kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2019 Bekçilik Başvurusu Nasıl Yapılır? Bekçi Olma Şartları

2019 Bekçilik Başvurusu Nasıl Yapılır? Bekçi Olma Şartları nelerdir? Çarşı ve mahalle bekçisi başvuru tarihleri 2019 ne zaman? Bekçilik başvurusu yapmak için ne yapmak gerekir?

A+
A-

Türkiye’nin bir dönemine damga vurmuş bekçilik uygulaması yeniden hayata geçti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Çarşı ve Mahalli Bekçileri alımı yapıldı. Binlerce bekçi Türkiye’nin dört bir yanında göreve başladı. Üstelik bekçiler sayesinde suç oranları düşüşe geçti mahallelerimiz daha güvenli bir hale geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da yaptığı her açıklama ile çarşı ve mahalle bekçilerinin başarısına vurgu yapmaktadır. Bu kapsamda son olarak Bakan Soylu 8 bin yeni bekçi alımı yapılacağını açıkladı. Ardından da bekçi olmak isteyen binlerce kişinin beklediği ilan yayınlandı.

Çarşı ve Mahalle Bekçisi Alımı Başvuru Tarihleri 2019

İçişleri Bakanlığı bünyesinde istihdam edilecek ve Türkiye’nin dört bir yanında görev yapacak 8 bin çarşı ve mahalle bekçisi alımı yapılacak. Bekçilik alımı 2019 için başvurular 18 Mart 2019 tarihinde yapılmaya başlanacak. Başvuru süreci 1 Nisan 2019 tarihnde sona erecek. 18 Mart-1 Nisan 2019 tarihleri arasında yapılacak başvurular internet üzerinden elektronik ortamda yapılacak.

2019 Bekçilik Başvurusu Nasıl Yapılır?

Bekçi olmak isteyen kişilerin 8 bin çarşı ve mahalle bekçisi alım ilanını detaylı bir şekilde incelemesi gerekmektedir. Yapılan incelemeler sonucunda başvuru şartlarını taşıdığını doğrulayan adayların elektronik ortamda başvuru işlemlerini gerçekleştirmesi gerekmektedir. Peki bekçilik başvurusu nasıl yapılır? Bunun için ilk olarak Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesi olan https://basvuru.pa.edu.tr/ adresine girmek gerekmektedir. Ardından açılan sayfada başvuru ekranına girerek başvuru işlemlerinizi gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Bekçilik başvurusu yapmak için bir diğer yol da e-Devlet sistemi üzerindedir. Adaylar e-Devlet üzerinden başvurularını gerçekleştirebilir.

BEKÇİLİK BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bekçi Olma Şartları 2019

İçişleri Bakanlığı bünyesinde çarşı ve mahallelerde görev yapacak bekçilerin sayısı her geçen gün artıyor. Yapılan personel alımları ile birlikte Türkiye’nin dört bir yanı artık daha güvenli oluyor. Çarşı ve mahalle bekçisi alımları sayesinde istihdam da desteklenmiş oluyor. Peki bekçi olma şartları 2019 nelerdir? İşte bekçilik başvuru şartları 2019…

Adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları gerekmekedir.

Adaylarda eğitim şartı aranmaktadır. Bu nedenle adayların en az lise veya lise dengi okullardan mezun olmaları gerekmektedir.

Adaylarda boy şartı da aranmaktadır. Adayların en az 167 cm boyunda olmaları gerkmektedir.

Adayların beden kitle endeksi 18 dahil ile 27 dahil arasında olmalıdır.

Adayların bekçiliğe başvuru yaptıkları il sınırları içerisinde en az 1 yıl boyunca ikamet ediyor olmaları gerekmektedir.

Adayların askerlik görevini tamamlamış olmaları gerekmektedir.

Adayların başvuruların başladığı tarih itibarıyla 18 yaşını tamamlamış olmaları gerekmektedir. Yani adayların 18.03.2001 tarihinde ve öncesi doğmaları gerekmektedir. Ayrıca adayların 31 yaşından gün almamış olmaları son derece önemlidir. Başka bir deyişle adayların 18.03.1989 tarihinde ve sonrasında doğmaları gerekmektedir.

Adayların ağır hapis veya altı aydan fazla hapis veya affa uğramış olsalar bile ihtilas, irtikap, rüşvet, zimmet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü olmamak gerekmektedir.

Adayların Türk toplumunun telakkileri kapsamında kötü şöhretli olarak tanınmamaları gerekmektedir.

Adayların kamu haklarından mahkum olmamaları gerekmektedir. Adayların kamu hizmetlerinden mahrumiyet cezası ile mahkum olmaması gerekmektedir.

Adaylar bekçi olduklarına kamu görevlisi olacaklardır. Bu nedenle adayların memur olma hallerine engel bir durumu olmaması gerekmektedir. Kamu Haber

Adayların silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki açıdan bir engel olmaması gerekmektedir.

Adayların Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımaları gerekmektedir.

Adayların alkol, uyuşturucu, uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya aktif olarak görüyor olmamaları gerekmektedir.

Adayların sağlık nedenleri hariç herhangi bir nedenden dolayı polis eğitim kurumlarından atılmış olmamaları gerekmektedir.

Adayların terör örgütleri ile örgütlerin legal ya da illegal uzantılarının eylemlerine, toplantılarına, yürüyüşlerine, mitinglerine katılmamı ve karışmamış ve desteklememiş olmaları gerekmektedir.

Adayların başvuru yaptıkları tarih sırasında herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına ya da partilerin ya kuruluşlarına üye olmamaları gerekmektedir.

Adayların güvenlik soruşturma ve arşiv araştırma sonuçlarının olumlu sonuçlanması gerekmektedir.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.