kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2019 Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

2019 Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? 2019 Sayıştay 2019 Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı Sınavı ne zaman?

A+
A-

Türkiye’de Hukuk ve İktisadi İdari Bilimler Fakültelerinden mezun olan ve devlette memur olmak isteyen binlerce kişi bulunmaktadır. Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) her yıl binlerce kişi hazırlanmaktadır. KPSS A olarak adlandırılan ve idari kadrolarda önemli pozisyonlarda memur olmak isteyen binlerce kişinin farklı hedefleri bulunmaktadır. Ancak her yıl KPSS A’ya giren binlerce kişinin gıpta ile baktığı kurumların başında ise Sayıştay Başkanlığı gelmektedir. 2019 yılında da Sayıştay Başkanlığı Sayıştay Denetçi Yardımcısı alımı için süreç devam ediyor. Bu kapsamda Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı personel alımı için yazılı sınav gerçekleştirldi. Peki bu sınav ne zaman açıklanacak? Sayıştay Başkanlığı Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı yazılı sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2019 Sayıştay sınav sonuçları açıklandı mı?

2019 Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı Sınavı Ne Zaman?

Türkiye’deki en saygın kurumların başında hiç şüphesiz Sayıştay Başkanlığı gelmektedir. Sayıştay Başkanlığında çalışmak İİBF mezunu olan binlerce kişinin hayalidir. Türkiye Cumhuriyetinde denetim mekanizması görevi gören Sayıştay’da çalışan personeller de diğer kurumlardaki personellere kıyasla daha saygındır. Ancak buna bağlı olarak da Sayıştay Başkanlığı bünyesinde işe girmek de bir o kadar zordur. Mezun ve işsiz olanlar ile farklı kurumlarda çalışan memurlar her yıl Sayıştay sınavlarına girmektedir ancak çok az kişi başarılı olmaktadır. Sayıştay Başkanlığına girmek için birbirinden farklı aşamaları başarıyla tamamlamak gerekmektedir. Bu aşamalardan biri de yazılı sınavdır. 2019 Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı yazılı sınavının ilk oturumu 27 Nisan 2019 tarihinde gerçekleşti. Sınavın ikinci oturumu ise 28 Nisan 2019 tarihinde gerçekleşti. Peki sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Sayıştay sınavı ikinci oturumu için adayları uyardı. Uyarıya göre adaylar, iktisat sınavı için saat 10.00 sonrasında, Komposizyon ve Seçimlik Grup için 14.30’dan sonrasında sınav binalarına alınmayacak. Kamu Haber

sayistay

Sayıştay Sınavı Sınav Giriş Belgesi 2019

Sayıştay Başkanlığı Sayıştay Denetçiliği Yardımcısı alımı için yazılı sınav 27 Nisan ve 28 Nisan 2019 tarihlerinde gerçekleşti. Adayların sınavlara girecekleri binalar ve salonlar belirlendi ve adaylara duyuruldu. Adaylar sınav tarihinden önce Sınav Giriş Belgelerini almaya hak kazandı. Sınav Giriş Belgelerini almayan ve almayı unutan adayların ÖSYM’nin aday işlemleri sisteminden sınav giriş belgelerini almayı unutmaması gerekmektedir.

2019 Sayıştay Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

27-28 Nisan 2019 tarihlerinde gerçekleştirilen yazılı sınav sonrasında adaylar derin bir nefes alacak. Ancak sınav stresi yerini sınav sonuçlarını beklerken ki strese bırakacak. Sayıştay Başkanlığı Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı yazılı sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih henüz belirlenip adaylara duyurulmadı. Sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih duyurulunca www.tercihiniyap.net adresi ile tercihiniyap.net adreslerinden sizlerle paylaşacağız.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.