea787cd576f0e08b2a94de00bd6fe

Güvenlik soruşturmasında neye bakıyorlar?

Adayın kimlik kayıtlarının doğru olup olmadığı, uyruğunun bağlı olduğu ülke ve güvenilirliği, daha önceden yabancı bir Devletin vatandaşlığına girip girmediği ile ilgili her türlü bilgi araştırılır.

Yorumlar

  1. Hatice karaman Avatar Hatice karaman dedi ki:

    Iyi gunler annenin yaptiği zina guvenlik sorusturmasina girecek olan cocugunu etkilermi