kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Klasik Yazılı Sınav Sonuçları Açıklandı!

13 – 14 Ekim 2018 tarihlerinde ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Sayıştay Denetçi Yardımcılığı KLASİK Sınav sonuçları açıklandı! Detaylar haberimizde;

A+
A-

Sayıştay Başkanlığı tarafından 2018 yılı içerisinde verilen ilanla 45 Denetçi Yardımcısı alınacağı duyurulmuştu. Eleme Sınavı, Klasik Sınavı ve Sözlü Mülakat olmak üzere üç aşamalı olarak gerçekleştirilen Sayıştay Denetçi Yardımcılığı alımının 2018 yılı için ikinci aşaması olan Yazılı Klasik Sınav sonuçları 11 Ocak 2019 tarihi itibariyle açıklandı.

Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Eleme Sınavı

2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı sınavı bir çok skandal olaya sahne oldu. ÖSYM’nin 26 Mayıs 2018 tarihinde gerçekleştirdiği Eleme Sınavı’nın Ankara’da yapılan kısmı teknik gerekçelerle yarıda kaldı, İstanbul ve İzmir illerinde ise başarı ile tamamlandır. İlk kez bir kamu kurum sınavını e-Sınav yöntemiyle uygulamaya çalışan ÖSYM’nin bu başarısız denemesi ile birlikte bir çok mağduriyet peş peşe geldi.

Eleme sınavının yarıda kalması ile birlikte topyekün bir iptal beklenirken, ÖSYM sınavı yarıda kalan adaylara yeni bir sınav yapılacağını, sınavını tamamlamış olan adaylar içinse soru ve cevapların açılacağını ve durumlarına göre seçimlik bir hakka sahip olacaklarını duyurdu. Bu ortmada 12 Ağustos 2018 tarihinde ikinci eleme sınavı gerçekleştirildi. 28 Ağustos 2018 tarihi ile birlikte iki sınav sonucu bir olarak açıklandı ve her iki sınavın kendi içerisinde değerlendirilerek puanlama yapıldığı ancak bu puanlar ile 225 adayın tek liste halinde sıralandığı görüldü.  kamu haber

Sayıştay Denetçi Yardımcılığı MESLEK TANITIMI için Tıklayınız!

İdare Mahkemesi’nin İptal Kararı

Süreç devam ederken bazı adaylarca İdare Mahkemesi’ne iptal davası açıldı. Bu dava ise 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Klasik Yazılı Sınavı yapıldıktan kısa süre sonra neticelendi. Mahkemenin verdiği karara göre 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Sınavı iptal eidlmişti. Tabi ki bu süreci bir temyiz aşaması ve gergin bir bekleyiş izledi. Özellikle klasik sınava giren ve gerek emeğinin gerekse Ankara’ya gelerek verilmiş olan zahmetlerin boşa gitmesi endişesini taşıyan 225 aday açılan davaya ve verilen karara oldukça haklı bir tepki gösterdi.

Danıştay’ın İptal Kararını Bozması

ÖSYM’nin Danıştay’a yapmış olduğu Temyiz başvurusu Danıştay tarafından müspet karşılandı ve kısa süre evvel Danıştay İdare Mahkemesİ’nin vermiş olduğu iptal kararını bozdu. Bunu müteakiben 225 aday yazılı sınav sonuçlarının açıklanmasını heyecan içerisinde beklemeye koyuldu.

2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Klasik Sınavı

2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Yazılı Klasik sınavı aşağıdaki konulardan gerçekleştirildi;

sayyytay konu

2018 yılında yukarıdaki konulardan 13-14 Ekim 2018 tarihinde gerçekleştirilen 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Klasik Sınavı Sorularını incelemek için Tıklayınız!

2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Sözlü Mülakatları

Sayıştay Denetçi Yardımcılığı alımının üçüncü ve son aşaması olan Sözlü Mülakatlar Sayıştay Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek. Klasik sınava katılmış olan 225 adaydan 135 tanesinin başarılı olarak katılmaya hak kazandığı sözlü mülakatların ne zaman gerçekleştirileceği henüz belli değil. Başkanlık tarafından yapılacak duyuru ile süreç başlayacak. Süreçte geçtiğimiz alımda mülakatlardan evvel Sayıştay Başkanlığı tarafından oluşturulan heyetler adaylara ev ziyaretleri yapmışlardı. Bu yıl da yine benzer bir uygulamanın yapılmasını bekliyoruz. Ardından gerçekleştirilecek olan sözlü mülakatlar ile 45 aday mesleğe girmeye hak kazanacak.

2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Sınav sürecini FORUM sayfamızdan takip etmek için Tıklayınız!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.