kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2018 KPSS Lisans Alan Bilgisi Sınavı Ne Zaman?

2018 yılı içerisinde binlerce memur adayının hazırlandığı KPSS maratonu geride kalmak üzere. KPSS Alan Bilgisi Sınavlarının da tamamlanmasıyla KPSS süreci geride kalacak. Peki 2018 KPSS Lisans Alan Bilgisi sınavları ne zaman? 2018 KPSS Lisans Alan Bilgisi sınavları saat kaçta?

A+
A-

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) için heyecan sürüyor. Binlerce memur adayının KPSS maratonu devam ediyor. 28 Temmuz 2018 tarihinde haftasonu yapılacak olan KPSS Lisans Alan Bilgisi (KPSS A) için adaylar son hazırlıklarını ve tekrarlarını yapıyor. Ardından da KPSS A sınavının tamamlanmasıyla KPSS maratonu da 2018 yılı için geride kalacak. Peki 2018 KPSS Lisans Alan Bilgisi (KPSS A) ne zaman yapılacak? KPSS A saat kaçta başlayacak?

2018 KPSS LİSANS ALAN BİLGİSİ SINAVLARI NE ZAMAN?

28 Temmuz 2018 tarihinde Cumartesi günü günü gerçekleştirilecek olan KPSS Alan Bilgisi Sıanvları 1. Oturumu (Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri),  KPSS Alan Bilgisi Sınavları 2. Oturum (Hukuk, İktisat, Maliye) gerçekleştirilecek. KPSS

29 Temmuz 2018 tarihinde ise KPSS Alan Bilgisi Sınavları 3. Oturumu (İşletme, Muhasebe, İstatistik) gerçekleştirilecek.

2018 KPSS ALAN BİLGİSİ SINAVLARI SAAT KAÇTA?

KPSS Alan Bilgisi Sınavları 1. Oturumuna (Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri) girecek adaylar için sınav başlangıç saati 10.00 olarak belirlendi. Saat 10.00’dan sonra hiçbir aday sınav binalarına giriş yapamayacak. Bu nedenle adayların 10.00’dan önce sınav binalarına girmesi zorunludur.

KPSS Alan Bilgisi Sınavları 2. Oturumuna (Hukuk, İktisat, Maliye) girecek adaylar için sınav başlangıç saati ise 14.30 olarak belirlendi. 14.30’dan sonra hiçbir aday sınav salon ve binalarına giriş yapamayacak.

KPSS Alan Bilgisi Sınavları 3. Oturumuna (İşletme, Muhasebe, İstatistik) girecek adaylar için sınav başlangıç saati yine saat 10.00 olarak belirlendi. Adayların 10.00’dan önce sınav binalarına giriş yapmaları gerektiğini hatırlatmak da fayda var.

2018 KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

22 Temmuz, 28 temmuz ve 29 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek KPSS Lisans sınavlarının tamamlanmasıyla gözler sonuçların açıklanacağı tarihlere çevrilecek. ÖSYM daha önce yaptığı resmi duyuru ile KPSS sınasv sonuçlarının 31 Ağustos 2018 tarihinde açıklanacağını duyurmuştu. Ancak daha önceki bir tarihte de sınavların açıklanabileceğini belirtelim. Sınav sonuçları açıklandığında adayların ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden sınav sonuçlarına ulaşabileceğini de belirtelim.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.