kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2020 KPSS B Grubu Önlisans Sınavı Konuları ve Soru Dağılmı (ÖSYM)

ÖSYM tarafından KPSS B grubu adayları için gerçekleştirilecek olan 2020 KPSS B grubu Önlisans sınavı konuları nelerdir? Soru dağılımı nasıldır? Detaylar yazımızda.

A+
A-

2020 yılında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM’nin sadece çift yıllarda gerçekleştirdiği KPSS Önlisans sınavı yapılacaktır. 2020 KPSS B Grubu Önlisans Sınavı nedir? 2020 KPSS B Grubu Önlisans Sınavı konuları nelerdir? Soru dağılımı nasıl? KPSS B Grubu ne demektir? Kimler 2020 KPSS B Grubu Önlisans Sınavı’na katılacak? Detaylar yazımızda.

2020 KPSS B Grubu Önlisans Sınavı Nedir? 

2020 KPSS B Grubu Önlisans Sınavı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin, kamu kurumlarında yer alan B Grubu kadrolar için gerçekleştirdiği ve yalnızca iki senede bir, çift yıllarda yaptığı merkezi seçme sınavıdır. Bu sınava üniversitelerin ön lisans programlarından, meslek yüksek okullarından mezun olan adaylar katılabilmektedirler. ÖSYM’nin KPSS B grubu için yapmış olduğu tek yıl – çift yıl ayrımına dair detaylı bilgileri aşağıda yönlendirmesine yer verdiğimiz yazımızda bulabilirsiniz;

2020 KPSS B Grubu Önlisans Sınavına Kimler Katılabilir? 

2020 KPSS B grubu Önlisans sınavına, üniversitelerin ön lisans programlarından ya da meslek yüksek okullarından mezun olmuş olan adayların katılmaları mümkündür. Bunun dışında kalan adaylar kendilerine uygun olan Kamu Personeli Seçme Sınavı oturumlarına katılmalıdırlar.

2020 KPSS B grubu Önlisans Sınavı Puan Türü Nedir? Kaç Yıl Geçerlidir?

2020 KPSS B grubu Önlisans sınavına katılacak olan adayların sınavda elde edecekleri ve tercihlerinde, atamalarında kullanacakları puan türü KPSS P93 puan türüdür. Adaylar 2020 KPSS B Grubu Önlisans sınavında elde edecekleri KPSS P93 puanlarını 2 sene boyunca kullanabileceklerdir. Adayların KPSS puanlarının geçerlilik sürelerine dair daha detaylı bilgiler almak için aşağıda yönlendirmesine yer verdiğimiz yazımızı inceleyebilirsiniz;

2020 KPSS B grubu Önlisans Sınavı Kaç Soru ve Kaç Dakika?

2020 KPSS B grubu Önlisans Sınavında adaylara tek oturum, konularına aşağıda değineceğimiz iki test halinde toplam 120 adet soru yöneltilecektir. Adayların 2020 KPSS B grubu Önlisans Sınavında kendilerine yöneltilmiş olan bu toplam 120 adet soruyu yanıtlamaları için 2 saat 10 dakika süreleri olacaktır. Adaylara işaretleme yapmaları ya da başka bir gerekçe ilave bir süre verilmeyecektir.

osym binasy 1

2020 KPSS B grubu Önlisans Sınavı Konuları Nelerdir? Soru Dağılımı Nasıldır?

2020 KPSS B grubu Önlisans Sınavında adaylara tek oturum içerisinde toplam beş ana ders başlığında 120 adet soru yöneltilmektedir. Bu dersler iki ana test grubu altında toplanmaktadır. Bu test grupları KPSS Önlisans Genel Kültür testi ve KPSS Önlisans Genel Yetenek testidir. 2020 KPSS B grubu Önlisans adaylarına her iki testte de altmışar adet soru sorulmaktadır. Bu testlerin içeriğinde yer alan derslerin ana başlıkları şu şekildedir;

2020 KPSS Önlisans Sınavı Genel Yetenek Testi;
-KPSS Önlisans Türkçe dersi
-KPSS Önlisans Matematik dersi

2020 KPSS Önlisans Sınavı Genel Kültür Testi;
-KPSS Önlisans Tarih dersi
-KPSS Önlisans Coğrafya dersi
-KPSS Önlisans Vatandaşlık dersi

Yukarıda yer alan testler içerisinde yer alan derslerin konu dağılımları ise 2020 KPSS Önlisans Sınavı Genel Yetenek testi için; 30 Türkçe – 30 Matematik, Genel Kültür testi içinse; 27 Tarih – 15 Vatandaşlık – 18 Coğrafya şeklindedir. Türkçe dersi içeriğinde sözel mantık sorularını, Matematik dersi; sayısal mantık ve geometri sorularını da barındırmaktadır. Bunun yanında Genel Kültür testi içerisinde bulunan Vatandaşlık dersi aynı zamanda güncel gelişmelere dair sorular yer almaktadır.

2020 KPSS Önlisans Sınavı’nın ders ders içeriklerine bakmak, hangi derslerden hangi konulardan soruların adaylara yöneltildiğini incelemek için aşağıda yer alan yönlendirmelerden faydalanabilirsiniz. Konularına ve soru dağılımlarına ulaşmak istediğiniz dersin üzerine tıklamanız, bu bilgilere ulaşmanız için yeterli olacaktır; 

2020 KPSS B grubu Önlisans Sınavı Türkçe Konuları ve Soru Dağılımları için Tıklayınız!

2020 KPSS B grubu Önlisans Sınavı Matematik Konuları ve Soru Dağılımları için Tıklayınız!

2020 KPSS B grubu Önlisans Sınavı Tarih Konuları ve Soru Dağılımları için Tıklayınız!

2020 KPSS B grubu Önlisans Sınavı Coğrafya Konuları ve Soru Dağılımları için Tıklayınız!

2020 KPSS B grubu Önlisans Sınavı Vatandaşlık Konuları ve Soru Dağılımları için Tıklayınız!

2020 KPSS B Grubu Önlisans Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

ÖSYM’nin B Grubu kadrolara yerleşmek isteyen adaylar için gerçekleştirdiği KPSS B grubu Önlisans sınavı 2020 yılında 18 Ekim 2020 tarihinde gerçekleştirilecek Sınava başvurular Temmuz ayının 12’sinden 25’ine kadar yapılabilecek. Sınav sonuçlarının ise 12 Kasım 2020 tarihinde duyurulması planlanmakta.

2020 KPSS B grubu Önlisans Sınavı’na hazırlık sürecinde diğer adaylarla iletişim kurmak, merak ettiğiniz hususları sormak için FORUM sayfamızı ziyaret etmeyi Unutmayın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.