kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2019 DGS Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Tarihleri Ne Zaman?

2019 DGS Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Tarihleri Ne Zaman? Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvurusu nasıl yapılır? Nereden yapılır? DGS 2019 ne zaman? DGS 2019 başvuru tarihleri ne zaman?

A+
A-

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2019 yılında düzenlenecek ve binlerce kişinin gireceği Dikey Geçiş Sınavı için geri sayım sürüyor. Dikey Geçiş Sınavına her yıl binlerce kişi hazırlanmaktadır. 2019 yılında da DGS’ye binlerce kişinin girmesi beklenmektedir. 2019 yılında ÖSYM tarafından düzenlenecek DGS için de geri sayım sürerken başvuru süreci merak konusu oldu. Pek çok kişi başvuruların nasıl yapılacağını ve başvuru tarihlerini araştırmaya başladı. Peki DGS başvurusu nasıl yapılır 2019? DGS başvuru tarihleri ne zaman? 2019 DGS ne zaman?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Nedir? Ne Demek?

Türkiye’de her yıl onlarca farklı türde sınav gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda gerçekleştirilen sınavlarla ilgili de insanlar araştırma yapmaktadır. Her yıl düzenlenen sınavlardan biri olan DGS ile ilgili de pek çok soru sorulmaktadır. Pek çok kişi “DGS nedir?” sorusunun cevabını aramaktadır. DGS, Dikey Geçiş Sınavının kısaltılmış halidir. ÖSYM tarafından düzenlenen bu sınava önlisans mezunları girmektedir. Önlisans mezunu olan ve eğitim seviyesini lisans seviyesine yükseltmek isteyen kişiler DGS2ye girerler. Dikey Geçiş Sınavı da b kapsamda ÖSYM tarafından her yıl düzenlenen bir sınav olarak karşımıza çıkmaktadır.

DGS Başvurusu 2019 Nasıl Yapılır?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilecek olan Dikey Geçiş Sınavı için başvuru süreci başladı. DGS’ye girecek veya girmek isteyen binlerce kişi başvuru süreci ile ilgili araştırma yapmaya başladı. DGS başvuruları ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi aracılığı ile elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Sınav başvurusunu yapan adayların işlemlerinin tamamlanabilmesi için 120 Türk Lirası olan başvuru ücretinin de ödenmesi gerekecek. Kamu Haber

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 2019 başvuruları 26 Nisan tarihi itibariyle başladı. Başvurular 8 Mayıs 2019 tarihine kadar sürecek. Adaylar ÖSYM’nin aday işlemleri sistemi, ais.osym.gov.tr adresi üzerinden başvurularını bireysel olarak yapabilecek. Ayrıca 8 Mayıs’a kadar başvurularını yapmayan yani başvuru tarihlerini kaçıran adaylar için geçerli olacak geç başvuru tarihi ise 21 Mayıs 2019 olarak belirlendi. Adaylar 21 Mayıs’ta daha yüksek başvuru ücreti ödeyerek başvurularını 1 günlük süre içerisinde yapabilecek.

DGS 2019 Ne Zaman?

Önlisans mezunu olan kişiler meslek yüksek okullarından veya açıköğretim fakültesi önlisans bölümlerinden mezun olan kişilerdir. Eğitim seviyesi bu sınırda olan binlerce kişi bulunmaktadır. Bu kişilerin eğitim seviyelerini yükseltmek istemeleri durumunda girecekleri sınav da DGS’dir. 2019 yılında gerçekleştirilecek DGS 30 Haziran 2019 tarihinde gerçekleştirilecektir. 30 Haziran’da yapılacak olan DGS sonrasında ise adaylar sonuçların açıklanmasını bekleyecekler. DGS sonuçları 2019 ise 25 Temmuz 2019 tarihinde açıklanacak.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.