kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2020-2021 AÖF Kayıt Yenileme İşlemi Nereden ve Nasıl Yapılır?

2020-2021 AÖF Kayıt Yenileme İşlemi Nereden ve Nasıl Yapılır? 2020-2021 AÖF Kayıt Yenileme Ne Zaman? Kayıt Yenileme Tarihleri 2020-2021 AÖF Para Yatırma Nasıl Yapılır? Nereden Yapılır? İkinci Üniversite Kayıt Nasıl Yapılır? Kayıt Yenileme Nasıl Yapılır?

A+
A-

Pek çok kişi uzaktan eğitim nedeniyle Açıköğretim Fakültesini yeterli görmemekteydi. Ancak yeni tip Koronavirüs salgını nedeniyle tüm dünyada eğitim, iş, aşk hayatı uzaktan yürütülmeye başlandı. Bu dönemi fırsat bilenler de Açıköğretim Fakültesine kayıt olup uzaktan eğitim almaya karar verdi. Hatta AÖF eğitimini yarıda bırakanlar da tekrar kayıt yenilemek istiyor. Yeni eğitim öğretim döneminin başlamasına kısa süre kala AÖF kayıt ve AÖF kayıt yenileme işlemi hakkında soru soranların sayısı arttı. Peki AÖF kayıt yenileme işlemi nasıl ve nereden yapılır? AÖF para yatırma nasıl yapılır?

2020-2021 AÖF Kayıt Yenileme Ne Zaman? Kayıt Yenileme Tarihleri

AÖF kayıt yenileme ve ilk kayıt işlemleri için geri sayım sürüyor. Türkiye genelinde binlerce kişi Açıköğretim Fakültesine kayıt olacak veya kayıt yenileyecek. Ancak bu işlemlerin AÖF bürolarından mı yoksa internetten mi yapılacağı pek bilinmiyor. Salgından önceki süreçte de AÖF’te tüm işlemler interaktif olarak yapılıyordu. Bu nedenle 2020-2021 döneminde de kayıt ve kayıt yenileme işlemleri AÖF online sistemi üzerinden yapılacak.

2020-2021 yeni eğitim öğretim yılında AÖF kayıt yenileme işlemleri Ekim ayında başlayacak. Öğrenciler 5 Ekim tarihinde kayıt yenileme işlemlerine başlayacak ve 15 Ekim’de bu işlemler sona erecek. Mazeretli kayıt tarihi olarak 16 Ekim 2020 Cuma günü belirlendi.

2020-2021 AÖF Para Yatırma Nasıl Yapılır? Nereden Yapılır?

İnternetten AÖF kayıt, kayıt yenileme işlemi için ilk başvuru yaptıktan sonra para yatırmanız gerekir. Bunun için internet bankacılığı ya da ATM aracılığı ile işlem yapılır. ATM’den para yatırmak isteyen öğrenciler Ziraat Bankası ATM’lerinden bu işlemi yapabilir. ATM’de ödeme işlemlerini seçtikten sonra Eğitim/Sınav ödemeleri, Üniversite ödemeleri-Anlaşmalı Üniversite ödemeleri seçenekleri seçilmelidir. Ardından ödeme yapacağınız il plaka kodunu girerek Anadolu Üniversitesi-Açıköğretim butonuna basıyorsunuz. Daha sonra T.C. kimlik numarası veya öğrenci numarası girerek işlem yapabiliyorsunuz. Ne kadar para yatıracağınızı AÖF online sistem üzerinden yaptığınız işlemin ardından öğreneceğinizi unutmayın.

İkinci Üniversite Kayıt Nasıl Yapılır? Kayıt Yenileme Nasıl Yapılır?

AÖF ikinci üniversite için kayıt olmak isteyenler 31 Ağustos tarihinden itibaren başvuru yapabiliyor. 15 Ekim 2020 tarihine kadar ikinci üniversiteye kayıt yapma işlemleri devam edecek. Adaylar bu tarihler arasında başvurularını yapabilecek. Başvuru sonrasında para yatırmayı unutan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir. AÖF ikinci üniversite kayıt ve kayıt yenileme işlemleri için AÖF sistemine giriş yapmanız gerekir.

AÖF online sisteme giriş yapma adresi: https://aof.anadolu.edu.tr/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.