kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2021 KPSS Önlisans Sınavı Ne Zaman? 2021 KPSS Önlisans Olacak Mı? (ÖSYM)

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen KPSS Önlisans sınavı 2021 yılında yapılacak mı? 2021 KPSS Önlisans var mı? 2021 KPSS Önlisans ne zaman? Detayları çalışmamızda bulabilirsiniz.

A+
A-

Üniversitelerin dört yıldan daha kısa öğrenim süresine sahip ön lisans programlarından mezun durumda bulunan ya da puan geçerlilik süresi içerisinde mezun olabilecek durumda bulunan adayları için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilmesi planlanan KPSS Ön Lisans sınavı 2021 yılında var mı? 2021 KPSS Ön Lisans sınavı var mı? 2021 KPSS Ön Lisans sınavı ne zaman? KPSS Ön Lisans sınavları ne zamanları yapılıyor? Detayları çalışmamızda inceleyebilirsiniz.

Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS Ön Lisans Sınavı Nedir? Kimleri KPSS Ön Lisans Sınavına Katılması Gerekmektedir?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından üniversitelerin ön lisans düzeyindeki bölümlerinden mezun durumda bulunan adaylar için düzenlenen ve adayların almış oldukları puanlar ile yine Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından gerçekleştirilen merkezi atamalara ve Kurumların ön lisans mezunu adaylar için açmış oldukları açıktan alımlara başvuru imkanı tanıyan sınav Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS Ön Lisans oturumudur.

Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS temel anlamda üç öğrenim düzeyi için gerçekleştirilmektedir. Bu öğrenim düzeyleri Lisans, Ön Lisans ve Lise düzeyleridir. Üniversitelerin ön lisans olarak nitelendirilen ve genel olarak 2 yıllık öğrenim imkanı sunan bölümlerinden mezun adayların kamu kurum ve kuruluşlarında kamu personeli olarak atanabilmeleri için KPSS Ön Lisans sınavına katılmaları şarttır.

KPSS Ön Lisans Sınavı Puan Türü Nedir? Nasıl Hesaplanmaktadır? 

Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS’nin ön lisans oturumlarına katılan adayların hesaplanacak olan KPSS puan türleri KPSS P93’tür. Bu puan türünün hesaplanmasında adayların KPSS Ön Lisans oturumunda çözmüş oldukları KPSS Ön Lisans Genel Yetenek ve KPSS Ön Lisans Genel Kültür testlerinin etkileri eşit orandadır. Yani yarı yarıya ağırlığa sahiptirler.

KPSS Ön Lisans sınavına katılacak olan adayların hesaplanacak olan puan türü olan KPSS P93 puan türünün hesaplanmasına dair daha detaylı bilgilere aşağıda yer alan yönlendirme ile erişebileceğiniz çalışmamızda göz atabilirsiniz;

osym bina 4

KPSS Ön Lisans Sınavı Kaç Yılda Bir Yapılır? KPSS Ön Lisans Sınavı Puanı Kaç Yıl Geçerlidir?

Kamu kurum ve kuruluşlarının üniversitelerde bulunan ön lisans düzeyindeki bölümlerden mezun olan adayların istihdamı için başarılı olmaları gereken KPSS Ön Lisans sınavı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından iki senede bir defa gerçekleştirilmektedir. Sınavların düzenlendiği yıllar ise ÖSYM tarafından ayrıma tabi tutulmaktadır. ÖSYM’nin tek yıl – çift yıl sistemi olarak nitelendirilen bu sisteme dair detaylı bilgiye aşağıda yer vereceğiz. İki yılda bir defa düzenlenmekte olan KPSS Ön Lisans sınavında adayların elde ettikleri puanların geçerlilik süresi de iki sınav arası süre kadardır yani iki senedir. Adaylar 2 yıllık süre içerisinde atanamamış olurlarsa, tekrar imkan sahibi olabilmek adına yeniden sınava katılmak durumunda olacaklardır.

2021 KPSS Ön Lisans Sınavı Ne Zaman? 2021 KPSS Ön Lisans Sınavı Var Mı?

Kamu kurum ve kuruluşlarında ön lisans programlarından mezun olan adayların girebileceği kadrolara atama yapılabilmesi için gerçekleştirilen KPSS Ön Lisans sınavı 2021 yılında gerçekleştirilmeyecektir. KPSS Ön Lisans sınavı iki senede bir defa ve çift yıllarda düzenlenmektedir. Dolayısıyla 2020 yılından sonra gelen ilk çift yıl olan 2022 yılında 2022 KPSS Ön Lisans sınavı yapılması planlanmaktadır. Üniversitelerin ön lisans programlarından mezun durumda bulunan adayların plan – programlarını buna göre yapmaları faydalarına olacaktır.

ÖSYM’nin KPSS Ön Lisans sınavı ve diğer B Grubu kapsamındaki KPSS oturumları için uyguladığı tek yıl – çift yıl sistemine dair detaylı açıklamalara aşağıda yer alan yönlendirme yardımıyla erişebilirsiniz;

2022 KPSS Ön Lisans sınavına hazırlık süreçleri içerisinde yer almak ve sınava hazırlık yapan veya deneyimi bulunan adaylardan bilgiler almak için FORUM sayfamızı ziyaret etmeyi Unutmayın!

Yorumlar

  1. Cansel Kaya Avatar Cansel Kaya dedi ki:

    2021 yılının önlisans kpss başvuru tarihi ne zaman, lütfen bilen varsa yazsın… Önemli. LÜTFEN!!!