kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2019 LGS Ne Zaman Yapılacak? Sınav Giriş Belgesi Sorgula

2019 LGS Ne Zaman Yapılacak? Sınav Giriş Belgesi Sorgula… Binlerce 8. sınıf öğrencisinin gireceği LGS için geri sayım sürüyor. Peki LGS 2019 ne zaman? LGS sınav giriş yeri ve belgesi sorgulama 2019 nasıl yapılır?

A+
A-

Türkiye’de son yıllarda sınav sistemi sık sık değişti. Üniversiteye geçiş sınavı, liseye geçiş sınavı en sık değişen sınavlar arasında yer aldı. Üstelik değişen yalnızca sınavlar değil koca bir sistem oldu. Milyonlarca öğrenci liseye geçmek için TEOG yerine Liseye Geçiş Sistemi (LGS) sınavına giriyor. Her yıl yapılan sınavlarda başarılı olan öğrenciler başarı sıralamalarına göre liselerde eğitim almaya hak kazanıyor. Peki 2019 LGS ne zaman? LGS sınav giriş belgesi sorgulamala nasıl yapılır? LGS nedir? LGS ne demek?

LGS Nedir? Ne Demek?

LGS, Liseye Geçiş Sisteminin kısaltılmış halidir. Bu sistem Türkiye’de ortaokullardan mezun olan öğrencilerin liseye geçişinde uygulanan bir dizi işlemi ve işi ifade eder. Milli Eğitim Bakanlığı koordinesinde hayata geçirilen sistem ülkemizde TEOG yerine uygulanmaya başlanmıştır. LGS ile öğrencilerin evlerine yakın liselere gitmesi öngörülmüştür. Okul başarı puanının da etkili olduğu bu sistemde öğrenciler yaptıkları tercihler sonucunda okullara yerleştirilmektedir. Kamu Haber

2019 LGS Ne Zaman?

2019 yılında yapılacak sınavlar arasında en çok öğrencinin başvurduğu sınavlardan biri de LGS’dir. Sınava her yıl binlerce liseye geçmek isteyen öğrenci girmektedir. İyi bir lisede okumanın ne kadar önemli olduğunu bilen öğrenciler aylarca bu sınava hazırlanmaktadır. 2019 LGS için binlerce öğrenci başvurularını tamamladı. 17 Nisan’da biten başvurular sonrasında gözler sınav tarihine çevrildi. Binlerce 8. sınıf öğrencisinin gireceği LGS’nin ne zaman yapılacağı merak konusu oldu.

LGS 2019 tarihi 1 Haziran 2019 olarak belirlendi. LGS iki oturum şeklinde gerçekleştirilecek. Binlerce 8. sınıf öğrencisinin gireceği sınav öğrencilerin sorumlu olduğu ünitelerden sorular seçilerek düzenlenecek. Öğrenciler 1 Haziran günü iki oturumda LGS’ye girecek ve öğrencilerin karşısına 90 adet çoktan seçmeli soru çıkacak.

1 Haziran 2019 tarihinde öğrenciler ilk oturuma sabah saat 09.30’da ve ikinci oturuma da 11.30’da girecekler. İlk oturumda öğrenciler Türkçe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil alanlarından sorumlu olacak. İkinci oturumda ise öğrencilerin karşısına Matematik ve Fen Bilimleri alanlarından sorular çıkacak.

2019 LGS Sınav Giriş Yeri ve Belgesi Sorgulama

Aileler, öğrenciler ve öğretmenler oldukça zorlu geçen bir yılın ardından LGS sınavında hep birlikte ter dökecek. Binlerce öğrenci iyi bir lisede eğitim almak için birbiriyle yarışacak. Sınav için geri sayım devam ettikçe binlerce öğrenci de LGS ile ilgili her konuyu araştırmaya başladı. Özellikle LGS sınav giriş yerleri ve sınav giriş belgeleri ile ilgili pek çok soru soruldu.

LGS’ye girecek olan öğrencilerin sınav merkezlerine gelirken yanlarında kimlik kartlarını ve sınav giriş belgelerini de getirmek zorundadır. LGS sınav giriş belgeleri 22 Mayıs 2019 tarihinden itibaren öğrenciler tarafından alınabilecek. Öğrencilerin okul müdürlüklerine başvuru yapmaları ve elektronik ortamdan bu belgelerin tesis edilmesini istemeleri gerekmektedir. Ardından müdürlük tarafından mühürlü onay verilen belgeler öğrencilere teslim edilecektir.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.