kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2020 KYK Yurt ve Burs Başvuruları Ne Zaman? KYK Yurt-Burs Başvurları Başladı Mı?

2020 KYK Yurt ve Burs Başvuruları Ne Zaman? KYK Yurt-Burs Başvurları Başladı Mı? 2020 KYK Yurt ve Burs Başvuruları Ne Zaman? Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan 'Başvuru' Açıklaması Yaptı! KYK Yurt-Burs Başvuruları Nasıl Yapılır?

A+
A-

Türkiye’de milyonlarca öğrencinin eğitim hayatını sürdürebilmesi maddi destek alması ve barınma ihtiyacının karşılanması gerekmektedir. Bu nedenle pek çok öğrenci burs, iş, yurt ve ev arayışı içine girer. Bu noktada sosyal devlet anlayışı devreye girer ve devletin burs-yurt hizmetleri karşımıza çıkar. Bu nedenle 2020-2021 eğitim öğretim dönemi başlarken tekrar KYK yurt ve burs başvuruları ülke gündemine girdi. Üniversite öğrencileri ve aileleri YKS tercih sonuçları açıklandıktan sonra KYK burs ve yurt başvuruları için araştırma yapmaya başladı.

2020 KYK Yurt ve Burs Başvuruları Ne Zaman?

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt ve burs başvurularıyla ilgili binlerce kişi her gün araştırma yapıyor. 6-14 Ağustos 2020 tarihlerinde YKS tercihleri yapıldı. Daha sonra tercih sonuçları açıklandı. Koronavirüs vakaları artmaya başladıktan sonra üniversitelerin açılıp açılmayacağı belli değil. Ancak binlerce kişinin KYK yurt ve burs başvuru bekleyişi de devam ediyor. Ağustos 2020 tamamlandı ancak hala bu konuda net bir açıklama yapılmadı. KYK burs ve yurt başvurularının ne zaman başlayacağı belli olmadı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan ‘Başvuru’ Açıklaması

Gençik ve Spor Bakanlığı tarafından konuyla ilgili açıklama yapıldı. Kamuoyunda binlerce kişi bu konuda soru sorunca, sosyal medyada etkileşimler artınca açıklama geldi. Bakanlık sosyal medya platformu Twitter üzerinden şu açıklamayı yaptı;

“Gençlik ve Spor Bakanlığına ait yurtlar, öğrenim kredileri ve burs başvuruları ile ilgili gelişmeler sosyal medya hesapları ve web sitesinden duyurulacaktır. Farklı kaynaklara itibar etmeyiniz.”

KYK Yurt-Burs Başvuruları Nasıl Yapılır?

KYK burs-yurt başvuruları e-Devlet üzerinden yapılacak. Bu nedenle e-Devlet şifresi olması gerekmektedir. Şifresi olmayan PTT şubelerine giderek şifre alabilir. Ayrıca özel ve öncelikli durumu olan öğrenciler bu durumu beyan edip yurt barına hakkı kazandıktan sonra ilgili belge yurt müdürlüklerine teslim edecektir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.