kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2023 Yunus Polisi Maaşı Ne Kadar?

İçişleri Bakanlığına bağlı olan Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan yunus polisleri ne kadar maaş almaktadır? 2023 yunus polisi maaşları ne kadar? 2023 yunus polisi maaşı ne kadar? Yunus polisleri ne kadar maaş almaktadır?

A+
A-

Türkiye son dönemde hem yurt içinde hem de yurt dışında pek çok tehlike ile yüz yüze gelmektedir. Gerek terör örgütleri gerek ise bazı ülkelerin hareketleri ülkemizi tehdit etmektedir. Bu nedenle hem yurt içinde hem de yurt dışında güvenlik önlemleri hayati önem taşımaktadır. Yurt içinde yürütülen asayiş operasyonları ve yurt dışına yönelik sınır ötesi operasyonlar ile Türkiye güvenliğini sağlamaktadır. Yurt içindeki güvenliğin en kilit faktörlerinden biri de İçişleri Bakanlığı bünyesinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğüdür. Farklı birimlerdeki polislerimiz 7 gün 24 saat güvenliğin sağlanması için çalışmaktadır.

Yeni Başlayan Polis Maaşı 2023

Bu birimlerin en gözdelerinden biri de yunus polisleridir. Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde yunus polisi olarak pek çok motorlu polis görev yapmaktadır. Motorbisiklet ile devriye görevi yapan yunus polislerinin sayıları çok fazla değildir. Yunus polisleri eşsiz hareket kabiliyetleri ile asayiş olaylarına ilk olarak müdahale eder. Müdahale sırasında gözaltı gibi işlem yapmak için ise asayiş ekiplerine haber verilir.

Yunus polisleri motorbisiklet ile görev yaptıkları için hem avantajlı hem de dezavantajlıdır. Öncelikle hızı, hareket kabiliyeti ile avantajlıdır. Ancak motor kullandığı için gözaltı gibi işlemleri yapmakta zorluk çeker. Bu nedenle pek çok göreve gitmeden önce asayiş polisleri de bölgeye sevk edilir.

Ayrıca Yunus Polisleri emniyet birimleri arasında en havalı birimlerden biridir. Gerek üniformaları, gerekse kullandığı araçlarla pek çok gencin hayalini süslemektedir bu meslek. Peki bu denli önemli ve kritik bir mesleği yapan yunus polisleri ne kadar maaş alır? 2023 yunus polisi maaşı ne kadar? 2023 yunus polisleri ne kadar maaş alır? İşte cevabı..

2023 YUNUS POLİSİ MAAŞI NE KADAR?

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) bünyesinde görev yapan personellerin maaşları genellikle aynı düzeydedir. Ancak sınıfları farklı olduğu gerekçesi ile bazı polisler ekstra olarak sınıf maaşı alabilmektedir. Bu nedenle de emniyet güçlerinin maaşlarında bazı farklılıklar olabilmektedir. Peki 2023 yunus polisi maaşı ne kadar?

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde yunus polisi olarak görev yapan personeller 29 Bin Türk Lirası ile 30 Bin Türk Lirası civarında maaş almaktadır. Ancak şunu da belirtmek gerekir ki personelin görev yaptığı bölge, hizmet yaptığı süre, evli ve çocuk sahibi olup olmaması gibi faktörler personelin maaşını değiştirebilmektedir.

2023 Trafik Polisi Maaşı Ne Kadar?

Kadın yunus polis var mı?

Yunus polis olmak isteyen bir kişinin, 28 yaşını aşmamış olması gerekir. Erkeklerde 1.75, kadınlarda ise, 1.70 boy şartı aranır.

Yorumlar

  1. Emekli JOH Mehmet Karatay Avatar Emekli JOH Mehmet Karatay dedi ki:

    ?

  2. Emekli JOH Mehmet Karatay Avatar Emekli JOH Mehmet Karatay dedi ki:

    ?

  3. Emekli JOH Mehmet Karatay Avatar Emekli JOH Mehmet Karatay dedi ki:

    ?