kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2019 ALES Sınav Giriş Belgesi Nasıl Alınır?

2019 ALES Sınav Giriş Belgesi Nasıl Alınır? 2019 yılında düzenlenecek ilk ALES ne zaman yapılacak? ALES 2019 saat kaçta? ALES tarihleri 2019 ne zaman? ALES sınav giriş belgesi nereden alınır?

A+
A-

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı 2019 yılında ilk kez 5 Mayıs 2019 tarihinde düzenlenecek. ALES için geri sayım sürerken sınava girecek binlerce adayı da tatlı bir heyecan sardı. Akademik personel olmak isteyen, yüksek lisans yapmak isteyen, kariyer memurluklarında çalışmak isteyen binlerce kişi 5 Mayıs tarihinde ALES’e girecek. Yüksek puan almak için birbiriyle yarışacak olan adayların sınavla ilgili merak ettiği pek çok konu bulunuyor. Özellikle ALES sınav giriş yerlerini hala öğrenemeyen adaylar bu bilgilere nasıl ulaşabileceğini araştırıyor. İşte tam da bu noktada karşımıza “ALES sınav giriş belgesi” çıkıyor. Peki ALES sınav giriş belgesi nasıl alınır ve nereden alınır?

osym ais

2019 ALES Sınav Giriş Belgesi Nasıl Alınır?

Türkiye’de her yıl düzenli aralıklarla ve belirli tarihlerde ALES gerçekleştirilmektedir. 2019 yılının düzenlenecek ilk sınav için de heyecanlı bir şekilde geri sayım sürüyor. Yıl içerisinde ALES 3 kez düzenlenecektir. İşte adayların bu yıl ve gelecek yıllarda ALES’e girebilmeleri için sınav giriş belgelerinin olması gerekmektedir. Sınav giriş belgelerini almak isteyen adaylar için başvuru yapılacak adres ise ÖSYM’nin resmi internet sitesidir. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) resmi internet sitesi olan ais.osym.gov.tr adresi üzerinden adaylar sınav giriş belgelerini alabileceklerdir. Adaylar ais.osym.gov.tr internet sitesine T.C. kimlik numaraları ve ÖSYM şifreleri ile giriş yaparak başvurular bölümünden ilgili sınavı seçmelidir. Daha sonra sınav giriş belgesinin çıktısını almak mümkün olacaktır. Kamu Haber

2019 ALES Tarihleri

2019 yılında toplamda üç kez Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı yani kısaca ALES düzenlenecektir. 2019 yılında düzenlenecek sınavlar için ÖSYM takviminde belirlenen tarihler ise şu şekildedir:

İlk sınav /1 5 Mayıs 2019 tarihinde Pazar günü gerçekleştirilecektir.

İkinci sınav 22 Eylül 2019 tarihinde düzenlenecektir. İkinci sınav için başvurular 9 Temmuz ile 17 Temmuz tarihleri arasında alınacaktır.

Üçüncü sınav ise 17 Kasım 2019 tarihinde gerçekleştirilecek. Üçüncü sınav için adaylar 17 Eylül ile 25 Eylül 2019 tarihleri arasında başvuru işlemlerini yapacak.

2019 ALES Sınav Saati

2019 yılının ilk ALES’i için son günlere hatta son saatlere girildi. Sınav için geri sayımda sona gelindikçe de adaylar “ALES saat kaçta?” sorusunu sormaya başladı. Ayrıca “ALES kaç saat sürecek?” sorusu da en çok sorulan soruların başında yer aldı. Sınav saati 2019 10.15 olarak belirlenmiştir. Sabah saat 10.15’te başlayacak olan sınav 150 dakika boyunca sürecek ve saat 12.45’te sona erecektir.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET
osym ales

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.