kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2020 MEB Telafi Eğitimi Ne Zaman Başlayacak?

2020 MEB Telafi Eğitimi Ne Zaman Başlayacak? Yeni eğitim öğretim dönemi ne zaman başlayacak? 2019-2020 eğitim öğretim yılı telafi eğitimi ne zaman?

A+
A-

Yeni tip Koronavirüs salgını (KOVİD-19) tüm dünyayı pençelerine aldı. 11 Mart 2020 tarihinde Türkiye’de de etkili olan Koronavirüs tehlikesi devam ediyor. Ancak alınan sert tedbirler, sosyal mesafe kuralları, hifyen kurallarına uyulması nedeniyle normalleşme süreci de başladı. Hayatın belirli bölümlerinde alınan tedbirler esnese de çocuklar ve yaşlılar için risk devam ediyor. Eğitim ve çocuk güvenliği ise hala önceliklerin başında geliyor. Gerek hükümet, gerek Milli Eğitim Bakanlığı tedbiri elden bırakmıyor.

23 Mart 2020 tarihinden itibaren TRT EBA TV üzerinden uzak eğitime başlanıldı. Öğrenciler eğitim öğretim faaliyetlerine uzaktan eğitim ile devam ediyor. Ancak uzaktan eğitim sürecinin ne kadar devam edeceği ise muamma. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk eğitim sürecinin nasıl işleyeceğine ilişkin ipuçları verseler de geleceğe ışık tutan net bir bilgi hala yok.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni eğitim öğretim yılının Eylül 2020’de başlayacağını duyurmuştu. Kreşlerin ve gündüz bakımevlerinin ise 15 Haziran 2020 tarihinde başlayacağını açıklamıştı. Bu açıklamalar eğitimde normalleşmenin başladığının göstergesi olarak yorumlanmıştı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da 23 Mart 2020 tarihinde pazartesi günü başlatılan uzaktan eğitim sürecinin 19 Haziran 2020 tarihinde Cuma gününe kadar devam edeceğini duyurdu. Telafi eğitimi ve geri kalan tüm detayların açıklanacağını belirtti. Selçuk’un bu açıklaması sonrasında gözler telafi eğitimine çevrildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yapılan açıklamalar sonrasında 2019-2020 eğitim öğretim yılı resmen sona erdi. Yeni eğitim dönemi 2020-2021 dönemi olarak başlayacak. Bakan Selçuk tarafından yapılan telafi eğitim açıklamasına ilişkin ise detay paylaşılmadı. Yetkililerin en kısa sürede telafi eğitiminin ne zaman başlayacağını, ne kadar süreceğini açıklaması bekleniyor.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.