kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2020 YKS Üniversite Tercihleri Nasıl ve Nereden Yapılacak?

2020 YKS Üniversite Tercihleri Nasıl ve Nereden Yapılacak? 2020 YKS Üniversite Tercihleri Ne Zaman? 2020 YKS Üniversite Tercihleri Nasıl ve Nereden Yapılır?

A+
A-

Yeni tip Koronavirüs salgınına rağmen üniversiteye geçiş sınavı yapıldı. Büyük tartışmalara konu olan sınav tamamlandıktan 1 ay sonra da sonuçları açıklandı. Üniversiteli olmak isteyenler, veliler, öğretmenler, eğitim uzmanları, danışmanlar, üniversite yetkilileri YKS sonuçlarının açıklanmasıyla araştırma yapmaya başladı. Üniversiteye geçiş aşamasında milyonlarca aday bulunuyor. Bu nedenle üniversite seçimi, tercihi ile ilgili her türlü konu büyük ilgi görüyor. YKS sonuçlarının açıklanmasıyla da en merak edilen konu tercihler oldu. Üniversite tercihlerinin ne zaman, nasıl ve nereden yapılacağı hakkında pek çok soru soruluyor. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) koordinasyonunda yürütülen süreç ile ilgili en doğru bilgiyi de yine ÖSYM veriyor. Peki 2020 YKS üniversite tercihleri nasıl ve nereden yapılır?

2020 YKS Üniversite Tercihleri Ne Zaman?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ÖSYM tarafından 27-28 Haziran 2020 tarihlerinde gerçekleştirildi. 3 oturumda yapılan YKS başarıyla tamamlandı. Yaklaşık 1 ay sonra 2020 YKS sonuçları 27 Temmuz 2020 tarihinde açıklandı. Binlerce aday sınav sonuçlarını öğrendi. Kimi sevindi, kimi hüsrana uğradı. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte gözler tercih sürecine çevrildi. ÖSYM tarafından paylaşılan bilgiye göre üniversite tercih işlemleri 6-14 Ağustos 2020 tarihlerinde yapılacağını açıkladı.

YKS üniversite tercih tarihleri: 6-14 Ağustos 2020

2020 YKS Üniversite Tercihleri Nasıl ve Nereden Yapılır?

ÖSYM tarafından YKS Programları ve Kontenjanları Kılavuzu paylaşıldı. Bu kılavuzda YKS süreci ile ilgili tüm tarihler, işlemler kamuoyu ile paylaşıldı. Kılavuzda YKS tercihlerinin nasıl ve nereden yapılacağına ilişkin bilgiler de yer aldı.

ÖSYM tarafından tercih işlemleri 6-14 Ağustos 2020 tarihleri arasında ais.osym.gov.tr adresi üzerinden yapılacak. Adaylar ÖSYM’nin aday işlemleri sistemine ais.osym.gov.tr adresine T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile girebilecek. Ayrıca e-Devlet bilgilerinizle bu siteye giriş yapmanız mümkün olacak. Sisteme girdikten sonra tercih seçeneğine tıklayarak işlemlerinizi yürütebilirsiniz.

osym tercih nereden yapilir

Yorumlar

  1. Buse Avatar Buse dedi ki:

    Tyt ham puanım 250 küsür başvuru yapabilir miyim