kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2020 Ramazan Ayı Ne Zaman? Ramazan Ayı Ertelenecek Mi?

2020 Ramazan Ayı Ne Zaman? Ramazan Ayı Ertelenecek Mi? 2020 Ramazan Ayı Ne Zaman? Kaç Gün Kaldı? Koronavirüs Nedeniyle Ramazan Ayı Ertelenecek Mi?

A+
A-

Tüm dünyanın özlemle, hasretle beklediği Ramazan ayı için geri sayım devam ediyor. Milyarlarca insanı yakından ilgilendiren mübarek üç ayların içindeki Ramazan ayı ile birlikte özlenen ibadetlerde hayatımıza geri dönecek. Müslümanlar oruç ibadetini yerine getirecek. Ayrıca Kuran-ı Kerim’in inmeye başladığı Kadir Gecesi dolayısıyla da Müslümanlar ibadet edecek. Ancak 2020 yılında gerçekleştirilecek Ramazan ayı diğer yıllar gibi olmayacak. Koronavirüs nedeniyle insanlar bu kez nasıl oruç tutacaklarını, nasıl camiiye gideceklerini merak ediyor. Çünkü oruç tutarak insanların bünyesi virüse karşı zayıf hale gelecek. Üstelik toplu ibadetlerde hastalığın yayılmasına yardımcı olacak. Peki  2020 Ramazan ayı ne zaman? Koronavirüs dolayısıyla Ramazan ayı ertelenecek mi?

2020 Ramazan Ayı Ne Zaman? Kaç Gün Kaldı?

İslam alemi için özel olan mübarek üç aylar içerisindeki Recep ve Şaban aylarından sonra gelen Ramazan ayı geldi çattı. Kadir Gecesinin de bu ay içinde yer alması nedeniyle önemi artan Ramazanın ne zaman başlayacağı merak ediliyor. Özellikle de koronavirüs salgını nedeniyle Ramazan ayının ertelenip ertelenmeyeceği de merak konusu. Kamu Haber

Ramazan ayı 2020 yılında 24 Nisan 2020 tarihinde Cuma günü başlayacak. Müslümanlar ilk oruç ibadeti için 23 Nisan’ın 24 Nisan’a bağlayacağı gece sahura kalkılmasıyla başlayacak. İlk oruç 24 Nisan 2020 tarihinde cuma günü tutulacak. 1 ay boyunca devam edecek Ramazan ayı 23 Mayıs tarihinde bitecek. Ramazan ayının bitmesiyle Ramazan Bayramı idrak edilecek.

Koronavirüs Nedeniyle Ramazan Ayı Ertelenecek Mi?

Koronavirüs salgını Türkiye’de ve dünyada milyonlarca kişinin hayatını olumsuz etkiledi. Tüm dünyada binlerce kişi kısa sürede hayatını kaybetti. Hastalık milyonlarca kişiye bulaştı. Bu nedenle tüm dünyada izolasyon sürecine girildi. Toplu faaliyetler, bünyeyi, bağışıklık sistemini zayıf düşürecek etkinlikler ertelendi veya iptal edildi. Oruç tutulacak, toplu ibadet edilecek Ramazan ayının da ertelenmesi gündeme gelmişti. İnsanlar bu konuda endişelenirken Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan açıklama geldi. DİB tarafından yapılan açıklamada oruç ibadetinin farz olduğu hatırlatıldı ve ertelenmenin mümkün olmadığı belirtildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada insanların çok sayıda soru yönelttiği ifade edilirken Ramazan ayının ertelenmesinin söz konusu olamayacağı vurgulandı. İşte o açıklamanın tamamı;

“Ramazan ayında sağlıklı olan her müminin oruç tutması Allah Teala’nın emriyle farz kılınmıştır. Bu ibadetin topyekun ertelenmesi mümkün değildir. Alan uzmanlarından alınan bilgilere göre sağlıklı bireylerin oruç tutmaları, hastalığın yayılması bakımından özel bir risk oluşturmamaktadır. Ayrıca oruç tutmanın bağışıklık sistemini olumsuz etkilediğine dair kanıta dayalı tıbbi bir tespit bulunmazken, aksine oruç tutmanın bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkiler meydana getirdiğine ilişkin bilimsel yayınlar mevcuttur.”

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.