kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2019 Liseye Geçiş Sınavı (LGS) Ne Zaman? LGS Saat Kaçta?

2019 Liseye Geçiş Sınavı (LGS) Ne Zaman? LGS Saat Kaçta? Liseye Geçiş Sınavı 2019 yılında ne zaman düzenlenecek? LGS 2019 saat kaçta yapılacak? LGS sınav giriş belgesi nasıl alınır?

A+
A-

Her yıl düzenlenen en önemli sınavlardan biri de hiç şüphesiz Liseye Geçiş Sınavı (LGS) olarak gösterilebilir. Eğitim sisteminde kritik bir yere sahip olan LGS ortaokuldan liseye geçiş yapacak binlerce öğrencinin girdiği bir sınavdır. Türkiye’de eğitim sistemi farklı aşamalardan oluşan bir bütün olduğu için öğrenciler bu aşamalar arasında sınavla geçiş yapmaktadır. Liseye Geçiş Sınavı da işte tam da bu noktada önem kazanmaktadır. İyi bir iş sahibi olmak için insanlar hem iyi eğitim almaya çalışmakta hem de çocuklarının iyi bir eğitimden geçmesini istemektedir. Liseler de eğitim sistemi içerisindeki en önemli aşamalardan biridir. 2019 yılında düzenlenecek LGS için binlerce öğrenci çalışmalarına hız verdi. Aileler ve öğretmenlerin stresli bekleyişi başladı. Peki LGS 2019 ne zaman yapılacak? LGS saat kaçta yapılacak?

LGS Sınav Giriş Belgesi Alma 2019

Liseye Geçiş Sınavı (LGS) için geri sayım başladı. 2019 yılında düzenlenecek sınav için 3 Nisan ile 14 Nisan 2019 tarihleri arasında başvurular alınmıştı. Başvuru işlemlerinin tamamlanmasının ardından gözler sınav tarihine çevrildi. Sınava girecek adaylar sınav giriş belgelerinin yayınlanmasını beklemeye başladı. 22 Mayıs 2019 tarihinde LGS sınav giriş belgesi açıklandı. Fotoğraflı sınav giriş belgeleri okul müdürlüklerince elektronik ortamdan alınabilecek ve mühürlenip onaylandıktan sonra öğrencilere verilebilecek.

Sınav giriş belgesi olmayan öğrenci sınav gibi sınav salonlarına alınmayacak. Bu nedenle adayların LGS sınav giriş belgelerinin çıktılarını almaları, sınava girecekleri yerleri kontrol etmesi ve sınav saatine göre hareket etmesi önerilmektedir. Bu belgelerde öğrencilerin kimlik bilgileri, sınava katılacakları il, ilçe, okul, sınıf, kat gibi bilgiler yer alacaktır. Öğrenciler yalnızca bu belgelerin üzerinde yazar yerlerde sınava girebileceklerdir. Kamu Haber

LGS Ne Zaman 2019?

2019 yılında gerçekleştirilecek LGS için son düzlüğe gelindi. Sınava girecek binlerce öğrencinin kıyasıya rekabetinde sona gelindi. Adaylar sınav öncesinde çalışmalarını artırarak en yüksek puanı almaya çalışıyor. Veliler ve öğretmenler de öğrencileri ve çocukları için yapabileceklerinin en iyisini yapmaya çalışıyor. Aylar hatta yıllar süren çalışmalar sonucunda ise sınav tarihine yalnızca birkaç gün kaldı. Peki 2019 Liseye Geçiş Sınavı (LGS) ne zaman düzenlenecek?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek LGS’nin hangi tarihte düzenleneceği merak ediliyor. Öğrenciler sınava kaç günlerinin kaldığını ve sınavın hangi gün düzenleneceğini öğrenmek için araştırmaya koyuldu. 2019 yılında LGS 1 Haziran tarihinde düzenlenecek. 1 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek sınav kapsamında adaylar birbiriyle yarışacak. Adaylar sınav salonlarında test çözerken veliler de okul önlerinde çocuklarını bekleyecek.

LGS Saat Kaçta 2019?

Binlerce öğrenci en iyi liselerde en kaliteli eğitimi almak için LGS’ye giriyor. Bu kapsamda Fen Liseleri, Anadolu Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Meslek Liseleri, Teknik Liseleeri, programlar binlerce öğrenci alımı yapıyor. Öğrenciler eğitim alacakları kurumlara girmek için kıyasıya rekabet içinde. Bu kapsamda binlerce öğrenci 1 Haziran 2019 tarihinde LGS’ye girecek.

LGS’nin ilk oturumu sabaah saat 09.30’da gerçekleştirilecek. İkinci oturumun saati ise 11.30 olarak belirlendi. Adaylar bu saatlerde geleceklerini belirleyecek sınavlara girmiş olacak.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.