kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2018-2019 Kadrolu Taşeron İşçi Maaşı Ne Kadar?

Yüz binlerce taşeron işçi için mutlu süreç sonuca bağlanıyor. Taşeron işçiler kadroya geçerek yıllarca bekledikleri pozisyona kavuşuyor. Peki kadrolu taşeron işçiler ne kadar maaş alacak? 2018-2019 Kadrolu taşeron işçi maaşı ne kadar? Kadrolu taşeron işçi maaşları ne kadar?

A+
A-

Türkiye’de binlerce taşeron işçi bulunmaktadır. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla kurumalr harekete geçmiş ve taşeron sorununu çözmek için çalışmalar yapılmıştı. Son olarak da çalışmalar tamamlanmış ve taşeron yasası hazırlanmıştı. Buna bağlı olarak da binlerce işçi kamuya geçirilecek.

Kadroya ve kamuya geçmek için yıllarca bekleyen işçiler taşerondan kadroya geçiş başvurularını yaptı. Bu başvurudan olumlu yanıt alanlar taşerondan kadroya geçişte sınava girecekler. Bu sınavdan da 50 puan ve üstü alan işçiler kamu kurum ve kuruluşlarında kadrolu olarak görev yapacaklar. Peki taşerondan kadroya geçen işçilerin hayatında neler değişecek? Maaşları artacak mı? Kadrolu taşeron işçiler en kadar maaş alacak? 2018-2018 Kadrolu taşeron işçi maaşları ne kadar?

Kamuya geçebilmek için işçilerin öncelikle taşeron başvurusunu yapmış olması ve bu başvurudan olumlu yanıt almış olması gerekmektedir. Olumlu yanıt alan işçiler taşeron sınavına tabii tutulacaktır. Bu sınavdan 50 ile üzerinde puan alan işçiler kamu kurumlarına geçecek ve kadrolu olarak görev yapacaktır. Peki kadrolu taşeron işçiler ne kadar maaş alacak, kadrolu taşeron maaşı nedir?

KADROLU TAŞERON İŞÇİ MAAŞI NE KADAR?

Yüz binlerce taşeron işçi “taşeron yasası” kapsamında kadroya geçiş için başvurularını yaptı. Peki taşeron işçiler kadroya geçince neler değişecek? Kadroya geçen taşeron işçilerin maaşı artacak mı? 2018-2019 Kadrolu taşeron işçiler ne kadar maaş alacak?

Düzenlemeye ve yapılan açıklamalara göre taşerondan kadroya geçiş yapan işçilerin maaşları değişmeyecek. Bunu örnek vererek açıklamak gerekirse, taşeron işçi olarak görev yapan bir kişi ortalama olarak asgari ücret ile 2 bin lira arasında maaş almaktadır. Taşeron işçiler kadroya geçtikten sonra maaşları değişmeyecek ve aynı ücreti almaya devam edecekler. kamu haber

Ancak taşerondan kadroya geçişte tüm işçiler devlet güvencesine sahip olacak. Ayrıca 52 günlük ikramiye ücretleri işçilere ödenecek. Böylece işçilerin devlet güvencesine bağlı olması ile özel sektör geride kalacak. Ve bu durum ve şartlar bile yüz binlerce işçiyi mutlu eden bir gelişme.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.