kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2019 ALES Sınav Giriş Belgeleri Adayların Erişimine Açıldı

2019 ALES Sınav Giriş Belgeleri Adayların Erişimine Açıldı. Peki 2019 ALES/1 ne zaman? ALES 2019 sınav tarihleri ne zaman? ALES 2019 sınav giriş yerleri ve belgesi açıklandı mı?

A+
A-

2019 yılının en önemli sınavlarından biri olan ALES için geri sayım sürüyor. Akademik kariyer yapmak isteyenler, özel kurumlarda çalışmak isteyenler için vazgeçilmez bir sınav olan ALES ile ilgili pek çok konu merak ediliyor. ALES yani Akademik Perosnel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı her yıl düzenli aralıklarla birkaç defa düzenlenmektedir. ALES’ten yüksek puan almak isteyen binlerce kişi her yıl ALES’e girmek için başvuru yapmaktadır. 2019 yılında düzenlenecek ilk ALES için de geri sayım sürüyor. Peki 2019 ALES ne zaman? 2019 ALES sınav giriş belgeleri adayların erişimine açıldı mı? 2019 ALES sınav giriş yerleri açıklandı mı?

2019 ALES Ne Zaman?

2019 yılının ilk ALES’i olarak öne çıkan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı her yıl Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenmektedir. ÖSYM tarafından ALES tarihleri ve sınava ilişkin duygular resmi internet sitesi osym.gov.tr adresi üzerinden paylaşılmaktadır. 2019 yılının ilk ALES’i olan ALES/1 5 Mayıs 2019 tarihinde Pazar günü düzenlenecek. Kamu Haber

ALES Giriş Yerleri Açıklandı

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden ALES/1 ile ilgili bilgiler paylaşılmaktadır. Son olarak ALES sınav giriş belgeleri ve sınav giriş yerleri açıklandı. ALES/1’e girecek adaylar ais.osym.gov.tr adresine girerek nerede sınava gireceklerini öğrenebilecekler. Ardından 5 Mayıs tarihinde sınava girecek olan adaylar 30 Mayıs tarihinde ise sınav sonuçlarını öğrenebilecekler.

ALES’e girmek için ÖSYM’ye başvuru yapan paralarını yatıran adayların nerede sınava gireceklere ilişkin işlemler tamamlandı. ALES2e girecek adaylar sınav giriş belgelerini ÖSYM’nin internet sitesinden çıktı olarak alabilecekler. ÖSYM’nin resmi internet sitesine T.C. kimlik numaraları ve ÖSYM şifreleri ile giriş yapan adayların ALES’e girebilmek için sınav giriş belgelerini yanlarında sınava getirmeleri gerekmektedir.

ALES 2019 Tarihleri Ne Zaman?

2019 yılında 3 kez Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) düzenlenecektir. ÖSYM tarafından düzenlenecek olan sınavların tarihleri ise ÖSYM sınav takviminde belirtilmiştir. ÖSYM sınav takvimine göre ALES 2019 tarihlerini sizler için bir araya getirdik.

ALES/2 sınav tarihi 22 Eylül 2019 olarak belirlenmiştir. ALES/2 sınav başvuru tarihleri ise 9 Temmuz ile 17 Temmuz tarihleri arasındadır. Adayların 18 Temmuz 2019 son ücret ödeme tarihine dikkat etmeleri gerekmektedir.

ALES/3 sınav tarihi 17 Kasım 2019 olarak belirlenmiştir. ALES/3 sınav başvuru tarihi olarak ise 17 Eylül ile 25 Eylül 2019 tarihleri arası belirlenmiştir. Adayların son ücret ödeme tarihi olan 26 Eylül 2019 tarihinde dikkat etmeleri gerekmektedir.

ALES 2019 Sınav Saati ve Ücreti

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı yani ALES ile ilgili adaylar pek çok soru sormaktadır. Örneğin “ALES sınav saati” ve “ALES sınav süresi ne kadar?” soruları sık sık sorulmaktadır. 2019 yılında düzenlenecek olan tüm ALES’ler için sınav saati sabah 10.15 olarak belirlenmiştir. Ayrıca 2019 yılında düzenlenecek olan tüm ALES’ler için belirlenen sınav süresi 150 dakikadır.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.