kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2018-2019 KYK Bursları Ne Zaman Yatacak?

Milyonlarca öğrencinin eğitim öğretim hayatı için son derece kritik olan Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs ve kredi sonuçları açıklandı. Peki KYK burs ve kredisi ne zaman yatacak? Öğrenciler burs ve kredi almak için taahhütname onayı nasıl yapacak? İşte KYK burs ve kredileriyle ilgili tüm merak edilenler..

A+
A-

2018-2019 eğitim öğretim dönemi başladı. Yeni eğitim yılının başlamasıyla milyonlarca öğrenci Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından verilen burs ve kredi sonuçlarının açıklanmasını beklemeye başladı. KYK burs ve kredi sonuçları açıklandı. Bazı öğrenciler geri ödemesiz KYK bursu almaya hak kazanırken bazıları da kredi almak zorunda kaldı. KYK tarafından verilen burs hizmeti binlerce kişinin eğitim hayatına devam etmesini sağlamaktadır. Bu nedenle KYK burs sonuçlarının açıklanmasıyla milyonlarca öğrenci KYK bursu ve kredisinin yatacağı tarihi merak etmeye başladı. Deyim yerindeyse gözler KYK burslarının hesaplara yatacağı tarihe çevrildi. Peki 2018-2019 KYK bursları ne zaman yatacak? KYK burs ve kredisi ne zaman yatacak?

2018-2019 KYK Burs Sonuçları Açıklandı

2018-2019 Eğitim öğretim döneminde Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından verilecek olan burs sonuçları açıklandı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu sosyal medya hesabından milyonlarca kişiye müjdeyi bizzat verdi. Kasapoğlu yaptığı paylaşımında öğrencilere “yanınızdayız” mesajını verdi ve sonuçların hayırlı olmasını diledi.

2018-2019 döneminde KYK geri ödemesiz burs alabilmek için milyonlarca öğrenci başvuru yapmıştı. 13 Kasım itibariyle KYK burs başvuru sonuçları açıklandı. Peki öğrenciler burs sonuçlarını nasıl ve nereden öğrenecek? Burs sonuçlarını kontrol etmek için e-Devlet sistemi üzerinden kontrol yapılabilir. Ayrıca https://sonuc.kyk.gov.tr/ internet sitesi üzerinden de burs sorgulaması yapılabilir.

Taahhütname Onayı Nedir?

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından verilen bursu almaya hak kazanan öğrencilerin bu haktan yararlanabilmesi için bazı prosedürleri yerine getirmeleri gerekmektedir. Öğrenciler burs ve kredi hizmetinden faydalanmak için 18 Kasım 2018 tarihinde Pazar günü saat 23.59’a kadar burs ve kredi taahhütnamesini onaylaması gerekmektedir. Öğrenciler e-Devlet sistemi üzerinden taahhütname onayını yapabilir.

Taahhütname sözleşme anlamına gelmektedir. Öğrenciler KYK tarafından verilen bursu veya krediyi alacaklarına ve bu hizmetin gereğini yerine getireceklerine dair sorumluluk alırlar.

Taahhütname Onayı Nasıl Yapılır?

Binlerce öğrenci KYK bursu almak için başvurularını yaptı. Başvurular değerlendirildi ve yurtkur.gsb.gov.tr adresi üzerinden burs almaya hak kazanan öğrenciler ilan edildi. Öğrencilerin KYK bursu ve kredisini alabilmek için 18 Kasım tarihine kadar taahhütname onayını yapmaları gerekmektedir. Ancak pek çok öğrenci “taahhütname onayı nasıl yapılır?” sorusuna cevap aramaktadır. Taahhütname onayını yapmak için öğrencilerin turkiye.gov.tr adresi üzerinden e-Devlet sistemine giriş yapmaları gerekmektedir. e-Devlet sistemine T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yapılmaktadır. Sisteme girildikten sonra 18 yaşından büyük öğrenciler taahhütnamelerini kendileri onaylarken 15 yaşından küçük veya anne babası olmayan öğrenciler yasal vasileriyle birlikte Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlerine giderek kimlik belgeleriyle giderek onay işlemi yapabilir.

KYK Bursları Ne Zaman Yatacak?

Milyonlarca öğrenci Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından verilen burs ve kredilerin ne zaman hesaba yatacağını merak etmektedir. KYK burs ve kredi sonuçları açıklandı. Hangi öğrencilerin burs hangi öğrencilerin kredi alacağı belli oldu. Peki KYK burs ve kredi ne zaman hesaplara yatırılacak? İlk kez burs ve kredi alacak öğrencilere eğitim döneminin başlangıcı itibariyle Ekim ayında ödeme yapılır. Burs ve krediler öğrenim yılı boyunca ödenmeye devam eder. Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından verilen burs ve krediler öğrencilere her ayın altıncı ve onuncu günleri arasında verilmektedir. Yani KYK bursları her ayın 6. ve 10. günleri arasında hesaplara yatırılır. GÜNDEM

2018-2019 KYK Burs ve Kredi Miktarı

2018-2019 eğitim öğretim döneminde Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından verilecek burs ve kredi miktarları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla arttı. Yeni eğitim döneminde öğrenciler yeni burs ve kredi miktarlarını merak ediyor. Peki 2018-2019 burs kredi miktarı ne kadar?

Lisans ve ön lisans öğrencilerine 500 Türk Lirası burs ve kredi verilecek.

Yüksek lisans öğrencilerine 1000 Türk Lirası burs ve kredi verilecek.

Doktora öğrencilerine 1500 Türk Lirası burs ve kredi verilecek.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.