kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2019 KPSS Saat Kaçta? KPSS Sinav Giriş Yeri Sorgulama

2019 KPSS Saat Kaçta? KPSS Sinav Giriş Yeri Sorgulama nasıl yapılır? 2019 KPSS GY-GK ve Eğitim Bilimleri sınavları saat kaçta yapılacak? 2019 KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

A+
A-

Ülkemizde milyonlarca kişi memur olmayı düşlemektedir. Lise öğrencileri, üniversite öğrencileri, yeni mezunlar, işsizler, özel sektör çalışanları farklı nedenler ve amaçlarla devlet memuru olmak istemektedir. Memur olmanın en önemli şartlarından bir tanesi de Kamu Personeli Seçme Sınavına girmek ve yeterli puanı almaktadır. Bu nedenle binlerce kişi her yıl KPSS‘ye hazırlanmaktadır. Ülkemizde 2001-2003-2015-2017 gibi sonu tek rakamla biten yıllarda KPSS A, 2002-2004-2016-2018 gibi sonu çift rakamlarla biten yıllarda KPSS B sınavı gerçekleştirilmektedir. 2019 yılında da KPSS A sınavı için geri sayım sona erdi. Binlerce aday aylar süren çalışma maratonu sonrasında sınav için son hazırlıklarını yapmaya başladı. 2019 KPSS ne zaman? KPSS saat kaçta yapılacak? KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?

2019 KPSS Saat Kaçta?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2019 yılında düzenlenecen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) için geri sayım sürüyor. İlk olarak KPSS A ve ÖABT sınavları için Genel Yetenek ve Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri oturumları 14 Temmuz 2019 tarihinde gerçekleştirilecek. KPSS A ve Öğretmenlik sınavları çoklu oturumlar şeklinde gerçekleştirilecek. İki sınavada binlerce memur adayı girecek. Öyle ki GY-GK oturumuna 644 bin 557 aday katılım gösterecek. Eğitim Bilimleri oturumuna ise 376 bin 709 aday girecek. Kamu Haber

2019 KPSS GY-GK 14 Temmuz 2019 tarihinde düzenlenecek. Sabah oturumunda GY-GK yapılacak ve sınav saat 10.15’te düzenlenecek. Adaylar mağduriyet yaşamak istemiyorlarsa saat 10.00’dan önce sınav binalarına girmek zorunda. Aksi takdirde sabah saat 10.00’dan sonra adaylar sınav binalarına alınmayacak. Öğleden sonra gerçekleştirilen Eğitim Bilimleri sınavı saat 14.45’te düzenlenecek. 14.30’da sınav binalarına giriş yapılamayacak.

2019 KPSS Sınav Giriş Belgesi Sorgulama

2019 yılında düzenlenecek KPSS başta olmak üzere tüm ÖSYM sınavlarına girmek için adayların “sınav giriş belgesi”ni yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. Bu kapsamda sınav giriş belgesi olmayan adaylar sınav salonlarına ve binalarına alınmaz. Adaylar sınav giriş belgesi sorgulama işlemini ÖSYM’nin aday işlemleri sayfasından yapabilir. Bunun için T.C. kimlik numaraları ve ÖSYM aday şifreleri gerekmektedir. Sınav giriş belgeleri adayların erişimine açıldıktan sonra sorgulama yapabilir ve belgelerin çıktısını alabilirsiniz.

2019 KPSS Sınav Süresi

Adayların merak ettiği en önemli konu sınavda kaç soru çıkacağı ve sınavın ne kadar süreceğiyle ilgili oldu. Binlerce aday KPSS sınavında kaç soru çıkacağını ve sınavın ne kadar süreceğini araştırmaya başladı. GY-GK oturumunda adayların karşısına 120 soru çıkacak ve sınav süresi 130 dakika olacak. Eğitim bilimleri oturumunda ise adaylar 80 soruyu 100 dakika içerisinde çözecek.

2019 KPSS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklanan takvime göre sınav sonuçları 29 Ağustos 2019 tarihinde açıklanacak. Adayların aldığı KPSS puanları geçerliliğini 2 yıl boyunca koruyacak. Bu süre zarfında yeni sınav yapılmazsa ilgili sonuçlar bir sonraki sınav sonucunun açıklanmasına kadar geçerli olacak. Sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar ÖSYM’nin aday işlemleri sayfasına girerek T.C. kimlik numaraları ve aday işlemleriyle sorgulama işlemini gerçekleştirebilir.

NOT: Tercihiniyap ailesi olarak tüm adaylara başarılar dileriz! Sınavla ilgili her türlü konuyu FORUM sayfamızda değerlendiriyoruz. İlgili başlıklarda her türlü sorunuza cevap bulabilirsiniz.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.