kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Gelir Uzman Yardımcısı ve Gelir Uzmanı Maaşı Ne Kadar?

Gelir İdaresi Başkanlığı Gelir Uzman Yardımcılığı maaşı ne kadar? Gelir Uzmanı maaşı ne kadar? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde görev alan gelir uzmanları hakkında ilk merak edilen konu aldıkları maaş bilgisidir. Bizde sizlere Gelir Uzman Yardımcısı ve Gelir Uzmanı maaşı ne kadar sorusunu cevapladık.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir Uzman Yardımcılığı mesleği nedir? Gelir Uzmanları ve Gelir Uzman Yardımcıları ne iş yaparlar? Gelir Uzman Yardımcılığı özlük hakları nasıl? Gelir Uzmanlarının maaşı ne kadar olacak? Gelir Uzman Yardımcılığı  maaşı ne kadar? Detaylar haberimizde.

Uzman Yardımcısı Maaşları 2023

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir Uzman Yardımcılığı Mesleği Nedir?

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir Uzman Yardımcılığı mesleği Hazine ve Maliye Bakanlığı birimlerinden Gelir İdaresi Başkanlığı’nın taşra teşkilatında görevlendirilen gelir uzmanları ve gelir uzman yardımcılarının oluşturdukları kariyer meslektir. Diğer kariyer mesleklerde olduğu gibi Gelir Uzman Yardımcılığı mesleğine de Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS’nin A grubu oturumlarından elde edilen puanlar ile girilebilmektedir.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir Uzman Yardımcılığı mesleğine girmek isteyen adayların başvuru alanlarına göre Kamu Personeli Seçme Sınavı oturumlarında farklı puan türlerinden belirli düzeyde puana sahip olmaları gerekmektedir.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir Uzman Yardımcılığı’na Nasıl Başvurulur?

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir Uzman Yardımcılığı sınavı yapılacağına yönelik ilan Bakanlık tarafından yayınlandığı zaman belirli şartları sağlayan adayların elektronik ortamda, Gelir İdaresi Başkanlığı sayfasından alıma başvuru yapma imkanları oluşacaktır. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir Uzman Yardımcılığı mesleğine başvurularda eski dönemde adaylar tek bir il seçip, o il için listeye girmeye çalışıyorlardı. Yeni dönemde ise 2020 alımından itibaren farklı bir sistem uygulanmaya başladı.

Yeni başvuru sistemi ile birlikte Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir Uzman Yardımcılığı başvurularına dair detaylı bilgileri aşağıda bağlantısına yer verdiğimiz çalışmamızda erişebilirsiniz;

gib logo 706

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir Uzman Yardımcıları Nerede Görev Yaparlar?

Gelir İdaresi Başkanlığı’na bağlı Vergi Dairesi başkanlıkları ile Vergi Dairesi müdürlüklerinde görevlendirilen Gelir Uzman Yardımcıları ile Gelir Uzmanları, ihtiyaca göre Başkanlığın merkez birimlerinde veya Vergi İletişim Merkezi Vimer bünyesinde de görevlendirilebilmektedirler.

Ülkenin her yerinde bulunan Gelir İdaresi birimleri Gelir Uzmanları ve Uzman Yardımcıları için çalışma yeri olabilmektedir. Bu bağlamda illerin merkezlerinde görevlendirilebilecekleri gibi, görev yapacakları ilin ilçelerinde de çalışmaları mümkün olabilmektedir.

Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı Mesleği

Gelir Uzman Yardımcılığı Mesleğinin Statüsü ve Özlük Hakkı Nasıl?

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda Gelir Uzman Yardımcısı olarak göreve başlayan bir meslek mensubunun varabileceği nokta Gelir Uzmanlığı ve bu noktada elde edebileceği 2200 ek göstergedir. Bu yönüyle merkezdeki kadroların oldukça gerisinde olan Gelir Uzman Yardımcılığı mesleği taşrada görev yapan diğer uzman yardımcılıklarıyla ve sosyal güvenlik denetmen yardımcılığı mesleği ile denk konumdadır.

Gelir Uzman Yardımcılığı ve Gelir Uzmanlığı Maaşı Ne Kadar?

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir Uzman Yardımcılığı sınavlarına katılarak başarılı olanlar Gelir Uzman Yardımcısı olarak mesleğe atanmaktadır. Bununla birlikte meslekte üç yıl geçiren ve yeterlik süreçleri sonunda başarılı olan meslek mensupları ise Gelir Uzmanı olarak atanmaktadır.

Gelir uzmanı maaşı yaklaşık 17-20 bin TL civarında.

Gelir uzman yardımcısı maaşı yaklaşık 15-16 bin TL civarındadır.

Gelir uzman yardımcısı ne demek?

Vergi dairelerindeki işleyişle ilgili incelemelerde bulunan, iyileştirmeler için tavsiyeler sunan ve bağlı bulunduğu departmanın görev tanımı çerçevesinde hizmet veren kamu personelidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.