kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2023 Muhabir Maaşları Ne Kadar?

Gazetelerde ve televizyonlarda muhabir pozisyonunda çalışan personellerin maaşları ne kadar? 2023 Muhabir maaşları ne kadar? Muhabir maaşı ne kadar 2023 ? Muhabirler ne kadar maaş alır? Muhabir maaşlarını sizin için inceledik.

A+
A-

Ekonomi, siyasi, spor, kültürel ve daha nicesi.. Muhabir kamuoyunu bilgilendirmek için bilgileri toplayan, derleyen, teyit eden, süzgeçten geçiren ve kanalın politikası doğrultusunda haber dili ile habere dönüştüren ve yayınlanmaya hazır hale getiren önemli bir personeldir. Muhabirler hem gazetelerde, hem dergilerde, hem televizyonlarda yazılı ve görsel medyada kilit bir pozisyonda çalışmaktadır.

Muhabirin sorumluluğu çok büyüktür. Çünkü yaptığı iş direk kamuoyunu ilgilendirir. Tek bir harf hatası bile gerek görsel medyada gerekse yazılı medyada işleri berbat edebilir. Teyit edilmeden yayınlanan bir bilgi milyonlarca insanı etkileyebilir.

Muhabir Maaşları Ne Kadar?

Peki bu pozisyonda çalışan personeller ne kadar ücret alır? Muhabir olarak çalışan biri ne kadar maaş almaktadır?2023 muhabir maaşları ne kadar? www.tercihiniyap.net ailesi olarak sizin için en doğru bilgileri derledik.

2023 MUHABİR MAAŞLARI NE KADAR?

Muhabirler görsel medyada kamera önünde, yazılı medyada ise okuyucunun gözleri önündeki işi yapar. Önemi çok büyüktür. Bir uyum içerisinde kameramanı ile editörü ile çalışır. Haber kaynakları ve vatandaş ile iç içedir. Bazen kurumunun dışına adım atamaz bazen kurumuna bile dönemez. Çalışma saatleri asla belirgin değildir. Günlerce hatta haftalarca eve gidemeyen muhabirler olduğu gibi piyangoda belirlenen saatlerde işten çıkabilmektedir. Bu kadar zorlu ve stresli bir işi yapan muhabirler ne yazık ki yüksek maaş almamaktadır.

Muhabirler özel sektörde kurumdan kuruma farklı maaş alırlar. Kamuda muhabir olarak çalışan personellerde kadrolu olup olmadıklarına göre ücretleri değişim gösterebilir.

2023 Özel Sektör Muhabir Maaşları Ne Kadar?

Muhabirler bağlı oldukları kuruma ve o kurumun yöneticilerine bağlı olarak maaş alır. Örnek vermek gerekirse sektöre yeni başlayan bir muhabir asgari ücret alabilmektedir. Evet yanlış duymadınız. 1500-1600 Türk Lirası maaş ile özel sektörün nadide kurumlarında çalışan muhabirler vardır. Ama bu sektörde ortalama muhabir maaşları 12 bin ile 13 bin Türk Lirası arasındadır. Özel sektörde deneyim kazanmış ve doğru insanlar ile tanışmış insanlar ise 15 bin lira ile 20 bin Türk Lirası arasında maaş alabilmektedir. Özellikle kurumsallaşmış ve kaliteli yayın anlayışını benimsemiş medya kurumları personellerine hak ettikleri maaşı vermektedir. Ancak sürümden kazanalım mantığı ile hareket eden medya kurumları ise az maaş çok iş mantığı ile hareket etmektedir. Ki sektörün büyük bir kısmı böyledir. Örnek vermek gerekirse NTV ‘de muhabir olarak çalışan muhabirlerin maaşları 15 bin ile 20 bin Türk Lirası arasında iken ATV ve A Haber de çalışan muhabir maaşları 20 bin ile 25 bin Türk Lirası arasında değişmektedir.

2023 Devlet-Kamu Muhabir Maaşları Ne Kadar?

Devletin en nadide kurumlarından biri TRT’dir. Ve medya ile ilgili en çok çalışan bu kurumda çalışmaktadır. TRT’nin personellerine verdiği değer tartışmasız açıktır. Oldukça yüksek maaşlarda ve yüksek kalitede istihdam edilir personeller. Ancak TRT’de sözleşmeli ve kadrolu olarak ikiye ayrılır çalışanlar. Ancak sözleşmeli personeller bile ki özellikle muhabirler 25 Bin Türk Lirası civarında maaş alabilmektedir. Kadrolu çalışanlar ise 30 Bin Türk Lirasına varan ücretler alır. Her muhabirin hayali TRT personeli olmaktır.

Kamu Nedir? Ne Demek? Ne İş Yapar? Kamu-Özel Farkı Nelerdir?

Muhabirlik kaç yıl?

Gazetecilik bölümü, 4 yıllık bir bölümdür.

Yorumlar

  1. milletin parası Avatar milletin parası dedi ki:

    işte milletin parası bu adilere gidiyor senede bir haber yapıyor yada yapmıyor haram parayıda alıyor bu milletin parasını

  2. milletin parası Avatar milletin parası dedi ki:

    işte milletin parası bu adilere gidiyor senede bir haber yapıyor yada yapmıyor haram parayıda alıyor bu milletin parasını

  3. milletin parası Avatar milletin parası dedi ki:

    işte milletin parası bu adilere gidiyor senede bir haber yapıyor yada yapmıyor haram parayıda alıyor bu milletin parasını