kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2020 KPSS Ortaöğretim (Lise) KPSS P94 Puanı Kaç Yıl Geçerli?

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen 2020 KPSS Ortaöğretim Lise puan türü nedir? KPSS P94 puanı nasıl hesaplanır? 2020 KPSS P94 puanı kaç yıl geçerli?

A+
A-

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından 2020 yılında gerçekleştirilen 2020 KPSS Ortaöğretim Lise Sınavı konuları nelerdir? 2020 KPSS Ortaöğretim Lise sıanvı puan türü nedir? 2020 KPSS Ortaöğretim Lise KPSS P94 puan türü nasıl hesaplanır? 2020 KPSS Ortaöğretim Lise KPSS P94 puan türü kaç yıl kullanılır? Kaç yıl geçerli olmaktadır? Detaylar haberimizde.

2020 KPSS Ortaöğretim Lise Başvuru ve Sınav Süreci

Kamu Personeli Seçme Sınavı 2020 KPSS Ortaöğretim (Lise) oturumu lise düzeyinde mezuniyeti olan adaylardan kamu kurum ve kuruluşlarında görev almak isteyenler için gerçekleştirilmiştir. 22 Kasım 2020 tarihinde gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı 2020 KPSS Ortaöğretim (Lise) oturumu için sınavı gerçekleştiren Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM başvuruları 15 Eylül 2020 tarihinden 30 Eylül 2020 tarihine kadar kendi başvuru sistemi olan Aday İşlemleri Sistemi üzerinden elektronik ortamda kabul etmiştir. Başvuru süreleri içerisinde Kamu Personeli Seçme Sınavı 2020 KPSS Ortaöğretim (Lise) oturumu için sınav ücretlerini de yine ÖSYM ödeme ekranından gerçekleştiren adaylar başvurularını tamamlamışlardır.

Kamu Personeli Seçme Sınavı 2020 KPSS Ortaöğretim (Lise) Oturumu Sınav Konuları Nelerdir?

Kamu Personeli Seçme Sınavı 2020 KPSS Ortaöğretim (Lise) oturumuna katılan adaylar 22 Kasım 2020 tarihinde gerçekleştirilen sınavda iki test ve toplam 5 dersten sorumluydular. Adayların katıldıkları Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerinde karşı karşıya oldukları dersler Türkçe dersi, Matematik dersi, Tarih dersi, Coğrafya dersi ve Vatandaşlık dersi olmuştur. Adaylara bu derslerden toplamda 120 adet çoktan seçmeli usulde soru yöneltilmiştir. Adayların ders bazında çözmeleri gereken soru sayıları ise Türkçe ve Matematik dersleri için 30’ar tane, Coğrafya dersi için 18 tane, Tarih dersi için 27 tane, Vatandaşlık dersi içinse 15 tanedir.

Kamu Personeli Seçme Sınavı 2020 KPSS Ortaöğretim (Lise) Oturumu Sınav Süresi Kaç Dakikadır?

Kamu Personeli Seçme Sınavı 2020 KPSS Ortaöğretim (Lise) oturumuna katılan adayların kendilerine yöneltilen toplam 120 adet soru için kullanabilecekleri süre toplam 130 dakika olmuştur. 2 saat 10 dakika süren sınavda adaylar bu süre içerisinde tüm yanıtlarını işaretlemek zorundadır. İşaretleme için Kamu Personeli Seçme Sınavı 2020 KPSS Ortaöğretim (Lise) oturumuna katılan adaylara herhangi bir ek süre tanınmamıştır.

osym kpss logo

Kamu Personeli Seçme Sınavı 2020 KPSS Ortaöğretim (Lise) Oturumu KPSS Puan Türü Nedir?

Kamu Personeli Seçme Sınavı 2020 KPSS Ortaöğretim (Lise) oturumuna katılan adayların yukarıda belirtmiş olduğumu derslerden kendilerine yöneltilen çoktan seçmeli usulde sorulardan yapmış oldukları doğru ve yanlış yanıtlara göre hesaplanacak olan puan türleri KPSS P94 puan türüdür. Kamu Personeli Seçme Sınavı 2020 KPSS Ortaöğretim (Lise) oturumu KPSS P94 puan türü hesaplanırken adayların Genel Kültür testinden (Tarih – Coğrafya – Vatandaşlık) yapmış oldukları netlerin etkisi yüzde elli, Genel Yetenek testinden (Matematik – Türkçe) yapmış oldukları netlerin etkisi ise yine yüzde elli oranındadır.

Kamu Personeli Seçme Sınavı 2020 KPSS Ortaöğretim (Lise) Oturumu KPSS P94 Puan Türü Ne İşe Yarar?

Kamu Personeli Seçme Sınavı 2020 KPSS Ortaöğretim (Lise) oturumunda adayların yapmış oldukları netlere göre hesaplanan KPSS P94 puan türleri adayların lise mezunları için açılmış olan kamu kurumu memur kadrolarına başvuru yapmalarına yaramaktadır. Kurumlar 50, 60, 70 puan gibi barajlar belirleyerek ilanlar yayınlamaktadır. Bu gibi alımlara açıktan alım denmektedir. Bununla birlikte adaylar Kamu Personeli Seçme Sınavı 2020 KPSS Ortaöğretim (Lise) oturumunu gerçekleştiren ÖSYM tarafından yapılan merkezi atamalara da yine KPSS P94 puan türleri ile başvuru yapmaktadırlar.

Kamu Personeli Seçme Sınavı 2020 KPSS Ortaöğretim (Lise) Oturumu KPSS P94 Puan Türü Kaç Sene Geçerli? Ne Zamana Kadar Kullanılabilir?

Kamu Personeli Seçme Sınavı 2020 KPSS Ortaöğretim (Lise) oturumuna katılarak KPSS P94 puanı elde eden adaylar bu puanlarını sınav sonucunun açıklanmasından itibaren 2 sene boyunca kullanabilirler. Adaylar Kamu Personeli Seçme Sınavı 2020 KPSS Ortaöğretim (Lise) oturumundan aldıkları puan türünü 2022 yılında düzenlenecek olan 2022 KPSS Ortaöğretim sınavının sonuçları açıklanana dek değerlendirebilirler.

Kamu Personeli Seçme Sınavı 2020 KPSS Ortaöğretim (Lise) Oturumu sonuçlarına dair fikirlerinizi beyan etmek ve süreçleri izlemek için FORUM sayfamızı takip etmeyi Unutmayın!

Yorumlar

  1. Ahmet Saraç Avatar Ahmet Saraç dedi ki:

    orta öğretim mezunlarının almış oldukları puanların geçerliliğinin sınırlı tutulmaması,daha yüksek puan almak isteyenlerin tekrar sınavı girme imkanı olması bu mezunları rahatlatır.