kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2019 Sözleşmeli Öğretmenlik Başvurusu Nasıl Yapılır?

2019 Sözleşmeli Öğretmenlik Başvurusu Nasıl Yapılır? 2019 yılında Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı yapılacak. Peki sözleşmeli öğretmenlik başvurusu ne zaman? Başvuru nasıl yapılır?

A+
A-

Türkiye’de devlet bütçesinden en büyük payı Milli Eğitim Bakanlığı almaktadır. Son yıllarda ülkede eğitime verilen önem artmış ve tüm vatandaş neden eğitime önem verilmesi gerektiğini anlamış bulunmaktadır. Eğitimin merkezinde ise şüphesiz eğitim veren kişiler olan öğretmenler gelmektedir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olan Atatürk’ün dediği gibi gelecek nesiller şüphesiz ki öğretmenlerin eseri olacaktır ve olmaktadır. Ülkemizde her yıl Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere binlerce öğretmen alımı yapılmaktadır. Öğretmenler sözleşmeli olarak istihdam edilmektedir. Bu nedenle her yıl binlerce sözleşmeli öğretmen alım ilanı yayınlanmaktadır. 2019 yılında da sözleşmeli öğretmen alımı yapılacaktır. Peki sözleşmeli öğretmenlik başvuruları nasıl yapılır? 2019 sözleşmeli öğretmenlik başvurusu ne zaman? Sözleşmeli öğretmenlik alımı başvuru tarihleri 2019 ne zaman?

2019 Sözleşmeli Öğretmenlik Başvurusu Ne Zaman?

2019 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı yapılacak. Sözleşmeli öğretmenlerin atamasının yapılması için geri sayım sürüyor. Son olarak sözleşmeli öğretmenlik branş listesi yayınlandı pek çok kişi listeleri kontrol etti. Şimdiyse gözler sözleşmeli öğretmenlik başvuru tarihlerine çevrildi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için ön başvurular 26 Mart 2019 tarihinde Salı günü başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığının resmi internet sitesi olan meb.gov.tr adresi üzerinden 20 bin sözleşmeli öğretmen alımıyla ilgili tüm detaylar yer alıyor. Adaylar personel alımına ilişkin takvime göz attıktan sonra başvuru tarihlerini ve başvuru detaylarını ayrıntılı bir şekilde öğrenebilecek. 2019 20 bin sözleşmeli öğretmenlik alımı başvuruları 26 Mart 2019 tarihinde başlayacak ve 1 Nisan 2019 tarihinde sona erecek. Bu tarihler dışında adaylar başvuru yapamayacak.

2019 Sözleşmeli Öğretmenlik Başvurusu Nasıl Yapılır?

Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversitelerden her yıl 4 yıllık öğretmenlik lisans eğitimi alan binlerce kişi mezun olmaktadır. Atanmayı bekleyen mezun ve işsiz öğretmen adayı sayısının 1 milyona yakın olduğu tahmin edimektedir. Bu nedenle 2019 yılında yapılacak 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı binlerce kişiyi heyecanlandırdı. Pek çok kişi başvuru işlemleriyle ilgili araştırma yapmaya başladı. İlk olarak sözleşmeli öğretmenlik personel alımı başvuru yapmak için adayların Milli Eğitim Bakanlığının resmi internet sitesi olan ilkatama.meb.gov.tr adresine girmeleri gerekmektedir. Başvurular bu internet adresi üzerinden alınacaktır. Adaylar sözleşmeli öğretmenlik alımı için sözlü sınava davet edilmek amacıyla bu adresten başvuru işlemlerini tamamlayacak. Ardından sözlü sınav merkezleri listesinde yer alan sınav adreslerinden 17 sınav merkezinin tamamını tercih ederek işlemi sona erdireceklerdir. Kamu Haber

Sözleşmeli Öğretmen Alımı Sözlü Sınavları 2019 Ne Zaman?

Sözleşmeli öğretmenlik başvuruları 26 Mart 2019 tarihinde başlayacak ve 1 Nisan 2019 tarihinde sona erecek. Başvurularını tamamlayan adaylar daha sonra sözlü sınav tarihlerini beklemeye başlayacak. Hatta binlerce kişi şimdiden öğretmenlik alımı için sözlü sınav tarihlerini araştırmaya başladı bile. Sözleşmeli öğretmen adayları 12 Haziran 2019 tarihi ile 30 Haziran 2019 tarihleri arasında sözlü sınava davet edilecek. Bu tarihler arasında gerçekleşecek sözlü sınavların sonuları ise 4 Temmuz 2019 tarihinde kamuoyu ile paylaşılacak.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.