kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

KPSS Lisans Genel Yetenek ve Genel Kültür Soruları ve Cevapları (ÖSYM)

​​​​​​​KPSS lisans genel kültür genel yetenek sınavında çıkan sorular ve cevapları nelerdir, genel kültür ve genel yetenek sınavında hangi sorular çıkmıştır, cevapları nelerdir, lisans KPSS genel kültür ve genel yetenek soruları ve cevapları yayımlandı mı, hangi tarihte yayımlanır gibi soruların cevaplarını yazımız içinde bulabilirsiniz.

A+
A-

En güncel KPSS Lisans soru ve cevap anahtarını sizler için sayfamızda paylaştık. Siz de ÖSYM tarafından hazırlanan sınavın sorularını ve cevaplarını merak ediyorsanız buradan bulabilirsiniz. İşte size KPSS lisans genel yetenek ve genel kültür soruları ve cevapları…

Kamu personeli seçme sınavı (KPSS) adını taşıyan ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından hazırlanarak düzenlenen sınavın lisans mezunları için olanının Genel Kültür-Genel Yetenek (GK-GY) gerçekleştirildi ve adaylar sınavlarını tamamladı.

KPSS lisans, GK-GY 30 Türkçe, 30 Matematik, 20-30 arası tarih, 10-15 arası coğrafya ve 10-15 adet de vatandaşlık, anayasa ve güncel bilgiler olmak üzere toplam 120 sorudan oluşmaktadır. Hangi alandan mezun olursa olsun adayların tamamı bu sınavda çıkan tüm konulardan sorumludur.

Sınav sonrası adaylar sınavda çıkan soruları merak etmektedir ve internette soruları ve cevapları aramaktadır. Bizler Tercihini Yap ailesi olarak soruları derleyerek adaylara fikir vermesi amacıyla yayımlıyoruz. Her sene en çok merak edilen konulardan biri olan ÖSYM nin çıkmış soruları ve cevap anahtarını sizler için paylaştık.

KPSS LİSANS GENEL KÜLTÜR VE GENEL YETENEK SORULARI VE CEVAPLARI 

KPSS Lisans Genel Kültür ve Genel Yetenek soruları ve cevaplarını bulabileceğiniz link aşağıdaki gibidir. Bu linke tıklayarak aradığınız KPSS lisans genel yetenek ve genel kültür sorularını ve cevaplarını bulabilirsiniz.

Genel Kültür-Genel Yetenek soru kitapçığı ve cevap anahtarı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.