kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2018 LGS ne zaman yapılacak? LGS saat kaçta?

2018 yılında ilk kez gerçekleştirilecek olan Liseye Geçiş Sistemi(LGS) için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Binlerce öğrenci ve veli ise LGS hakkında araştırma yapıyor. Peki LGS ne zaman yapılacak? LGS sınav yeri nasıl öğrenilir? LGS ne zaman açıklanacak? LGS hakkında her şey haberimizde..

A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından tespit edilen 1367 okuldaki 126 bin kontenjana LGS ile öğrenci alımı yapılacak. Ardından da geriye 1.1 milyon öğrenci kalacak ve bu öğrenciler adreslerine göre eğitim öğretim veren liselere yerleştirilecek. Peki binlerce öğrenciyi ve veliyi yakından ilgilendiren LGS saat kaçta yapılacak? LGS ne zaman yapılacak? www.tercihiniyap.net ailesi olarak binlerce öğrenci ve velinin merak ettiği soruları cevapladık. Kamu Haber

2018 LGS NE ZAMAN YAPILACAK?

Liseye Geçiş Sistemi (LGS) ortaöğretim son sınıf öğrencilerinin geleceğini belirleyecek sınavlardan biri. LGS’ye sayılı günler kala ise binlerce kişi LGS’nin ne zaman yapılacağını merak ediyor. Mili Eğitim Bakanlığı liselere yerleştirmede isteğe bağlı girilecek merkezi sınav 2 Haziran cumartesi günü saat 10.00’da gerçekleştirilecek.

2018 LGS SINAV YERİ NASIL ÖĞRENME

Daha önce uygulanan TEOG sistemi devre dışı kaldı ve yerine LGS geldi. 2018’de ilk kez uygulanacak LGS sistemi için binlerce ailenin ve öğrencinin heyecan dolu bekleyişi ise sürüyor. LGS’ye sayılı günler kala sınava gireceği yerleri öğrenmek isteyen öğrenciler internete akın ettiler. Peki öğrenci ve veliler LGS sınav giriş yerlerini nasıl öğrenebilir?

E-Okul sistemi üzerinden LGS sınav giriş bilgileri rahatlıkla öğrenilebilmektedir.

2018 LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Binlerce öğrenci ve veliyi ilgilendiren LGS 2 Haziran Cumartesi günü saat 10.00’da gerçekleştirilecek. 2 Haziran’da yapılacak merkezi sınavın sonuçları ise tam 20 gün sonra 22 Haziran tarihinde açıklanacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.