kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2021 ALES Geç Başvuru Ücreti Ne Kadar?

2021 ALES Geç Başvuru Ücreti Ne Kadar? ALES Nedir? Ne Demek? ALES Geç Başvuru Ne Zaman? ALES Geç Başvuru Ücreti Ne Kadar? 2021 ALES Ne Zaman Yapılacak?

A+
A-

2021 yılına girilmesiyle eğtiim öğretim faaliyetlerinde ve sınavlarda yeni eğitim yılı da başlamış oldu. 2021 yılının ilk ilk 3 ayında pek çok sınav gerçekleştirildi. Şimdiyse sıra akademik çalışmalar ve bazı memurluklarda gerekli olan ALES sınavına geldi. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı yani kısaca ALES için geç başvuru süreci başladı. Normal tarihlerde başvuru yapamayan adaylar geç başvuru tarihinde sınava girmek için ikinci bir şans elde edecek. Peki 2021 ALES geç başvuru tarihi ne zaman? 2021 ALES geç başvuru ücreti ne zaman?

ALES Nedir? Ne Demek?

ALES, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’nın kısaltmasıdır. Akademik kariyer için ve bazı memurluklar için adaylarda ALES puan şartı aranır. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yılda birkaç kez düzenlenen ALES’e her seferinde binlerce aday katılım göstermektedir. 2021 yılında da bahar ve güz döneminde ALES düzenlenmektedir. kamu haber

ALES Geç Başvuru Ne Zaman?

ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı 2 Mayıs 2021 tarihinde gerçekleştirilecek. Sınav için geri sayım sürerken binlerce aday sınava girmek için başvuru yapmaya çalışıyor. Normal başvuru tarihlerini kaçıran adaylar için geç başvurular 1 Nisan 2021 tarihinde gün bitimine kadar yapılabilecek. ALES geç başvuru işlemi ÖSYM AİS üzerinden yapılmaktadır.

ALES Geç Başvuru Ücreti Ne Kadar?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına geç başvuru yapacak adayların geç başvuru ücreti ödemesi gerekiyor. ALES normal başvuru ücreti 2021 yılı için 145 TL olarak belirlenmişken geç başvuru ücreti ise 217,50 TL olarak belirlendi.

2021 ALES Ne Zaman Yapılacak?

2021 yılında yapılacak ilk Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından belirlenen tarihlerde yapılıyor. 2021 ALES/1 sınav tarihi de 2 Mayıs 2021 olarak belirlendi.
ALES Geç Başvuru Ekranı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.