kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2020 Yılında İşe Başlayan Memur Kaç Yaşında Emekli Olacak?

2020 Yılında İşe Başlayan Memur Kaç Yaşında Emekli Olacak? 2020 Emeklilikte Yaş Şartı Ne Kadar? 2019'da İşe Girenler Kaç Yaşında Emekli Olacak? 2020'de İşe Girenler Kaç Yaşında Emekli Olacak? 2020'den Sonra İşe Girenler Kaç Yaşında Emekli Olacak?

A+
A-

Türkiye’de milyonlarca devlet memuru bulunmaktadır. Üstelik 7’den 70’e milyonlarca kişi kamu personeli olmak için çalışmalar yürütmektedir. Özel sektördeki zorlu çalışma şartları, düşük maaşlar da memuriyete verilen kıymeti artırmaktadır. Bu nedenle devlet memurlarıyla ilgili hemen hemen her konu merak konusu olmaktadır. Memurların ne kadar maaş aldığı, çalışma şartları, çalışma saatleri gibi konuların yanı sıra emeklilik konusu da en çok merak edilen konulardan biridir. Özellikle de memur olduktan sonra çalışanlar ne zaman emekli olacaklarını, nasıl emekli olacaklarını araştırır. Özellikle yeni yılla birlikte yeni bir soru gündeme geldi. Milyonlarca kişi “2020 Yılında İşe Başlayan Memur Kaç Yaşında Emekli Olacak?” sorusunu sormaktadır. Tercihiniyap ailesi olarak bizler de bu soruya cevap aradık.

Devlet çalışanları bazı istisnai durumlar dışında belirli bir çalışma süresini doldurmaları ve belirli bir yaşı geçmeleri durumunda emekli olabilmektedir. Örneğin geçmişte 20 yıl çalışan kadın memur ve 25 hizmet yılını dolduran erkek memur yaş şartı olmaksızın emekli aylığı alabiliyordu. 8 Eylül 1999 yılı sonrasında ise emeklilik için çalışma süresi ve yaş şartı getirildi. Günümüzde de geçerli olan bu güzenlemeye göre aylık alacak şekilde emekliye ayrılabilmek için memurun hizmet süresine, işe giriş tarihine, cinsiyetine göre değişen yaş şartına bakılmaktadır.

2020 Emeklilikte Yaş Şartı Ne Kadar?

Hizmet süresini dolduran memur yaş şartını karşılamasa da emekli olabilir. Ancak emekli maaşı ve ikramiyesi alamaz. Bu kapsamda hizmet süresini dolduran kişi emekli olabilir ve maaş ile ikramiye almadan yaş şartının dolmasını bekleyebiir. Emekli aylığı alarak emekli olabilmek için gerekli prim ödeme güm sayısı tamamlanmalıdır. Ayrıca cinsiyete göre değişen yaşa ulaşılmış olması gerekir. Ayrıca malullük, engellilik, fiili hizmet zammı, özel şartlar gibi durumlara göre emeklilik çalışma süresi ve yaş şartı değişebilir.

2019’da İşe Girenler Kaç Yaşında Emekli Olacak?

2019 yılında kamuda ie giren devlet memurları için emeklilik hesaplamaları kadınlar ve erkekler için farklı uygulanır. Bu kapsamda kadınlar en erken 63 yaşını doldurduklarında emekli maaşı alacak şekilde emekliliğe ayrılabilir. Erkekler içinse en erken 65 yaşını doldurduklarında emekli aylığı alacak şekilde emekli olmaları mümkün olmaktadır.

2020’de İşe Girenler Kaç Yaşında Emekli Olacak?

2020’de yapılacak atamalar, işe alımlar sonucunda milyonlarca kişi memuriyet hayatına başlayacak. Peki 2020’de işe başlayan kamu personeli kaç yaşında emekli olabilecek? İşte bu sorunun cevabı;

Kadınlarda 25 hizmet yılını dolduran ve erken 63 yaşını tamamlayan memurlar emekli aylığı alacak şekilde emekli olabilir.

Erkeklerde en erken 65 yaşını doldurduklarına emekli maaşı alacak şekilde emekliliğe ayrılmak söz konusu olabilir.

2020’den Sonra İşe Girenler Kaç Yaşında Emekli Olacak?

2019 ve 2020’de yapılan sınavlardan puan alanlar, atamalarda işe girenler, alım süreçleri sonuçlananlar 2020 sonrasında memur olacak. Peki bu kişilerin emekliliği için yaş şartı kaç?

2021 veya 2022’de işe giren kadınlar en erken 64 yaşını doldurduklarında, 2023 ve sonrasında işe giren kadınlar en erken 65 yaşını doldurduklarına emekli aylığı alacak şekilde emekli olabilecek.

Erkeklerde ise en erken 65 yaşını doldurduklarında emekli maaşı alacak şekilde emekliye ayrılmaları mümkün olacak.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.