kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2019 ALES/1 Geç Başvuru İşlemi Nasıl Yapılır?

2019 ALES/1 Geç Başvuru İşlemi Nasıl Yapılır? 2019 yılında düzenlenecek ilk ALES sınavının geç başvuru tarihi ne zaman? ALES geç başvuru tarihi 2019 ne zaman? ALES geç başvuru ücreti 2019 ne kadar?

A+
A-

2019 yılında gerçekleştirilecek ALES için geri sayım sürüyor. Akademik kariyer yapmak isteyen, yüksek lisans yapmak isteyen, Merkez Bankası gibi özel kurumlarda çalışmak isteyenlerin gireceği ALES’için başvuru süreci tamamlanmıştı. 5 Mart ile 13 Mart tarihleri arasında 2019’un ilk ALES’i için başvurular alınmıştı. Ancak binlerce kişi başvuru yapmayı unuttu ve başvuru tarihlerini kaçırdı. Bu nedenle ALES geç başvuru işlemi bir hayli önem kazandı. Peki ALES geç başvuru işlemi nasıl yapılır? ALES geç başvuru işlemi ne zaman?

ALES Geç Başvuru Tarihi 2019

ALES, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavının kısaltılmış halidir. Türkiye’de ALES olarak bilinen sınav akademik kariyer yapmak isteyen, yüksek lisans yapmak isteyen ve özel kurum sınavlarına girmek isteyenlerin hazırlandığı bir sınav olarak öne çıkmaktadır. 2019 yılında ALES’e binlerce kişinin girmesi beklenmektedir. 5-13 Mart 2019 tarihlerinde ALES başvuruları tamamlanmıştı. Ancak başvuru yapmayı unutan, yapamayan veya başvuru ücretini yatırmayan binlerce kişinin bulunduğu anlaşıldı. Bu nedenle adaylar için ikinci bir başvuru şansı olan “ALES Geç Başvuru Tarihi”ne gözler çevrildi. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından ALES geç başvuru tarihi olarak 28 Mart 2019 tarihi belirlenmişti. ALES’e girmek isteyen ve başvuru tarihlerini kaçıran adayların 28 Mart tarihinde 24 saat içerisinde başvuru işlemlerini gerçekleştirmeleri ve başvuru ücretlerini yatırmaları gerekmektedir.  ALES geç başvuru yapacak adayların 28 Mart 2019 tarihi içerisinde 23.59’a kadar başvuru işlemlerini yapmaları ve başvuru ücretlerini yatırmaları gerekmektedir.

ALES Geç Başvuru Ücreti 2019

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı (ALES) 5 Mayıs 2019 tarihinde gerçekleştirilecek. 2019 yılında düzenlenecek ilk ALES’e girmek için adayların başvuru işlemlerini tamamlamaları ve başvuru ücretlerini yatırmaları gerekmektedir. ALES normal başvuru tarihleri 5-13 Mart tarihleri arasındaydı. O tarihlerde başvuru yapmayan ancak ALES’e girmek isteyen adayların ise geç başvuru tarihi olan 28 Mart 2019 tarihinde başvurularını yapmaları gerekmektedir. Başvurularını yapan adayların sınava girebilmeleri için başvuru ücretlerini de yatırmaları son derece önemlidir. ALES geç başvuru ücreti 2019 180 TL olarak belirlendi. 28 Mart tarihinde 180 TL ödeyen adaylar ALES’e girmeye hak kazanacaklar. ALES ücretlerini ödemek için odeme.osym.gov.tr adresine girmek yeterli olacaktır ve ödemeler kredi kartı ile elektronik ortamda yapılabilecektir. Kamu Haber

ALES Geç Başvuru İşlemi Nasıl Yapılır?

ÖSYM tarafından her yıl birkaç defa gerçekleştirilen ALES bu yıl ilk kez 5 Mayıs 2019 tarihinde düzenelenecek. Ve binlerce kişi 5 Mayıs tarihinde ülkenin çeşitli noktalarında ALES’e girecek. ALES başvuru tarihlerinde başvurularını tamamlayamayan ve ALES geç başvuru tarihinde başvuru yapacaklar nasıl başvuru yapmaları gerektiğini araştırıyor. ALES geç başvuru işlemini yapmak için ilk olarak ÖSYM’nin resmi internet sitesi olan ais.osym.gov.tr adresine girmek gerekmektedir. Ardından başvurular bölümünden ALES’e tıklayarak başvuru işlemlerini gerçekleştirmeleri yeterli olacaktır. Daha sonra ise odeme.osym.gov.tr adresi üzerinden ALES geç başvuru ücretini de yatırarak başvurular tamamlanmaktadır. Bu işlemleri yapan adayların 5 Mayıs 2019 tarihinde düzenlenecek ALES’e girmeye hak kazandıklarını söylemek mümküntür.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.