kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

15 Mart Kabine Toplantısı Sonrası Covid İçin Yeni Yasaklar Gelir mi?

15 Mart 2021 tarihinde yapılması beklenen kabine toplantısı sonrası yasaklar artacak mı? Yeni yasaklar gündemde mi? İllerin renklerinde değişimler var mı?

A+
A-

Ülkemizde ilk vakanın açıklanmasının ardından bir yıl geçti ve Türkiye’de ve tüm dünyada pandemi etkisini zaman zaman azaltmış gibi görünse de çoğunlukla verdiği hasarı arttırarak devam ediyor.

Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu önerileriyle Cumhurbaşkanlığı tarafında birçok karar alındı ve kararlar uygulanmaya çalışıldı. Bu kararların yeterliliği veya yetersizliği halk tarafından tartışma konusu olsa da yöneticiler, devlet kurumları ve halk öneriler doğrultusunda hareket etmeye çalıştı. Mart ayının başlarında da bir kez daha kontrollü normalleşmeye geçildi ve iller bazında covid rakamları ile illerin risk durumunu belirten harita paylaşılmaya başlandı. Bugün yani 15 Mart 2021 tarihinde yapılması beklenen kabine toplantısında yeni değişiklikler söz konusu mu? Kontrollü normalleşmede 2 hafta nasıl geçti? Kabine toplantısından hangi kararlar çıkabilir?

NORMALLEŞME SÜRECİ NASIL GİDİYOR?

Türkiye’de bulunan şehirleri mavi, sarı, turuncu ve kırmızı renkler ile gruplandırarak başlatılan normalleşme süreci ilk 2 haftasını geride bıraktı. Uzun zamandır mekanların kapalı olmasından, yasaklardan bunalan halk mavi, sarı ve turuncu şehirlerde sosyal hayata biraz da olsa dönme fırsatı buldu ve bu fırsatı değerlendirdi. Tabi ki bu sosyalleşme ortamının bazı beklenen eksileri de vardı ve geçirilen 2 hafta sonrasında vakalarda artış görülmeye başlandı.

normallesme sureci nasil gidiyor, haftalik vaka sayilari

İLLER KIRMIZIYA DÖNMEYE BAŞLADI

En az vaka oranına sahip şehirler mavi renge boyanırken vaka sayısının en fazla olduğu iller de kırmızı renk ile gösterilmişti. Sarı renkteki şehirler az riskli olan şehirleri turuncular ise kırmızıdan önceki yüksek riskli gruptaki şehirleri işaret etmekteydi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan illerde haftalık 100.000’de kaç vaka olduğunu gösteren tabloya göre birçok il renk değiştirmeye ve olumsuz yönde dönüşmeye başladı. İstanbul, Kırklareli, Çanakkale, Tekirdağ, Kocaeli gibi Marmara bölgesinde yer alan illerin turuncu yani yüksek riskli illerden kırmızı yani çok yüksek riskli illere dönmesi bekleniyor.

15 MART 2021 KABİNE TOPLANTISINDA YENİ KARARLAR ALINACAK MI?

Bu akşam yapılacağı söylenen kabine toplantısında ne gibi kararların çıkacağı merak uyandırıyor. İllerin olumsuz yönde renk değiştirmesi sonrası kamunun dikkati akşam yapılacak kabine toplantısına çekildi. Başta kafe, restoran, lokanta, kahvehane gibi mekanların sahipleri olmak üzere büyük küçük pek çok esnaf 2 haftalık normalleşme sürecinin akabinde yaşanan olumsuz değişimler sonrası kabineden ne gibi kararlar çıkacağını merak ediyor.

kabine toplantisinda yeni kararlar cikar mi, illerin risk haritasi

Var olan uygulama içerisinde bir il kırmızıya döndüğünde veya hali hazırda kırmızı ise bahsi geçen işletmelerin sadece paket servis yapmasına izin verilirken aynı zamanda pazar günleri de sokağa çıkma kısıtlamasının sürdürülmesi ve ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki eğitimin belli sınıflarla sınırlandırılması gerekiyor. Bu kararı şehirler yeni renk değiştirmiş olsa bile uygulanması gerektiği söylenirse 2 haftalık bir açılma yaşamış olan mekanlar ve okullar tekrar kapanabilir.

Buna ek olarak ülke genelinde normalleşme süreci öncesinde uygulanan hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının tekrar tüm illerde uygulanmaya başlayabileceği konuşulanlar arasında. kamu haber

Akşam yapılacak olan kabine toplantısında vakaların artışına paralel olarak bir takım yeni tedbirlerin ve uygulamaların da hayata geçirilmesi yönünde kararlar çıkması bekleniyor.

Normalleşme sürecini başlattıktan sonra bu geri dönüşlerin zor olacağı, idarecilerin de bunu göz önünde bulundurarak kararlar alacağı ve ilk evrede en azından açılmış mekanların kapanmayacağı da bir grup uzman tarafından belirtiliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.