kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2019 10. Promosyon SGK Denetmen Yardımcılığı Mülakat Sonuçları Açıklandı!

2019 yılında Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından gerçekleştirilen 10. Promosyon Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı alım süreci mülakatların açıklanmasıyla sona erdi. Detaylar haberimizde.

A+
A-

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 2019 yılında gerçekleştirilen Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı  10. Dönem alım süreci mülakat sonuçlarının açıklanmasıyla bir adım daha ilerledi. 23 Aralık 2019 tarihi itibariyle mesleğe girmeye hak kazanan 400 aday belirlendi. Adayları şimdi neler bekliyor? Alım sürecinde neler yaşandı? Başvuru süreci ve mülakat safhası hakkında bilgileri haberimizde bulabilirsiniz.

2019 10. Promosyon Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Alımı Başvuruları

10. promosyon Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı alım süreci 10 Haziran 2019 tarihinden 17 Haziran 2019 tarihine kadar alınan başvurularla başladı. Adaylar elektronik ortamda 2019 10. Promosyon Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Alımına başvurularını gerçekleştirdiler. Başvuru sürecinde adayların sahip olmaları gereken KPSS puan türü ve alım yapılacak alanlara göre alım sayıları ile sözlü mülakatlara katılacak aday sayıları şu şekilde;

İİBF/SBF İstatistik
Puan Türü KPSS P23, KPSS P40, KPSS P42, KPSS P47 KPSS P13
Taban Puan 85,33 78,44
Alınacak Sayı 350 kişi 50 kişi
Mülakata Katılan Aday Sayısı 1400 kişi 200 kişi

Başvurular neticesinde oluşan taban puan ve üzerinde puanı olan adaylar Başkanlık tarafından gerçekleştirilen sözlü mülakatlara katılmaya hak kazandılar. Sözlü mülakatlar 8 Temmuz tarihinde Ankara’da yapılmaya başlandı. Kamu Haber

Sözlü mülakatlar Başkanlık tarafından oluşturulan mülakat komisyonları tarafından 19 Temmuz 2019 tarihine kadar devam etti. Mülakatların tamamlandığı günü izleyen hafta aynı günde askerlik sebebiyle mülakata katılamayan adaylar için tek gün ilave mülakat düzenlendi ve böylece 2019 10. Promosyon Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Alımı mülakat süreci tamamlanmış oldu.

Sosyal Güvenlik Denetmenliği Yönetmeliği’nde Mülakatların Açıklanması İçin 30 Gün Süre Vardı

2019 10. Promosyon Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Alımında mülakatların sona ermesi ile birlikte adaylar takvimde 30 gün saymaya koyuldu. Çünkü Sosyal Güvenlik Denetmenliği Yönetmeliğinin mülakatlar ile alakalı hükmü aynen şu şekildedir;

“…Sınavda başarılı olanların listesi duyuruda belirtilen kadro sayısını aşmamak suretiyle sözlü sınav bitim tarihinden itibaren otuz gün içerisinde Kurumun internet sitesinde ilan edilir.”

Bu hüküm uyarınca adaylar sonuçların en geç 25 Ağustos 2019 tarihinde ilan edilmesini beklemekteydiler. Planlarını buna göre yapan ve beklentisinin Kurumun kendi çıkarmış olduğu yönetmelik hükmüne göre oluşturmuş olan adaylar malesef sonuçların açıklanması için 23 Aralık 2019 tarihine kadar beklemek durumunda kaldılar.

Kazanan Adayları Neler Bekliyor?

2019 10. Promosyon Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Alımında asil listeye girerek başarılı olan 400 adayı il tercihi süreci bekliyor. Bu sürecin işleyişi ise şu şekilde;

SGK Denetmen Yardımcılığı İl Tercihleri

Mesleğe alınacak olan adayları bekleyen son aşama, Kurumca duyurulmuş olan kadrolar için tercih yapma sürecidir. Adaylar mesleğe alınacak aday sayısınca kadronun illere bölüştürülmesi sonucunda oluşan tabloya göre, il tercihlerini yapmaktadırlar. Bu dağılım, İİBF/SBF ve İstatistik/Matematik gruplarına aynı anda alım gerçekleştirilmesi durumunda; iki grup için ayrı ayrı belirlenmektedir.

Adaylar belirlenmiş olan iller arasından tercih ettikleri illeri Kurumun tercih için oluşturmuş olduğu elektronik sistemde sıralayarak kaydedip yollayacaktır. Adayların 20 adet il tercih hakkı bulunmaktadır. 20 tercihinin tamamını doldurmuş olan adaylar için ek bir seçenek olarak “Kurumun re’sen yapacağı atamayı kabul ediyorum” seçeneği bulunmaktadır. Bu seçenek, adayların 20 tercihinden hiçbirisine yerleşememesi durumunda, Kurumca boş kalan illerden birisine atanmak anlamına gelmektedir. Bu seçeneği açmamış ve tercihlerinden birisine yerleşememiş olan adaylar malesef boşta kalacak ve haklarını kaybedeceklerdir. Bu seçeneği açmak ihtiyaridir. Dileyen adaylar boşta kalma riskini göze alarak bu seçeneği işaretlemeyebilirler.

Asil adayların yerleşmesi neticesinde boş kalan kadrolar Kurumca duyurulduktan sonra başarılı yedek adaylar için bir tercih süreci başlar. Yine benzer şekilde yedek adaylar asil adaylardan boş kalmış olan kadrolar arasından tercihlerini doldurarak sürece dahil olurlar. Onların da yerleşmesinin ardından süreç tamamlanmış olur. Şayet bu aşamada da boş kadro kalırsa, yeni bir tercih süreci olmayacaktır.

Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı mesleğine dair daha ayrıntılı bilgiler edinmek isteyen adaylar ayrıntılı MESLEK TANITIM yazımıza aşağıda yer verdiğimiz yönlendirme yardımıyla ulaşabilirler;

2019 10. Promosyon Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Alımı mülakat sonuçlarının bekleyen tüm adaylar için hayırlı olmasını diler, kazanan adaylara meslek hayatlarında başarılar dileriz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.