kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2018-2019 Trafik Cezası Nasıl Sorgulanır? Nasıl Ödenir?

2018 yılı içerisinde milyonlarca sürücüyü ilgilendiren trafik cezaları ile ilgili her türlü bilgiyi bir araya getirdik. 2018-2019 trafik cezası nasıl sorgulanır? Trafik cezası nasıl ödenir? Trafik cezaları miktarı ne kadar?

A+
A-

Ülkemizdeki milyonlarca sürücü tarafından trafik cezası sorgulama işlemi e-Devlet üzerinden, Gelir İdaresi Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi internet siteleri üzerinden yapılabilmektedir. Trafik cezası ödemeleri de yine Geliş İdaresi Başkanlığı resmi internet sitesi ve e-Devlet uygulaması üzerinden yapılabilmektedir. Cezanın belirlenen tarihten daha önceki bir tarihte ödenmesi halinde ise yüzde 25 oranında indirimden de yararlanılabilir.  Ülkemizdeki milyonlarca sürücünün bu erken ödeme fırsatından faydalanabilmesi için 15 gün içerisinde trafik cezalarını ödemeleri gerekmektedir. Kamu Haber

2018 TRAFİK CEZASI NASIL SORGULANIR?

turkiye.gov.tr adresi üzerinden e-Devlet uygulaması ile trafik cezalarınızı sorgulayabilirsiniz. Ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğü ile trafik cezalarınızı sorgulayabilirsiniz. Bunun için egm.gov.tr adresine girip “trafik cezası sorgulama ve ödeme” bağlantısı üzerinden kimlik bilgileriniz ile giriş yapabilirsiniz.

2018 TRAFİK CEZASI NASIL ÖDENİR?

Milyonlarca sürücü ödemesi gereken trafik cezalarını PTT şubelerinden nakit olarak gerçekleştirebilir. Ayrıca Gelir İdaresi Başkanlığı’nın resmi internet adresi üzerinden kredi kartı ödeme seçeneğiyle trafik cezaları ödenebilmektedir. Trafik cezalarının sürücü tarafından ödenebilmesi için cezanın sürücüye tebliğ edilmiş olması gerekmektedir. Ayrıca şunu da belirtmek gerekir ki ceza kesildikten 15 gün içerisinde ceza ödenirse yüzde 25 oranında erken ödeme indiriminden sürücüler faydalanabilir. Trafik cezalarını geç ödeyenler ise yüzde 5 gecikme zammı ile karşı karşıya kalır.

 2018 YILI TRAFİK CEZALARI NE KADAR?

2018 yılı içerisinde sürücülerin karşı karşıya kalabileceği trafik cezaları ve trafik cezalarının miktarlarını sizin için derledik.

– Ehliyetsiz olarak araç kullanmak 2 bin 18 lira
– Alkollü araç kullanmak bin 2 lira
– Kırmızı ışık ihlali 235 lira
– Engelli yerine araç park etmek 216 lira
– Emniyet kemerini takmamak 108 lira
– Araç kullanırken cep telefonu ile konuşmak 108 lira

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.