kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2020 İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı Sınavı Ne Zaman?

2019 İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı sınavının geride kalması ile beraber binlerce aday 2020 İcra Müdürlüğü ve Müdür Yardımcılığı sınavının ne zaman olacağını merak etmeye başladı. Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

A+
A-

Adalet Bakanlığı bünyesinde görev yapmak üzere alımı gerçekleştirilen İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı meslek mensupları için 28 Aralık 2019 tarihli yazılı sınavın ardından, bekleyen ve bu sınavda başarılı olamayacak binlerce aday için 2020 yılında İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı sınavının açılıp açılmayacağı merak konusu oldu. 2020 İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı sınavı ne zaman gerçekleştirilebilir? 2020 İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı sınav konuları neler? Kimler başvuru yapabilecek? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

2020 İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı Sınavı’na Kimler Başvurabilir?

Adalet Bakanlığı ile ÖSYM arasında gerçekleştirilecek protokol hükümlerince gerçekleştirilecek olan muhtemel 2020 İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı sınavına başvuruda bulunmak isteyen adayların aşağıda yer alan şartları taşıyor olmaları gerekecektir;

-Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığında olmaları,
-Sınavın yapılacağı yıl yani 2020 yılının 1 Ocak günü itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmaları,
-Vazifelerini ifa etmelerini engelleyecek düzeyde akıl rahatsızlıklarının olmaması,
-Ceza Kanunu uyarınca Anayasal düzene karşı suçlar ile yüz kızartıcı suçlardan dolayı mahkumiyetlerinin olmaması,
-Kamu haklarını kullanmaktan mahrum edilmemiş olmaları,
-Askerlik görevlerini tecil ettirmiş ya da gerçekleştirmiş olmaları veya bu görevden muaf tutulmuş olmaları,

2020 İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı Sınavı Mezuniyet Şartları Değişecek mi?

2019 yılında gerçekleştirilen sınav evvelinde sınava başvuruda bulunabilecek bölümler konusunda güncelleme yapılacağı ve özellikle üniversitelerin Siyasal Bilgiler, İktisat, İktisadi ve İdari Bilimler ile İşletme Fakültelerinden mezun adaylar için de İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı sınavına katılma imkanı tanınacağı duyumları çıkmıştı. Ancak 2019 sınavı öncesi böyle bir düzenleme gerçekleşmedi ve sınava Üniversitelerin Hukuk Fakültelerinden mezun adaylar ile Adalet Bölümü ve Adalet Meslek Eğitimi bölümlerinden mezun adaylar başvuruda bulunabildi. 2020 için düzenleme olması durumunda ya da bu yönde gelişmeler olması durumunda güncel gelişmelerden sizleri haberdar edeceğiz.

2020 İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı Sınavı Konuları Nelerdir?

İcra Müdür Yardımcılığı ve İcra Müdürlüğü sınavlarında adaylara 35 tanesi Alan Bilgisi 35 tanesi Genel Yetenek – Genel Kültür konularından olmak üzere toplam 70 adet soru sorulmaktadır. Bu 70 sorunun sorulduğu konular ile soru dağılımı ise şu şekildedir;

Genel Yetenek ve Genel Kültür Testleri (Toplam 35 soru)

Genel Yetenek Kısmı Soruları

-Matematik dersi (10 soru)
-Türkçe dersi (10 soru)

Genel Kültür Kısmı Soruları

-Temel Vatandaşlık Bilgisi dersi (5 soru)
-Atatürk İlkeleri ve İnk. Tar. dersi (5 soru)
-Türk Kültür ve Medeniyetleri dersi (5 soru)

Alan Bilgisi Testi (Toplam 35 soru)

-Türk Tic. Kanunu Başlangıç Hükümleri, Tacirlerin düzenlendiği ilk kitabın birinci bölümü, Ticaret Şirketlerinin Gen. Hükümlerini düzenleyen ikinci kitap birinci bölüm, Kıymetli Evr. düzenleyen üçüncü kitap ile Deniz Tic. cebri icraya ile ilgili özel hükümleri ihtiva eden beşinci kitap sekizinci bölüm (8 soru)
-Hukuk Muhakemeleri K., Bölge Adl. ve Adii Yargı İlk Der. Mah. ile Cumh. Başsavcılıkları İd. ve Yazı İşleri Hizm. Yür. Dair Yön. 4. Bölümü, Tebligat K. Uyg. Dair Yön. (4 soru)
-Türk Borçlar Kanunu’nun Genel Hükümler Kısmı (206 madde) (5 soru)
-İcra – İflas Kanunu, İcra – İflas Kan. Yönetmeliği, İcra – İflas K. Tatbiki Hk. Nizamname (12 soru)
-KDV Kanunu, Harçlar Kanunu, Damga V. Kanunu (6 soru)

İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı sınavına katılan adayların, yazılı sınav kısmında başarılı olarak bir sonraki aşama olan sözlü mülakatlara katılma hakkı elde edebilmeleri için yazılı sınav puanlarının en az 70 olması ve mesleğe alınacağı ilan edilen aday sayısının 2 katı kadar aday arasında yer almaları gerekmektedir. İki şartın bir arada gerçekleşmesi adayların mülakata katılması noktasında önemlidir. Yalnızca bir koşulu sağlayan adayın sözlü mülakatlara katılmaları mümkün olmayacaktır.

osym logo 1

2020 İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı Sınavı Ne Zaman?

İcra Müdür Yardımcılığı ve İcra Müdürlüğü 2020 sınavının ne zaman yapılacağı konusunda henüz net bir bilgi edinmek çok olası görünmemektedir. Mevcut alım sürecinin ilerlemesinin ardından bu konuda daha sağlıklı haberler alınması mümkün olacaktır. Ancak Adalet Bakanlığı’nın sınav dönemi olarak yıl sonlarını tercih ettiği yadsınamaz bir gerçektir. 2020 yılında da 2019 yılı gibi İcra Müdürlüğü ve İcra Müdür Yardımcılığı sınavının Kasım – Aralık döneminde olması şu an için akla yatkın görünmektedir.

Gerek forum sayfamızda yer alan üyelerimize gerekse moderatörlerimize gelen haber ve duyumlar da 2020 yılının son çeyreğinde sınavın yapılmasının Adalet Bakanlığı tarafından planlandığı yönündedir. Bu duyumlar 30 Temmuz 2020 tarihinde Adalet Bakanı Sayın Abdulhamit GÜL’ün sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu duyuru ile netleşmiştir. 2020 İcra Müdür Yardımcılığı Sınavı yine ÖSYM tarafından 22 Kasım 2020 tarihinde düzenlenecektir. Alım toplam 1100 kişi için olacaktır ve hem içeriden hem de açıktan adaylar için gerçekleştirilecektir. Kamu Haber

Bu konuda net bilgiler edindikçe yazımızı güncelleyecek ve sizlere net bilgiler aktarmaya devam edeceğiz.

Yorumlar

  1. Arzu Öztürk Avatar Arzu Öztürk dedi ki:

    TBMM yılda bir kez hangi ayın birinci günü toplanır – Ekim