kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2018 Adalet Bakanlığı Stajyer Kontrolörlüğü Mülakat Sonuçları Açıklandı

2018 yılının sonunda ilan edilen ve 31 Mayıs 2019 tarihi itibariyle mülakat sonuçlarının açıklanmasıyla sona eren Stajyer Kontrolörlük alım sürecine dair detayları yazımızda bulabilirsiniz.

A+
A-

27 Aralık 2018 tarihinde Adalet Bakanlığı, Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevlerinin denetim ve kontrolü ile görevlendirilecek olan 7 adet Stajyer Kontrolör alacağını duyurdu. Alım koşulları, başvuru aşaması ve sonrasındaki süreçte yaşananlara dair detayları yazımızda inceleyebilirsiniz.

2018 Adalet Bakanlığı Stajyer Kontrolörlüğü Başvuruları

2018 yılında ilan edilen ve 2019 döneminde tamamlanan Adalet Bakanlığı Stajyer Kontrolörlüğü için başvurular 7 Ocak 2019 tarihinde başladı ve 22 Ocak 2019 tarihine kadar devam etti. Başvurular gerekli evrak ile birlikte bu tarihler arasında elden veya posta yolu ile Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’ne gerçekleştirildi.  kamu haber

Başvuru için adaylar 2017 veya 2018 yılında almış oldukları ve en az 70 olan KPSS P9 ve KPSS P48 puanlarından birisini kullandılar. Alım için başvuru yapan adaylardan en yüksek puanlı mesleğe alınacak aday sayısının 10 katı kadar aday sözlü mülakatlara katılmaya hak kazandılar.

2018 Adalet Bakanlığı Stajyer Kontrolörlüğü Taban Puanı

Başvurular neticesinde Stajyer Kontrolörlük sınavına katılmaya hak kazanan 70 aday 4 Mart 2019 tarihinde Adalet Bakanlığı tarafından ilan edildi. Ancak bu ilan liste şeklinde değil, T.C. Kimlik Numarası ile adayların yaptığı sorgulama neticesinde erişilebilir olduğundan sınava katılmaya hak kazanan son adayın puanı hakkında net bir bilgi edinilememiştir. Ancak FORUM sayfamızdaki adaylarımızın aktardığı bilgilere göre 91 ilâ 92 puan arasında bir noktada taban puanın oluşmuş olduğunu tahmin etmekteyiz.

2018 Adalet Bakanlığı Stajyer Kontrolörlüğü Sınavı

Adalet Bakanlığı stajyer kontrolörlüğü sınavı tek aşamalı olarak yapılmakta ve sadece sözlü mülakattan oluşmaktadır. Bakanlık tarafından sözlü mülakatlar Ankara’da gerçekleştirilmiş ve 9 Nisan 2019 tarihinde başlamış 10 Nisan 2019 tarihinde ise sona ermiştir.

2018 Adalet Bakanlığı Stajyer Kontrolörlüğü Mülakat Sonuçları

Sözlü mülakatlar 10 Nisan 2019 tarihinde tamamlanmış sonrasında yaklaşık 50 günlük bir bekleme süresini takiben 31 Mayıs 2019 tarihinde açıklanmıştır. 7 kişinin alınacağı ilan edilen Stajyer Kontrolörlük için kaç adayın başarılı olduğuna dair herhangi bir liste yayımlanmamıştır. Ayrıca yapılan duyuruda kazanan adaylara dair teslim etmeleri gereken evrak dışında herhangi bir bilgiye yer verilmemiştir.

Liste Yayımlanmaması Şeffaflığa Aykırı

Özellikle kariyer meslekler olan Uzman Yardımcılığı, Denetmen Yardımcılığı, Stajyer Kontrolörlük, Müfettiş Yardımcılığı gibi alımların süreçlerinde sınava girmeye hak kazanan adaylar ile sözlü veya yazılı sınavları kazanmış olan adaylara dair somut bir listenin yayımlanmaması o alım için özellikle başarısız olmuş adayların akıllarında soru işaretlerine yol açmaktadır. Bu yönden gerek alımın şeffaflığı gerekse kamu vicdanının rahatlaması adına Kurumların bu tip duyuruları liste halinde yapması faydalı olacaktır.

2018 Adalet Bakanlığı Stajyer Kontrolörlüğü alım sürecini takip etmek için FORUM başlığımızı ziyaret etmeyi Unutmayın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.