kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2019 Sözleşmeli Öğretmenlik Sözlü Mülakatları Ne Zaman Yapılacak?

2019 Sözleşmeli Öğretmenlik Sözlü Mülakatları Ne Zaman Yapılacak? Sözleşmeli öğretmenlik alım süreci 2019 nasıl işleyecek? Sözleşmeli öğretmenlik alımı sözlü sınav tarihleri ne zaman?

A+
A-

Gün geçtikçe ülkemizde eğitime verilen önem gittikçe artmaktdır. Eğitime verilen önem arttığı sürece öğretmenlere verilen kıymet de artmaktadır. Türkiye’de öğretmenlik mesleği en kıymet verilen mesleklerden biridir. 81 ilde ve yüzlerce ilçede öğretmenlere büyük saygı duyulmaktadır. Öğretmenlere duyulan sevgi ve saygı ne kadar büyükse ülkede öğretmen adaylarının yaşadığı işsizlik sorunu da o kadar büyüktür. Bu nedenle yapılan son öğretmen alımı büyük önem taşımaktadır. Binlerce öğretmen adayı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan 20 bin sözleşmeli öğretmen alımına başvuru yapmaktadır. 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için süreç devam ediyor. Öyle ki sıra sözlü mülakat aşamasına geldi. Peki 2019 sözleşmeli öğretmenlik sözlü mülakatları hangi tarihte yapılacak? 2019 sözleşmeli öğretenlik sözlü mülakat tarihleri ne zaman?

20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Alım Süreci 2019

Türkiye’deki en büyük bakanlıkların başında Milli Eğitim Bakanlığı gelmektedir. MEB aynı zamanda bütçeden en fazla payı alan bakanlık konumundadır. Ayrıca her yıl binlerce öğretmen alımı yapılmaktadır. Buna rağmen binlerce öğretmenin hala işsiz olduğu unutumamalıdır. Bu kapsamda 2019 yılında 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı yapılması yüzleri biraz olsun gülümsetti. 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için süreç devam ediyor. Sıra sözleşmeli öğretmen adayları için sözlü mülakat aşamasına geldi. Binlerce öğretmen adayı gözlerini ve kulaklarını sözlü mülakat tarihlerine çevirdi. Kamu Haber

2019 Sözleşmeli Öğretmenlik Sözlü Mülakat Tarihleri

20 bin sözleşmeli öğretmenlik sözlü mülakat yerleri geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Mülakata girecek öğretmen adayları hangi yerlerde mülakata gireceklerini öğrendi. Mülakat yerleri açıklandıktan sonra ise adayların taban puanları da duyuruldu. Şimdiyse gözler sözlü mülakat tarihlerine çevrildi. Peki sözleşmeli öğretmenlik sözlü mülakat tarihleri ne zaman?

Sözleşmeli öğretmenlik alım sürecine ilişkin başvuru takviminde kritik tarihler açıkça belirtilmişti. Sözlü mülakat tarihleri olarak 12-30 Haziran 2019 tarihleri arası işaret edilmişti. Buna göre sözlü sınavlar 12 Haziran’da başlayacak ve 30 Haziran tarihine kadar sürecek. Sözlü sınavların sonuçları ise 4 Temmuz 2019 tarihinde açıklanacak. Sözlü sınav sonuçları açıklandıktan sonra 60 puan ve üzerinde puan alan adaylar başarılı sayılacak. Başarılı olan adaylar ise öğretmenliğe atanmak için tercih yapacak. Adaylar en fazla 20 eğitim kurumu için tercih yapacak.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.