kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2020 Memur Maaşları Ne Zaman, Hangi Gün Yatar? Saat Kaçta Yatar?

2020 Memur Maaşları Ne Zaman, Hangi Gün Yatar? Saat Kaçta Yatar? Memur Nedir? Kimdir? 2020 Memur Maaşları Ne Zaman Yatar? Hangi Gün Yatar? 2020 Memur Maaşları Saat Kaçta Yatar?

A+
A-

Türkiye’nin 81 ilinde farklı kurumlarda farklı görevlerde farklı kadrolarda çalışan binlerce devlet memuru bulunmaktadır. Bu kişileri eşleri, çocukları ve aileleriyle düşününce memurlarla ilgili her konu milyonlarca kişiyi ilgilendirmektedir. Özellikle de memur maaşlarının ne zaman ödeneceği, hangi gün hesaplara yatırıldığı, saat kaçta ödendiği merak edilir. En çok da eli paraya sıkışanlar bu sorulara cevap arar. Peki 2020 Memur Maaşları Ne Zaman, Hangi Gün Yatar? Saat Kaçta Yatar?

Memur Nedir? Kimdir?

Devlet bünyesinde görev yapan, kamu görevi icra eden personellere memur denir. Kamu hizmeti yapan, idari sisteme bağlı olan memurlar aylık maaş alarak çalışır. Farklı cinsiyette, farklı yaş grubunda, farklı eğitim gruplarında, farklı görevlerde çalışan memurlar devlet güvencesi altındadır. Hiyerarşi içinde, yetkili amir altında, vazifelerini yerine getiren memurlar 81 ilde hatta yurt dışında bile görev yapabilir.

2020 Memur Maaşları Ne Zaman Yatar? Hangi Gün Yatar?

Türkiye’deki binlerce devlet memuruna düzenli olarak her ay maaş ödemesi yapılmaktadır. Kamu görevlileri her ay aldıkları maaş karlılığında görev icra etmektedir. Bu noktada devletin ödeme yapması bir güvence niteliği taşır. Türkiye’denin farklı yerlerinde, farklı kurumlarında, farklı görevleri icra eden kamu personellerine aynı tarihte maaş ödemesi yapılır. Memurlara maaşları her ayın 15’inde ödenir. Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı gibi dini bayramlarda ise maaş ödemeleri bayram öncesinde yapılır ve memurların cebine para girmesi sağlanır. Kamu Haber

2020 Memur Maaşları Saat Kaçta Yatar?

Türkiye’nin farklı bölgelerinde, her ilinde ve her ilçesinde binlerce devlet memuru çalışır. Polisinden, doktoruna, öğretmeninden, veznedarına, müdüründen, genel müdürüne, vergi memurundan, müfettişine kadar devlet memurlarının maaşları her ayın 15’inde hesaplarına yatar. Memurlar ve memur olmayanlar maaşların ayın 15’inde yattığını bilirler ancak saat kaçta yattığını bilmezler. Memurlara maaşları gece yarısından sonra yatmaktadır. Saat 00.00 ile sabaha karşı 03.00 saatleri arasında memurların hesaplarına maaşları yatırılır. Bu nedenle personel sabah hesabını kontrol ettiğinde ödemenin yapıldığını görür.

Devlet memurlarının maaş ödemeleri anlaşmalı bankalar üzerinden yapılır. Örneğin Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı çalışan memur Halkbank’tan ödeme alırken MEB’te çalışan bir memur Akbank’tan maaş alabilir. Memurun maaşını aldığı bankaya göre hesaba para yatma saati değişebileceği göz önünde bulundurulmalıdır.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.