kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2023 Veteriner Hekim Maaşları Ne Kadar?

Türkiye başta olmak üzere tüm dünyada hayvanlara karşı ilgi artış göstermiştir. Bu durumda en çok veteriner hekimi olan kişilere fayda sağlamaktadır. Peki 2023 Veteriner Hekimliği Maaşları Ne Kadar? Veteriner maaşları ne kadar? Veteriner maaşı ne kadar?

A+
A-

Türkiye’de veteriner eğitimi ilk kez 1842 yılında başlamıştır. Godlewsky isimli Prusyalı asker asıllı bir veteriner İstanbul’a gelerek 12 öğrenciye eğitim vermiştir. Ardından da eğitim öğretim kapsamlı bir şekilde genişlemiştir. 1889 yılında ilk sivil veteriner mektebi kurulduğunda ise ilk mezunları arasında önemli bir isim bulunuyordu. Bu isim İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’dan başkası değildi.

Tüm dünyada özellikle iletişim teknolojilerinin yaygılaşmasıyla akımlar, trendler kısa sürede milyonlarca insan arasında yaygınlaşmıştır. Özellikle sosyal medya çağında hayvan sevgisinin ve duyarlılığın da artmasıyla tüm dünyada hayvanlar daha çok sahiplenilmiştir. Bu da evcil hayvan sayısını arttırmıştır. Üstelik sokaktaki hayvanlar da artık daha fazla sahiplenilir hale gelmiştir. Bu durum en çok Veteriner Hekimlerini etkilemiştir. Birkaç sene öncesine kadar ekonomik seviyesi yüksek kesimlere hizmet veren veterinerlere şimdi öğrenciler akın etmektedir.

Veteriner Sağlık Teknikeri Maaşları Ne Kadar?

Veterinerlik mesleği oldukça zordur. Sürekli gelişen bir çağda her türlü yeniliğe açık olmaları gerekmektedir. Üstelik hayvanlar arası geçişken olan hastalıkların yapay ve deneysel olarak üretilmesi de hayvan dna’larını doğal olarak bilinen tedavi yöntemlerini etkilemektedir. Bu yüzden veterinerler sürekli kendilerini geliştirmeleri gerekmektedir.

Peki bu denli eski ve zor bir meslek olan veteriner hekimliği mesleği ne kadar maaş almaktadır? Veterinerler ne kadar maaş alır? 2023 Veteriner Hekimliği maaşları ne kadar? www.tercihiniyap.net ailesi olarak bu soruyu sizin için cevapladık.

2023 VETERİNER HEKİMLİĞİ MAAŞLARI NE KADAR?

Türkiye’de hayvancılık sektörü giderek azalmaktadır. Ancak evcil hayvan sayısı artmaktadır. Bu nedenle veterinerler faaliyet gösterdikleri bölgeye göre farklı kazançlar kazanabilmektedir. Özellikle kırsal kesimlerde faaliyet gösteren veterinerler oldukça düşük kazançlara sahip olmaktadır. Ancak ortalama olarak Türkiye’de veteriner hekimler 15 bin Türk Lirası civarında maaş almaktadır. Özellikle büyükşehirlerde faaliyet gösteren veteriner hekimlerin kazandıkları ücret 20 bin Türk Lirası civarındadır. Üstelik döner sermaye işin içine dahil olduğu zaman veteriner hekimlerin maaşları oldukça yükselmektedir.

Türkiye’de genel olarak veteriner hekimlerin en çok kazandıkları ücret az bile olsa muayene ücretidir. Sokakta bulunan kedi yavrusu bile veteriner hekimlere götürülerek muayene edilmektedir. Ve bu muayene ücreti 40 Türk Lirasıdır. Yine önemli bir gelir kalemi olan röntgen ücreti ise 30 Türk Lirasıdır. Bu tutarlarda sağlık kurumuna kalır. Ve biriken paralar veteriner hekimlere dağıtılır.

Veteriner Hekim Maaşları Ne Kadar?

Devlet veteriner hekim ne iş yapar?

Devlet memuru olup il ve ilçe tarım müdürlüklerinde bakanlığa bağlı hekim olabilirsiniz. Sigorta şirketlerinde expert olarak çalışabilirsiniz.

Yorumlar

  1. şahika Avatar şahika dedi ki:

    wahat

  2. şahika Avatar şahika dedi ki:

    wahat

  3. şahika Avatar şahika dedi ki:

    wahat