kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2020 Sözleşmeli Öğretmenlik Başvurusu Nasıl ve Nereden Yapılır?

2020 Sözleşmeli Öğretmenlik Başvurusu Nasıl ve Nereden Yapılır? Sözleşmeli Öğretmen Nedir? Kimdir? 2020 Sözleşmeli Öğretmenlik başvurusu hangi siteden yapılır? 2020 Sözleşmeli Öğretmenlik Başvuru Şartları Nelerdir?

A+
A-

Türkiye’de ve dünyada eğitime büyük paralar harcanmaktadır. Eğitime verilen önem her geçen gün artmaktadır. Bu kapsamda eğitim sektörü içerisinde faaliyet gösteren kurumlar, sektöre ilişkin politikalar, sektörde çalışan görevliler de dikkat çekmektedir. Eğitim sektöründeki en önemli çalışan ise hiç şüphesiz öğretmenlerdir. Türkiye’de kadrolu, sözleşmeli ve ücretli olmak üzere binlerce öğretmen bulunmaktadır. Ancak son yıllarda alımlar sözleşmeli öğretmenlik alımlarıyla gerçekleştirilir. Peki sözleşmeli öğretmen nedir? Kimdir? 2020 Sözleşmeli öğretmenlik başvuruları nasıl ve nereden yapılır? 2020 Sözleşmeli öğretmenlik başvuru şartları nelerdir?

Sözleşmeli Öğretmen Nedir? Kimdir?

Sözleşmeli öğretmen, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevlendirilen, devlet okullarında çalışan personellerdir. Bakanlığın son yıllarda sözleşmeli personel alımı yapmaktadır. Bu personellerle genellikle 7 yıllık bir sözleşme yapılır ve personeller atanır. Bu personellerin sözleşmeleri yenilenebilir veya kadroya alınabilir. İlk olarak 7 yıllık sözleşmeler yapılırken yeni dönemde sözleşmeli öğretmenler için sözleşme süresi 4 yıla düşürüldü. kamu haber

2020 Sözleşmeli Öğretmenlik Başvurusu Nasıl ve Nereden Yapılır?

2019 yılında duyurulan sözleşmeli öğretmenlik alımı kapsamında başvurular 6-10 Ocak 2020 tarihleri arasında tamamlanıyor. Sözleşmeli öğretmen olmak isteyen milyonlarca kişi bu alıma başvuru yaptı. Süreç tamamlandıktan sonra yalnızca 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapılacak. Peki 2020 sözleşmeli öğretmenlik başvuruları nasıl ve nereden yapılır?

Sözleşmeli öğretmenlik başvuru şartlarını taşıyan adaylar sözlü sınava davet edilmek için elektronik ortamdan işlem yapmalıdır. www.ilkatama.meb.gov.tr adresi üzerinden öğretmen adayları başvuru işlemlerini yapabilir. Adayların başvuru sırasında ek-2 sözlü sınav merkezleri listesinde yer alan 17 sınav merkezinin tamamını tercih etmeleri gerekmektedir. Başvuru tarihleri ise ek-4 listesinde yer almaktadır. Adayların yaptığı başvurular ise il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından onaylanacaktır.

Öğretmenlik alımında en fazla atama yapılacak branşlar 3 bin 7 kontenjan ile sınıf öğretmenliği, 1836 kontenjanla din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği, 1731 kontenjanla İngilizce öğretmenliği oldu.

2020 Sözleşmeli Öğretmenlik Başvuru Şartları Nelerdir?

Her isteyenin öğretmen olması mümkün değildir. Sözleşmeli öğretmenlik alımlarında adayların başvuru şartlarını taşımaları gerekmektedir. Aksi takdirde adayların başvuruları geçersiz sayılır. Bu nedenle binlerce kişi “sözleşmeli öğretmenlik başvuru şartları 2020 nelerdir?” sorusunu sorar. İşte öğretmenlik alımı başvuru şartları…

Sözleşmeli öğretmenlik ön başvuru işlemlerinde 2018 ve 2019 yıllarında yapılan KPSS’de alınmış P10, P121 ve P120 puan türleri dikkate alınacak.

Adayların başvuru yapabilmesi için KPSS’den en az 50 puan almış olmaları gerekmektedir.

Öğretmen adaylarının atama yapılacak alana uygun eğitim alması gerekir.

İlgili adayların ortaöğretim alan öğretmenliği tezsiz yüksek lisans ya da pedagojik formasyon programı serfitika programından birini başarıyla tamamlaması gerekir.

Yurt dışında eğitim alan kişilerin YÖK tarafından denklik almış almaları gerekir.

Adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekir. Ayrıca KKTC vatandaşları da başvuru yapabilir.

657 sayılı Devlet Memurları Kanununda belirtilen maddelere uymak gerekmektedir.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.