kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2020 KPSS DHBT 2 Konuları ve Soru Dağılımı (ÖSYM)

2020 KPSS DHBT – 2 Konuları nelerdir? 2020 yılında gerçekleştirilecek olan 2020 KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi DHBT – 2 soru dağılımı nasıldır? Detayları haberimizde.

A+
A-

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı’nda din görevlisi olarak çalışmak isteyen adaylar için gerçekleştirilecek olan 2020 KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi testinin öğrenim durumlarına göre farklılaşan DHBT 2 oturumu konuları nelerdir? 2020 KPSS DHBT – 2 Sınav konuları ve soru dağılımlarına dair bilgileri yazımızda inceleyebilirsiniz.

KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi DHBT Nedir? Kimlerin Girmesi Gerekir? Kaç Yılda Bir Gerçekleştirilmektedir?

2020 yılında gerçekleştirilecek olan 2020 KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi’ne üniversitelerin ilahiyat eğitimi veren lisans ve önlisans programlarından mezun olan adayların yanı sıra İmam Hatip Liseleri’nden mezun olan adaylardan Diyanet İşleti Başkanlığı bünyesinde din görevlisi olarak çalışmak isteyenlerin katılması gerekmektedir.

Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın din görevlisi olarak Diyanet İşleti Başkanlığı’nda çalışacak olan adayların belirlenmesi için düzenlenen DHBT oturumları iki senede bir defa gerçekleştirilmektedir. Sınavın gerçekleştirileceği yıllar ise 2020 yılı gibi çift yıllar olmaktadır. ÖSYM’nin KPSS uygulamasında bir kavram olan tek yıl – çift yıl kavramına dair daha detaylı bilgilere aşağıda yönlendirmesine yer vermiş olduğumuz yazımız ile ulaşabilirsiniz;

2020 KPSS DHBT-2 kısmına katılacak olan adayların aynı oturumda gerçekleştirilen KPSS DHBT-1 kısmına da katılmaları ve öğrenim durumlarına göre 2020 KPSS Ortaöğretim, 2020 KPSS Lisans ya da 2020 KPSS Önlisans oturumlarına da katılmaları, atanmalarına esas teşkil edecek olan puan türlerinin hesaplanması için şarttır.

2020 KPSS DHBT-2 Sınav Konuları Nelerdir? 2020 KPSS DHBT-2 Kısmı Soru Dağılımı Nasıldır?

2020 KPSS DHBT-2 oturumuna katılacak olan adaylar, 2020 KPSS DHBT-1 oturumundan farklı olarak mezuniyet durumlarına göre farklı sorularla karşı karşıya olacaklardır. Yani İmam Hatip Lisesi’nden mezun olan adaylar ile, üniversitelerin lisans veya ön lisans düzeyinde İlahiyat alanlarından mezun olan adaylar aynı konu başlıkları altında farklı düzeylerde sorulardan sorumlu olacaklardır.

Her üç öğrenim derecesi için de sorulacak olan soru sayısı aynıdır ve 20 tanedir. Adayların ortak olarak çözecekleri DHBT-1 soruları ile birlikte toplam soru sayıları 40 olacak ve bu 40 adet soruyu yanıtlamaları için süreleri de 60 dakika olacaktır.

2020 KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi’nin ikinci kısmı olan 2020 KPSS DHBT-2 sınav konuları ve soru dağılımlarını aşağıda yer alan tablomuzda inceleyebilirsiniz;

Dersler Soru Sayıları
Dinler ve Mezhepler Tarihi
Akaid ve Kelam
Tefsir
Hadis
Fıkıh
Dini Hitabet
İslam Tarihi
TOPLAM 20

KPSS DHBT-2 oturumunda adaylara sorulacak olan 20 adet sorunun dağılımı genel olarak dengeli olmaktadır. Yani ortalama her alandan 3’er soru gelmektedir. Ancak zaman zaman bu dağılımın birer soru başka alan lehine, bir başka alanın aleyhine bozulduğu görülebilmektedir.

*2020 KPSS DHBT-2 oturumu ile alakalı olarak hazırlamış olduğumuz yazımızda yer alan bilgiler mevcut kılavuzlardan faydalanılarak derlenmiştir. Bu bilgilerde olabilecek muhtemel değişiklikler dikkate alınacak ve gerekirse düzenlemeler yapılacaktır.

2020 KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi’ne dair merak ettiğiniz hususları diğer adaylara sormak için Tıklayınız!

Yorumlar

  1. Aydin Avatar Aydin dedi ki:

    Tesekkurker