kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2020 Memura Ne Kadar Tayin Bedeli Ödeniyor?

2020 Memura Ne Kadar Tayin Bedeli Ödeniyor? 2020 Tayin Bedel Miktarı Ne Kadar? Kimlere Tayin Bedeli Ödenir? Tayin Bedeli Nedir? Tayin bedeli ödenen memurlar kimlerdir?

A+
A-

Geçmişten günümüze Türkiye’de hemen hemen herkes devlet memuru olmak istemektedir. Kariyer planları bu istek doğrultusunda yapılmaktadır. Bu nedenle devlet memurlarının maaşları, ne iş yaptıkları, özlük hakları, ödenekleri, tazminat miktarları merak edilir. Bunların yanı sıra memurun tayin edilmesiyle ilgili de pek çok soru sorulur. Özellikle de memura tayin bedeli ödenip ödenmeyeceği, ne kadar ödeneceği sık sık sorulur. Kamu Haber

Tayin Bedeli Nedir?

Devlet memurları tayin edildiklerinde bazı ödeneklerden veya haklardan faydalanırlar. Örneğin tayin edilen personele yiyecek yardımı yapılabilir. Ayrıca yiyecek yardımı yerine bazı personellere tayin personeli de ödenebilir. Bu ücret her yıl Ocak ve Temmuz aylarında toplu sözleşme kapsamında artabilir. Personellere verilen yiyecek yardımı ve tayin bedeli genellikle aynı anda verilmez. Memurun birini tercih etmesi gerekir. Emniyet Gelen Müdürlüğü (EGM) bünyesindeki özel harekat ve çevik kuvvet ekiplerinde çalışan görevliler ile bu görevlilerle harekata katılan diğer personelin tayin bedeliyle birlikte yemek yardımın da faydalanması mümkündür. Ancak her memur için bu durum geçerli değildir.

2020 Tayin Bedel Miktarı Ne Kadar?

Bazı devlet memurlarına her ay maaşları dışında ödenen tayin bedelinin aylık miktarı üst sınırı 2020 yılıyla birlikte değişti. Yeni belirlenen üst sınırın aşılmaması suretiyle yapılacak ödemede ise Ankara bölgesindeki rayici bedel esas alınmaktadır. “Tayin bedeli nasıl hesaplanır?” sorusuna da Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu doğrultusunda 2100 tayin bedeli göstergesinin aylık katsayısı ile çarpımı sonucu belirlenen miktarı aşmamak şartıyla ödeme yapılır. Ayrıca tayin bedelinden yalnızda damga vergisi kesintisi yapılır. Tüm bu göstergelere bağlı olarak tayin bedeli miktarı 2020 şu şekildedir;

Tayin bedeli miktarı 2019: 289 TL

Tayin bedeli miktarı 2020: 304 TL

Kimlere Tayin Bedeli Ödenir?

Tüm kamu personellerine tayin bedeli ödenmemektedir. Hangi kamu personele tayin bedeli ödeneceği 2155 sayılı “Bazı Kamu Personeline Tayin Bedeli Verilmesi Hakkında Kanun” ve ilgili dönem toplu sözleşmelerinde açıkça belirlenir. Bu kapsamda hangi kamu personeline, hangi devlet memuruna tayin bedeli ödeneceği tespit edilir. İşte tayin bedelinin ödeneceği devlet memurları..

Emniyet Genel Müdürlüğünün her sınıftaki personeline bu bedel ödenir.

Gümrük muhafaza merkez ve il kuruluşlarındaki muhafaza ve muamele sınıfı kadrolarındaki memurlar ve muhafaza teşkilatında görevli gemi adamlarına ödeme yapılır.

Orman muhafaza memurları ve bunlara refakat eden şoförlere ödeme yapılır.

Sağlık Bakanlığı 112 acil sağlık hizmetlerinde görev yapanlardan, Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği hükümlerinden yararlanamayanlara ödenir.

T.C. Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi emrinde posta dağıtıcı, başdağıtıcı ile mobil tahsilat araçları ve mobil şubelerde de hizmet veren personele ödenir.

Milli Savunma Bakanlığı bütçesine bağlı kadrolardaki subay, askeri memur, astsubay, uzman çavuş, sivil memur ve yardımcı hizmetler personeline ödeme yapılır.

Milli Savunma Bakanlığı ile Türk Silahlı Kuvvetleri kıt’a ve kurumlarında görevli Hazine ve Maliye Bakanlığı personeli ile Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü personeline ödenir.

Jandarma Genel Komutanlığı kadrolarındaki; subay, askeri memur, astsubay, uzman jandarma çavuş, sivil memur ve yardımcı hizmetler personeli ile Jandarma Genel Komutanlığı kuruluşlarında görevli Hazine ve Maliye Bakanlığı personeline ödeme yapılır.

Milli İstihbarat Teşkilatında görevli sivil memurlara ödeme yapılır.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.