kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2018 İşsizlik Maaşı Şartları Nelerdir? İşsizlik Maaşı Ne Kadar?

Çalışanların ve ailelerinin can suyu olan işsizlik maaşı şartları nelerdir? İşsizlik maaşı almak için çalışan da aranan şartlar nelerdir? İşsizlik maaşı ne kadar? İşsizlik maaşı miktarı ne kadar?

A+
A-

Türkiye’de her gün her dakika binlerce kişi işinden ayrılmaktadır veya ayrılmayı düşünmektedir. İşinden olan kişinin güvendiği yegane şey ise işsizlik maaşıdır. İşsiz kaldığınız süre boyunca can suyu olarak size verilen işsizlik maaşı sizin ve varsa ailenizin ayakta kalmasını sağlar. Peki işsizlik maaşını alma şartları nelerdir? 2018-2019 işsizlik maaşı şartları nelerdir? İşte işsizlik maaşı şartları..

2018-2019 İŞSİZLİK MAAŞI ŞARTLARI NELERDİR?

Personel olarak çalıştığınız kurumdan sizden kaynaklanan bir nedenle ayrılmadıysanız işsizlik maaşı almaya hak kazanabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse, eğer işinizden kovulursanız işsizlik maaşı alabilirsiniz veya çalıştığınız kurum ekonomik kriz vb. nedenlerle iflas ederse, kapanırsa işsizlik maaşından faydalanabilirsiniz.

Ancak işsizlik maaşı alabilmek için başka şartları da taşımanız gerekmektedir. Bunlardan biri de 120 günlük prim ödeme şartıdır. İş yerinden ayrılmadan önce en az 120 günlük prim ödemesini gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Ayrıca işsizlik sigorta primlerinizin de bu süreçte düzenli olarak ödenmesi gerekmektedir. İşsizlik sigorta prim ödeme süresi ise en az 600 günü kapsamaktadır.

Eğer çalışan olarak bu şartların tamamını sağladıysanız 10 aya kadar bu maaştan faydalanabilirsiniz. Bu maaşı almak için başvuru yapmanız gerekmektedir. Peki nasıl başvuru yapılır?  İşten ayrıldığınız tarihten sonraki 30 gün içerisinde İŞKUR’a işsizlik maaşı almak için başvuru yapmanız gerekmektedir. İŞKUR’a giderek veya elektronik ortamda bu başvuruyu yapabilirsiniz. kamu haber

2018-2019 İŞSİZLİK MAAŞI NE KADAR? 

2018-2019 dönemi itibariyle işsizlik maaşının ne kadar olduğunu merak eden okuyucularımız için incelemelerimizi gerçekleştirdik. Öncelikle bilmeniz gerekmektedir ki işsizlik maaşının miktarını belirlemek için çalışanın iş hayatındaki son 4 ay içinde kazandığı miktara bakılır. Son 4 ayda kazanılan maaşın %40’ı işsizlik maaşı adı altında ödenir. Fakat ödenen maaş asgari ücretin yüzde 80’inin üzerine çıkmamaktadır.

Ayrıca şunu da söylemek gerekir ki işsizlik maaşıyla ilgili olarak yeni düzenlemelerin de yapılabileceği konuşulmaktadır. Mesala 120 günlük prim ödeme şartının 30 güne indirilmesi tartışılmaktadır. Ayrıca işsizlik maaşı şartlarından olan 600 günlük sigorta prim ödeme şartındaki sürenin 100 güne indirilmesi de tartışılan başlıklardan biridir.

Yorumlar

  1. işsiz Avatar işsiz dedi ki:

    ilk şart işsiz olmak, gerisi Allah kerim.